oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Aura
Kab
post 10.12.2008 - 20:48
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Mam pytanie czy ktos z was widzi aure? Czy ludzie majacy OOBE maja inna niz zwykli , Medytujacy latami maja znacznie zmieniona barwe aury niz zwykli ludzie maja barwe zlotawą . Ogolem chcialbym otworzyc temat o Aurze. Wiekszosc ludzi cwiczacych OOBE uslyszeli tylko o tym i pomysleli ze to moze byc fajne czemu nikt nie mowi tak o widzeniu aury... wg mnie jest to o wiele latwiejsze i bardziej efektywne w poczatkowym stadium treningow.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Gray
post 07.02.2010 - 13:55
Post #2

Guests

Nie ma złego lub dobrego patrzenia. W tym momencie przedstawiłeś subiektywne podejście przedstawiające swoje zdanie.
Nie równaj też patrzenia na świat z samym patrzeniem na aury, kolorki to nic specjalnego, owszem fascynujące i niezwykłe zjawisko, ale jak dla mnie zabawa nic więcej. Nie wiem, czy ta propozycja o patrzenie na świat jest skierowana do mnie, jak tak to niestety nie wiesz w jaki sposób patrzę :)
Dla mnie widok samych drzew jest o wiele bardziej fascynujący niż widok wypływającego czegoś z nich, a jeszcze o wiele bardziej ciekawe z tym związane odczucia. Zjednoczenie się z naturą, i porozumienie z nią, widzenie a nie patrzenie.
Życie to magia owszem, ale po uświadomieniu sobie tego nie przeżywamy tej magii w taki samo sposób, widzisz dla Ciebie to może i jest fascynujące, ja widzę wyższe wartości, które oczywiście mogą być wyższe tylko dla mnie. Każdy jest inny, i trzeba się pogodzić z takim a nie innym podejściem.
Dzieci nie są spaczone tak jak my, w gruncie rzeczy wiele dzieci wg. don Juana "widzi".

+Quote Post
sonic3
post 07.02.2010 - 15:11
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jasne zgadzam się z tobą i oto mi chodzi :)
Kontekst kieruję do tego w jaki sposób patrzy na rzeczywistość społeczeństwo i często jest to bardzo niski spaczony poziom percepcji. Co do samego zjawiska to chodzi mi bardziej o to, że jego waga jest duża jeśli chodzi o przełamywanie ignorancji w ludziach, którzy sądzą, że dzisiejszy świat poznał już prawie wszystko.
A co do życia i magi to staje ono się tym bardziej magiczne jeżeli sobie uświadamiamy jak niezwykłe ono jest, przejście do porządku dziennego z tym jest po prostu wyłączaniem się na ten sposób postrzegania i w tym wypadku nie da się wejść w rutynę jeżeli świadomość niezwykłości istnienia i zdolność wtapiania się w teraźniejszość towarzyszy nam każdego dnia, jest wręcz przeciwnie i myślę, że to jest jeden z mechanizmów wybijania wysoko swojej duchowości, a przechodzenie do porządku dziennego jest czymś zgoła odwrotnym i dla mnie mniej korzystnym :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park