Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czas Ld I Bramy Wg Don Juana
arrain
post 17.02.2010 - 06:02
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4064

Nie znalazlem zadowalajacych mnie informacji na temat jak wydluzyc czas trwania LD wiec pytam sie tutaj w tym poscie jak to zrobic. I nie chodzi mi tylko o odpowiedzi typu intencje przed czy afirmacje ale jakie stosujecie triki w samym LD by trwalo ono dluzej.
A drugie pytanko jak wy odbieracie osobiscie i rozumiecie przechodzenie bram snienia wg don Juana Castanedy.
Pozdro dla sniacych.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Majster
post 17.02.2010 - 13:35
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2298

Jak zrobić by LD trwało dłużej? Oto jest pytanie! Ciężka sprawa, ale istnieje parę jak to mówisz trików, dzięki którym można je wydłużyć, może nie tyle wydłużyć co dłużej zachować świadomość. Pierwszym, który powinien być Ci znany to oczywiście dostrajanie, w jakikolwiek sposób na ciebie działający, od klasycznego lizania dywanu językiem (lol) czy ogólnie dotykania tamtej rzeczywistości po to by się bardziej zakotwiczyć, do koncentrowania się na odczuciach i tym co widzisz gdzie jesteś itp. po prostu na byciu świadomym. Cofki raczej mi nie przeszkadzały ale jak już występowały to nie walczyłem z nimi bo mam taką własną teorię, że wtedy kończy się faza snu i następuje krótkie przebudzenie tak jak w normalnym śnie i wtedy po prostu nie dasz rady się nie obudzić. Natomiast po wybudzeniu od razu zapadasz w sen i jak się postarasz poprzednie LD można kontynuować, przynajmniej ja tak zawsze robię.
Powodzenia
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic