Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czas Ld I Bramy Wg Don Juana
arrain
post 17.02.2010 - 06:02
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4064

Nie znalazlem zadowalajacych mnie informacji na temat jak wydluzyc czas trwania LD wiec pytam sie tutaj w tym poscie jak to zrobic. I nie chodzi mi tylko o odpowiedzi typu intencje przed czy afirmacje ale jakie stosujecie triki w samym LD by trwalo ono dluzej.
A drugie pytanko jak wy odbieracie osobiscie i rozumiecie przechodzenie bram snienia wg don Juana Castanedy.
Pozdro dla sniacych.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Gray
post 17.02.2010 - 10:23
Post #2

Guests

Czytałeś tylko sztukę śnienia czy całość?
Ja nie doszedłem jeszcze do sztuki śnienia więc nie odpowiem Ci na pytanie dot. bram, ale:

"Jedyne co Zuleica powiedziała mi o naszych podróżach i co było można uznać za wyjaśnienie to, że moc śniącego która pozwala mu się skupić na drugiej uwadze zmienia go w żywy pocisk wystrzelony z procy. Im silniejszy i bardziej nieskazitelny jest śniący tym dalej w nieznane może wysłać swoją drugą uwagę i tym dłużej trwa ta projekcja."

Chyba, że nie kojarzysz słowa nieskazitelność w odniesieniu do śnienia :)

Osobiście gdy tracę dostrojenie patrzę w 1 miejsce z całkowitym skupieniem, aż stanie się bardziej rzeczywiste.
+Quote Post
arrain
post 18.02.2010 - 01:44
Post #3

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4064

Dzieki za podpowiedzi. Jak mozecie przeczytac w notatniku ostatnio zastosowalem trik pt krzycz ostrosc. Podzialalo w malym stopniu ale podzialalo. Zaraz sie tez zabieram za medytacje Szine.:)
Gray
Czytalem wszystkie ksiazki ale dosc dawno. Niektore po kilka razy jak "sztuka snienia" czy "Aktywna strona nieskonczonosci". Jednak z checia podyskutuje o nieskazitelnosci bo zrozumienie jej dosc ciezko do mnie przychodzi. Jak ty odbierasz nieskazitelnosc odnosnie do snienia?

I podsumowanie dla innych szukajacych sposobow na wydluzenie LD

Calkowite skupienie na jednym miejscu
Dostrajanie do POZA roznymi metodami typu dotykanie wszystkiego
Koncentracja na odczuciach w POZA
Krecenie sie w kolko lub energiczne poruszanie glowa z prawa w lewo.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic