Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czas Ld I Bramy Wg Don Juana
arrain
post 17.02.2010 - 06:02
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4064

Nie znalazlem zadowalajacych mnie informacji na temat jak wydluzyc czas trwania LD wiec pytam sie tutaj w tym poscie jak to zrobic. I nie chodzi mi tylko o odpowiedzi typu intencje przed czy afirmacje ale jakie stosujecie triki w samym LD by trwalo ono dluzej.
A drugie pytanko jak wy odbieracie osobiscie i rozumiecie przechodzenie bram snienia wg don Juana Castanedy.
Pozdro dla sniacych.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Gray
post 18.02.2010 - 14:33
Post #2

Guests

arrain na przykładzie kilku motywów.
Castaneda idąc został "zmuszony" by zawiązać sznurówkę, gdy chwilę później przeleciał ogromny głaz, on wtedy tłumaczył nieskazitelność tym, że wykonywał "polecenia mocy"...
Dla La Gordy elementem nieskazitelności było przekazanie Castanedzie tego co kazał Nagual w odpowiednim czasie, by wywarło odpowiedni rezultat.

Nieskazitelność jest w skrócie robieniem tego co do Ciebie należy w odpowiednim czasie i miejscu, tak jak Zuleica napisała im jesteś bardziej nieskazitelny tym dłuższa i dalsza jest Twoja projekcja. Na nic nie zdadzą Ci się triki mające dać dłuższą projekcję, gdy sam jesteś pomieszany.
Sny są wypadkową naszych myśli, emocji, działań w skrócie nas samych. Skoro sny są wypadkową reala, to można bez wahania stwierdzić, że real jest wypadkową snów. Gdy Ty się zmieniasz, zmienia się Twoje postrzeganie i świadomość, które mają kolosalny wpływ na sny. Postępując nieskazitelnie gromadzisz energię, tzn. nie tracisz je na pierdoły, skupiasz się na działaniu. Im więcej energii - oczywiście jako jednego z elementów, tym dłużej i dalej zwiedzasz.
Dochodzą do tego jeszcze ćwiczenia zwiększające koncentrację i pamięć. Stąd po czasie zapisując sny pamiętasz nie 1 czy w ogóle, ale po kilka snów. Zdarzają się również dni kiedy nic nie pamiętasz, lub przez mgłę, czy sny są "dziwne". W 100% mogę stwierdzić, że przyczyna tkwi w Tobie, lub w różnego rodzaju interakcjach tj. istotach, które mają wpływ na przebieg snów.
Ogólnie rzecz biorąc rób co do Ciebie należy, nic na siłę ( tylko nie mylić z obijaniem, bo dyscyplina przydaje się jak najbardziej), a zobaczysz rezultaty :)
+Quote Post
arrain
post 19.02.2010 - 02:05
Post #3

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4064

CYTAT(Gray @ 18.02.2010 - 14:33) *
Nieskazitelność jest w skrócie robieniem tego co do Ciebie należy w odpowiednim czasie i miejscu...

Wielkie dzieki bracie. No w koncu zalapalem cos tak nieuchwytnego i ciezko wytlumaczalnego jak nieskazitelnosc:) A wierz mi juz dlugo staralem sie to rozgryzc. I dopiero moja nieskazitelna postawa checi pelnego uswiadomienia sobie znaczenia jej mi na to pozwolila:)
No dobra zeby nie bylo offtopu to dodaje kolejny sposoba na wydluzenie LD do poprzedniej listy.
Bycie nieskazitelnym:))))))) Takie zachowanie i sposob zycia powoduje zmniejszenie uzywania wlasnej mocy na zbedne cele a wykorzystanie jej do LD i zwiekszenia czasu w poza.
Ponowne pytanie do fanow Castanedy.
Jak wy mozecie przetlumaczyc na europejski jezyk przechodzenie czy zdobywanie bram snienia?
Pozdro dla Sniacych
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic