Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Przebłyski światłości, Muzyka, filmy, które poruszają
Asha
post 29.03.2010 - 14:27
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7849

Zapewne już to znacie, przepiękne wzruszające video ze stronki Roberta Monroe:

(mam nadzieję że nie powtarzam wątku)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Asha
post 07.04.2010 - 00:11
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7849

(IMG:http://www.eioba.pl/files/user5098/monroe.jpg)

Robert Monroe:

"W tym pełnym spektrum świadomości o której mówię, prowadzi pytanie “jak daleko to sięga?”. Nie wiem tego, ale wiem jedną rzecz, (...), łączy nas pragnienie by wrócić do domu i przejawiamy to poprzez wyprawy w nieskończoność w poszukiwaniu inteligentnego życia, poszukując różnych rzeczy we wszechświecie. Ale głównym punktem tych poszukiwań jest moment, kiedy naprawdę chcemy poruszyć kluczową sprawę, ponieważ szukamy czegoś innego. A to czego szukamy, jest wbudowane w nas od samego początku i właśnie to przejawiamy w naszych religiach: chcielibyśmy spotkać naszego twórcę.

To co mogę teraz powiedzieć (...) że nie chcielibyśmy paść twórcy do stóp płaszcząc się, lecz powiedzmy, uścisnąć mu dłoń i powiedzieć, jakim jest niesamowitym inżynierem, projektantem, jakim ona jest. On-ona :) Chcielibyśmy wejść w nową grę z twórcą. I to jest wszystkim, czego pragniemy. Są nieskończone możliwości, opcje wyboru, które można podjąć. Możemy także być stwórcą, jeśli zechcemy. Czego tutaj się uczymy, to właśnie podstawowe narzędzia do bycia stwórcą."

Fragment własnego tłumaczenia, tekst pochodzi z nagrania z Monroe Institute:
http://www.monroeinstitute.org/videos/7-mo...-consciousness/
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic