Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Te Wszystkie Niefizyczne Potwory
Koko1718
post 10.04.2010 - 16:45
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7886

Na wstępie zaznaczę,że nie udało mi się jeszcze doświadczyć OOBE.
Zaczęłam czytać Trylogię Monroa,a dokładniej "Podróże poza ciałem".
Jak wcześniej się nie bałam,mówiłam sobie "będzie przy mnie niefizyczny przyjaciel,on mną pokieruje,ochroni",to czytając zaczynam mieć coraz większego pietra..Ten cały obszar II to dla mnie jakaś tragedia!Te wszystkie 'demoniczne' istoty wzbudzają we mnie przerażenie i zniechęcają do OOBE..
Jak to jest?Czy ta niefizyczna postać jest w stanie mi zrobić krzywdę?Co takiego może mi grozić z jej strony?Co,jeśli znajdę się w jakiejś niebezpiecznej sytuacji,skąd będę wiedzieć co powinnam zrobić?Czy nie wpadnę w jakąś pułapkę?Czy nie stanie mi się tam coś złego?Czy ktoś/coś może mnie tam uwięzić?
Po prostu skąd będę wiedziała w jaki sposób powinnam się zachować?
Przeraża mnie to na tyle,że na razie zaniechałam prób wyjścia z ciała..
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
rugwa
post 10.04.2010 - 20:23
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 7321

Od ponad 20 lat chcąc-nie chcąc doświadczam tzw. oobe, do około roku wstecz w tych wyjściach zawsze spotykałam jakiegoś potwora lub coś w tym stylu. Mimo wszystko żyję i mam się dobrze, a nawet coraz lepiej - czyli potwory gówno mogą ;)
Powiem więcej - odkąd świadomie i z chęcią praktykuję "wychodzenie z ciała", potworów jest znacznie miej, albo wcale. Teraz jak widzę jakiegoś stwora to przeważnie z nim zagaduję i zawsze okazuje się, że nie jest to coś, co chce mi zrobić krzywdę - po prostu stwór ten ma mi za zadanie coś uświadomić.
Przeważnie potwory,które spotyka się w niefizycznym świecie są wytworem naszego umysłu - uosabiają lęki czy obawy. Nauczyłam się, że zamiast uciekać przed monsterami i oceniać ich po wyglądzie, warto najpierw nawiązać kontakt i zapytać, czego te istoty ode mnie chcą. W moim przypadku jest tak, że potwory wcale nie chcą mnie straszyć - to ja chce się ich bać, a one po prostu grzecznie wypełniają moje pragnienia :)

kartofle Alfonsa
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic