CYTAT(Koko1718 @ 10.04.2010 - 17:45)

Na wstępie zaznaczę,że nie udało mi się jeszcze doświadczyć OOBE.
Zaczęłam czytać Trylogię Monroa,a dokładniej "Podróże poza ciałem".
Jak wcześniej się nie bałam,mówiłam sobie "będzie przy mnie niefizyczny przyjaciel,on mną pokieruje,ochroni",to czytając zaczynam mieć coraz większego pietra..Ten cały obszar II to dla mnie jakaś tragedia!Te wszystkie 'demoniczne' istoty wzbudzają we mnie przerażenie i zniechęcają do OOBE..
Jak to jest?Czy ta niefizyczna postać jest w stanie mi zrobić krzywdę?Co takiego może mi grozić z jej strony?Co,jeśli znajdę się w jakiejś niebezpiecznej sytuacji,skąd będę wiedzieć co powinnam zrobić?Czy nie wpadnę w jakąś pułapkę?Czy nie stanie mi się tam coś złego?Czy ktoś/coś może mnie tam uwięzić?
Po prostu skąd będę wiedziała w jaki sposób powinnam się zachować?
Przeraża mnie to na tyle,że na razie zaniechałam prób wyjścia z ciała..
Czy to nie jest wspaniałe, że na te wszystkie pytania możesz uzyskać odpowiedź jeszcze za życia kiedy masz pewność, że zawsze możesz wrócić kiedy chcesz i w ogóle masz gdzie wrócić? Dzięki oobe masz możliwość wyzbycia się tego strachu, zrozumienia z czym masz do czynienia opuszczając ciało, nauczenia się jak postępować w takich sytuacjach. Dzięki temu, będziesz dużo lepiej od większości ludzi przygotowana na opuszczenie swojego obecnego ciała na stałe. Myślę, że lepiej jest zmagać się z "potworami" (własnymi podświadomymi lękami) gdy jest możliwość ucieczki przed nimi kiedy sytuacja zaczyna robić się paskudna niż wtedy gdy już takiej możliwości nie będzie, czyż nie?
Próbuj, ćwicz! Nie pozwól aby strach przeszkodził Ci w rozwoju. Polecam tu też medytację, pomoże Ci nauczyć się kontrolować myśli. Pamiętaj, że najważniejsze jest pozytywne nastawienie!
Życzymy powodzenia i szybkich sukcesów :)