Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ld
BartezZz
post 07.04.2010 - 22:26
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7011

Witam
Pamiętam jak kiedyś oglądałem X program nie pamiętam jaki ale konkretnie o snach,
I była tam mowa o testowaniu rewelacyjnego sprzętu.
taka opaska na oczy z którą się zasypia.
Wykrywa ona ruchy gałek ocznych i wysyła błysk światła nie zbyt mocny aby się nie obudzić, ale wystarczający aby śpiący zdał sobie sprawe że śni.
szukam tego od bardzo dawna moim zdaniem to rewolucja w dziedzinie LD
nie wiem czy ktoś kiedyś o tym słyszał.
Osobiście strasznie chciałbym to kupić i wypróbować.
Moim zdaniem umożliwia to LD w każdą noc.
Proszę o pomoc.
Jeżeli to możliwe to gdzie można to kupić?!!!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Darion
post 24.04.2010 - 16:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7820

Uważam, że jeśli chodzi o LD to istotny jest efekt końcowy a nie satysfakcja z ćwiczeń i Twoje porównanie LD do sportu uważam za nieadekwatne :P

Jeśli tego typu gadżet wywoływał by LD za każdym razem to chętnie bym z niego korzystał pytanie tylko czy takie urządzenie faktycznie działa dlatego wcześniej już prosiłem o relację ewentualnego usera tego wynalazku. Jeśli bym miał pewność, że efekty stosowania czegoś takiego są zadowalające to być może sam bym sobie zmontował takie urządzenie. Trochę się interesowałem elektroniką swego czasu więc czuję się na siłach zbudować coś takiego :)

Mój sposób na LD w tej chwili to medytacja przed snem. Kiedy kładę się spać zaraz po głębokiej medytacji to LD osiągam bardzo często ale i tak jest to ok. 40% wszystkich snów więc gdyby światło diody miało by mi to ułatwić to z całą pewnością skorzystał bym z takiej możliwości.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic