Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czas Najdłuższego Ld. Jak To Jest Naprawdę?, ile trwa u Was przeciętnie LD, czy jest sen to trenować?
3pac
post 07.05.2010 - 18:48
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6900

Ile trwało u Was najdłuższe LD?

Trenowałem kiedyś lucid dreaming i nie pamiętam, żebym miał sen, który by trwał dłużej niż 15 minut. Moje pytanie zatem, czy w ogóle jest sens trenować jeżeli większość tych snów trwa ok. minuty.

W internecie możemy przeczytać o wspaniałym stanie świadomości, w którym możemy robić dosłownie wszystko, zachęcają nas do kupowania kupowania książek o świadomym śnieniu oraz nagrań synchronizujących półkule mózgowe (hemi sync). Ale nikt nie wspomina, że te sny trwają najczęściej tylko kilkadziesiąt sekund, że zazwyczaj większości się nie pamięta itd.

Mam nadzieję że jednak jest możliwe mieć np. 30 minutowy ldek lub np godzinny. Zatem moje pytanie jest takie, ile trwał u Was najdłuższy ldek i ile z niego pamiętacie. Chciałbym wiedzieć, czy jest ktokolwiek tutaj taki, kto ma za sobą prawdziwe przeżycia ze świata snów, a nie tylko chwilowe przejawy świadomości.

Pytanie to odnosi się także do OOBE, żeby nie powtarzać tematu w innym dziale.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Draq
post 08.05.2010 - 16:29
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

CYTAT
zatem stanu oobe nie można wydłużyć zależnie od siebie
Moim zdaniem tylko od siebie :). Jeżeli wchodzimy w głęboki trans to nie możemy się kierować czasem wyznaczonym przez zegarek, bo wtedy ciało pracuje o wiele wolniej, także jak wspomniałaś czas wyzwalania związków z szyszynki się wydłuża. Bez względu na to, jaki jest tego przejaw w ciele fizycznym, czas spędzony po "drugie stronie" jest tak duży, ile tego będziemy potrzebować. Nawet 10 minut snu w świecie fizycznym pozwoli nam na doznania, po których będziemy mieli wrażenie ze nie było nas w ciele cały dzień, albo nawet całe życie. Wszystko zależy od tego jak jesteśmy zharmonizowani z własnym ciałem. Można śnić na takim poziomie, że wystarczą nam 4 godziny, po czym będziemy się czuć jak nowo narodzeni :). Ciało może być w tym stanie tez przez cały tydzień i żadna reakcja biochemiczna w naszym ciele tego nie przerwie, jeżeli będzie to korzystne dla naszego ciała. Nie chce podważać niczyjego poglądu na ten temat, chciałbym wam jedynie powiedzieć ze sam doświadczyłem na sobie tego, o czym mówię i jest to jak najbardziej możliwe. W okresie w którym robiłem doświadczenia pod kątem naukowo-badawczym zainwestowałem w odpowiedni sprzęt i sprawdzałem pracę mojego mózgu na wykresie komputerowym. Jest ścisła zależność między częstotliwością fal mózgowych, a długością czasu doświadczenia. Im są one niższe tym czas się wydłuża. Trudno jest jednak ustalić dokładnie który moment w oobe odpowiada danemu czasowi na wykresie, ale można się jedynie domyślać.
Kiedyś traktowałem szyszynkę, czy też całe ciało jak organ który można stymulować od zewnątrz, lub wewnątrz i uzyskać dzięki temu oczekiwane rezultaty :D. Jednak nasze ciało nie jest niczym obcym, jeśli potraktujemy je jak przyjaciela to będziemy mogli wpływać nań bez żadnych szkodliwych skutków. Ćwiczenie świadomości-koncentracji znacznie wydłuża i pogłębia loty. Zazwyczaj odzyskujemy świadomość gdy nasze ciało jest w płytkim śnie, ale prawdziwe jazdy z zatraceniem poczucia czasu zaczynają się jak ciało pracuje na niższych częstotliwościach :). Bądźmy szczerzy z naszymi uczuciami i intencjami, niczego przed sobą nie ukryjemy. Pragnienie dokonania czegoś w oobe na wielu poziomach naszego "ja" sprawi, że nasze ciało, intuicja i wszystko co nas określa będzie nam pomagać :)). Miłość, akceptacja siebie, spokój energetyczny, harmonia, kochaństwo :) :D - dzięki temu można zalecieć tak daleko, (a jednocześnie tak blisko siebie) że po obudzeniu będziemy innym człowiekiem - a raczej sobą bez pozorów i iluzji.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic