|
|
03.05.2010 - 19:51
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie wiem, czy w dobrym miejscu temat i czy tytuł jest trafny, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Otóż naszła mnie refleksja i myślę, że na tym forum mogę ją opisać ;p Ludzie mają świadomość, zwierzęta i rośliny również (są na niższych focusach jak opisywał to Monroe). Ziemia też, a jak wiadomo wszystko co człowiek wytworzył składa się z zasobów Ziemi. Więc wychodzi na to, że każdy przedmiot też ją ma. Duszę, świadomość, energię - trudno mi to nazwać. Nie wiem, może to głupie (choć podobno głupich pytań nie ma), ale chciałam zapytać co na ten temat myślicie :P ? |
|
|
|
![]() |
12.05.2010 - 11:24
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jeżeli chodzi o rośliny to one czują a nawet rozmawiają ze sobą. Porozumiewanie nie jest zarezerwowane tylko dla ludzi i zwierząt.
Ciekawe filmiki: http://www.vismaya-maitreya.pl/swiat_energ...y_pl_video.html http://www.vismaya-maitreya.pl/swiat_energ...y_pl_video.html http://www.vismaya-maitreya.pl/swiat_energ...y_pl_video.html Taki eksperyment powinien dawać do myślenia. Do jednego z drzew w lesie podłączono wariograf, czujniki i cały sprzęt do odczytu. Do pobliskich i dalszych drzew podobny sprzęt. Gość zaczął siekierą ścinać drzewo, które zareagowało automatycznie potężnym wstrząsem. To jeszcze nie jest dziwne a wręcz oczywiste. Skoro coś rośnie musi żyć. Zastanawiające i zdumiewające było to, że wszystkie inne drzewa, które posiadały te czujniki zareagowały takim samym wstrząsem w tym samym czasie. Telepatia wśród drzew, roślin. Telepatia dla człowieka to zdolność nadprzyrodzona a dla drzew normalna. Uprawiam ziemię, rośliny, zioła i wiem, że rośliny czują. Mówi się, że jedni mają rękę do roślin a inni nie. To tak jak z dzieckiem. Możemy je wychować czule lub zaniedbać. Roślinę ususzyć a dziecko zagłodzić. Eksperymentów z odczuwaniem roślin przeprowadzono wiele i wszystkie potwierdzają ich wielkie zdolności odczuwania, reagowania itd. Taki inny eksperyment. Grupa kilkudziesięciu ludzi przechodziła obok rośliny, kwiatka doniczkowego. Jedna losowa osoba ułamała liść. Roślina była podłączona do czujników. Oczywiście zareagowała. Później osoby te wymieszały się i znowu przechodziły obok rośliny, która zareagowała tylko wtedy kiedy zbliżyła się do niej osoba, która złamała liść. Co do kamieni, głazów. Do dzisiaj nie wiemy jak budowano megalityczne budowle, jak przenoszono kilkuset tonowe idealnie docięte bloki skalne. Możliwe, że dźwiękiem, technologiami, których dzisiaj nie znamy a możliwe, że po prostu myślami. Wszystko jest wibracją. Himalaje to wibracja. Wszystko się kręci, wiruje. Jeżeli dostroimy się do wibracji dowolnego kamienia to staniemy się tym kamieniem i będziemy mogli wznieść się ponad ziemie i położyć tam gdzie chcemy. Megalityczne budowle są zbyt doskonałe, aby zbudowane zostały prymitywnymi metodami przy pomocy tylko siły. Kiedy rdzenni Amerykanie śpiewają pieśń, ofiarowując ją deszczowi, deszcz przychodzi i dzieje się tak, ponieważ odczuwają oni powietrze, wodę, Ziemię i siebie jako coś jednego. Dhyani Iwahoo. Polecam też cały artykuł: http://botanicscience.blogspot.com/ Jeden z największych filozofów współczesnych czasów Terence McKenna wysnuł oryginalną teorię na temat grzybów psylocybinowych. Twierdził, że być może jakiś zaawansowany mikroorganizm przybył na Ziemię z kosmosu i zaadoptował się do ziemskich warunków właśnie w postaci grzybów halucynogennych... Warto przeczytać bo rośliny, grzyby halucynki to nie zwykłe roślinki. Skoro po zjedzeniu ich łączymy się z innymi wymiarami, łączymy z innymi cywilizacjami to może te grzybki, muchomory są właśnie innymi cywilizacjami a tylko dla nas "prymitywnych" ludków to tylko część przyrody. Istnieją grzyby "najwyższego rozumu". Już samo zastanawianie się nad ich mocą jest inspirujące a zjedzenie ich i późniejsze odczuwanie to... Pozdrawiam Zielarz Gajowy |
|
|
|
Krasska Czy Przedmioty Czują? 03.05.2010 - 19:51
Amras84 Nie wiem czy dział odpowiedni ale o tym pewnie mo... 03.05.2010 - 20:08
Darion CYTATSą pewną formą energii. Kluczem do tego pr... 03.05.2010 - 20:43
Krasska Faktycznie źle ujęłam to 'czucie', nie ... 03.05.2010 - 22:13
ptysiek pierogi ruskie na bank mają świadomość! :a... 05.05.2010 - 21:46
twistoid Jasne że przedmioty czują mają połączenia ner... 11.05.2010 - 02:32
Krasska Sądziłam, że ludzie na takiej stronie mają nie... 11.05.2010 - 11:07
obeludek Energia mówisz... nie rozumiem o co chodzi. ... 11.05.2010 - 14:21
Kimkolwiek Czy Przedmioty Czują?
ODP: Nie, nie czują. Czemu... 11.05.2010 - 15:46
Gray Wszystko składa się z energii, a dociekając gł... 11.05.2010 - 19:01
Kimkolwiek CYTAT(Gray @ 11.05.2010 - 20:01) Wsz... 11.05.2010 - 20:06
Gray Jeżeli Ty nie potrafisz tego zrozumieć, to wcale... 11.05.2010 - 20:19
Kimkolwiek CYTAT(Gray @ 11.05.2010 - 21:19) Je�... 11.05.2010 - 20:31
Krasska To już jest kwestia przekonań.
Hmm, jeszcze tro... 11.05.2010 - 20:32
twistoid Czucie to domena zarezerwowana dla istot posiadaj�... 11.05.2010 - 22:56
Zbyszek Chyba raczej jaźni, bo te z nerwowym jeno reaguj... 12.05.2010 - 06:23
twistoid Zbyszek a widziales ty kiedy jaźń bez układu ne... 12.05.2010 - 12:58
Kimkolwiek CYTAT(twistoid @ 12.05.2010 - 13:58)... 12.05.2010 - 14:08
twistoid http://pl.wikipedia.org/wiki/Nerwacja
któraśtam... 12.05.2010 - 14:26![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |