|
|
15.05.2010 - 18:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
że są na to jakieś dowody(tak o tobie dreamer mówię) zupełnie tak samo jak u ludzi religijnych którzy myślą ze maja niezbite dowody na swoje religie. a tak na prawdę to nie wiedza o czym mówią(energia). no ale cóż od tego właśnie jest to forum, żeby ludzie mogli wymieniać się swoimi-łagodnie mówiąc-"dziwnymi teoriami":) rozejrzyj się :-) dlaczego czakra trzeciego oka jest zaznaczana w środku płatu czołowego? dlaczego trzecie oko uznawane jest za źródło wszelkich wizji, a dzisiaj niepodważalnym i dla Ciebie jako fana nauki świętym faktem jest, że SZYSZYNKA produkuje hormony i związki chemiczne, które prawdopodobnie(nie na pewno, ale substancji produkowanych przez szyszynkę jest wiele i wiele dotąd niezbadanych) odpowiadają za doświadczenia mistyczne? :-) jak chcesz to wyjaśnić? co jest pewne- szyszynka odpowiedzialna jest za sen(wytwarza melatoninę). a jak chcesz wyjaśnić skuteczność działania akupunktury? powiesz pewnie że akupunktura to stymulacja nerwowa. zastanawia mnie co sądzisz o OBE, bo stan ten graniczy znacząco ze stanami odurzenia psychodelikiem. Jeśli zbadałeś kilka z tych stanów, powineneś mieć nieco inne podejście. Jak już napisałem nie raz nie dwa, nie przepadam za fantazjowaniem i być może OBE, czakry, energie stanowią dla mnie religię w pewnym sensie, ale nie koniecznie. Chciałbym zapytać Ciebie Wulfen, co na ten temat sądzisz. Zadam Ci kilka pytań na które oczekuję odpowiedzi. Nie racjonalnych, zassanych z racjonalista.pl albo google.pl, tylko interesuje mnie Twoje zdanie Pochodzimy od małp, codo tego się zgodzimy. Teraz chcę zebys po krótce wyjaśnił jak to jest że z małp jedzących banany i skaczących po drzewach zmieniliśmy się w dominatorów planety o tak rozwiniętej (pseudo)kulturze i technologii? Wyjaśnij też jak to jest z tymi snami, dlaczego faza REM jest tak ważna, że kiedy marynarz śpi dziennie pół godziny to 20 minut śni, a faza REM zużywa dość sporo energii i wcale nie regeneruje? nie znamy odpowiedzi na wiele pytań. skreślając to, o czym pisano, rysowano i mówiono od czasów kiedy zeszliśmy z drzew, zachowujesz się równie inteligentnie, co dzieciak, który jest zły na rodziców, że nie chcą mu kupić playstation i w ramach protestu wyrzuca zabawki przez okno a potem sie dziwi że niema sie czym bawić. wreszcie: nie mam obowiązku ani zbyt wielkiej potrzeby żeby ci to udowadniać, napisałem tylko dlatego, że oprócz ciebie i kilku innych twardogłowych, niektórzy mają otwarty umysł i naukowe podejście. Co znaczy: nie negują, dopóki nie będa pewni i nie będa mieli niezbitych dowodów czekam na odpowiedź pozdrawiam ciepło ;) PS. zdaje sprawe że mogę się mylić a wszystkie halucynacje mogą być tylko przywidzeniami. teraz oczekuję na oświecenie z Twojej strony- bardziej logicznego i prostszego wytłumaczenia tak dziwnych zbiegów okoliczności ;) PS2. jak to mój ojciec mawiał, "srasz powyżej dupy,synek" do tego wszystkiego dodać powinienem że psychologia już dziesiątki lat temu odkryła, że chemia może oddziaływać na świadomość w fizycznie niewiarygodny sposób. istnieje efekt tzw. dezintegracji ego, kiedy osoba doświadcza czasu zupełnie inaczej niż świadomy, "trzeźwy obserwator". Wyobraź sobie że DMT nagromadzone w twoich gruczołach przez całe życie uwalnia się w momencie śmierci. Wykluczasz, że świadomość może przeżyć halucynacje, która będzie odczuwalna jak przeżycie kolejnego życia? jeśli nie, to czy byłaby to halucynacja? |
|
|
|
![]() |
15.05.2010 - 19:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ok nie przeszkadzam
Ps. Nie pytam co wiem co po wie serotoninka dopaminka:P I tego wlasnie by sie zdalo:P |
|
|
|
dreamer_the_one Dyskusja O Kosmosie - Sprzecznosci 15.05.2010 - 18:19
masa Dreemer ciekawe... ze porownujesz trzecie oko jak ... 15.05.2010 - 19:15
dreamer_the_one nie przeszkadzaj w czekaniu na odpowiedź miszcza ... 15.05.2010 - 19:22
Wulfen "a jak chcesz wyjaśnić skuteczność dział... 15.05.2010 - 20:39
Koko1718 [quote name='Wulfen' date='15.05.2010 ... 16.05.2010 - 07:31
glutownica Wulfen, rzucasz pojęciami ziemskiego myślenia. N... 15.05.2010 - 21:06
dreamer_the_one CYTAT(Wulfen @ 15.05.2010 - 21:39) j... 15.05.2010 - 21:21
Amras84 Inne rasy w kosmosie... Zawsze mnie ciekawiło że... 15.05.2010 - 22:13
Wulfen glutownica
Wszechświat jest tak gigantyczny, że ... 16.05.2010 - 00:18
Zbyszek Powoli nazbieramy materiał pod audycje,
dzieki 16.05.2010 - 01:29
glutownica CYTATWszechświat jest tak gigantyczny, że sam wi... 16.05.2010 - 02:35
Darion Wulfen, rozumiem Twój racjonalistyczny tok myśle... 16.05.2010 - 02:58
twistoid No i tak i ten tego i w ogóle.A tak na marginiesi... 16.05.2010 - 06:30
leon Sądzę że na tym forum każdy powinien sobie zda... 16.05.2010 - 07:25
dreamer_the_one słyszeliście kiedyś o wodogłowiu? :-)
choroba ... 16.05.2010 - 08:55
Gray Sam żem ufa widział, chyba że USy czy ruskie ma... 16.05.2010 - 09:46
Zielarz Gajowy Podobnych sceptyków jak Wulfen jest niestety spor... 16.05.2010 - 09:56
dreamer_the_one zielarz mnie też sie nie wierzy w pustą ziemie. ... 16.05.2010 - 12:42
Zielarz Gajowy Dreamer i widzisz to mi się podoba bo proponujesz... 16.05.2010 - 14:12![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |