oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dyskusja O Kosmosie - Sprzecznosci, -rozwidlenie watku sekciarstwo
dreamer_the_one
post 15.05.2010 - 18:19
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Wulfen @ 15.05.2010 - 14:37) *
że są na to jakieś dowody(tak o tobie dreamer mówię) zupełnie tak samo jak u ludzi religijnych którzy myślą ze maja niezbite dowody na swoje religie. a tak na prawdę to nie wiedza o czym mówią(energia). no ale cóż od tego właśnie jest to forum, żeby ludzie mogli wymieniać się swoimi-łagodnie mówiąc-"dziwnymi teoriami":)

rozejrzyj się :-) dlaczego czakra trzeciego oka jest zaznaczana w środku płatu czołowego? dlaczego trzecie oko uznawane jest za źródło wszelkich wizji, a dzisiaj niepodważalnym i dla Ciebie jako fana nauki świętym faktem jest, że SZYSZYNKA produkuje hormony i związki chemiczne, które prawdopodobnie(nie na pewno, ale substancji produkowanych przez szyszynkę jest wiele i wiele dotąd niezbadanych) odpowiadają za doświadczenia mistyczne? :-) jak chcesz to wyjaśnić? co jest pewne- szyszynka odpowiedzialna jest za sen(wytwarza melatoninę).

a jak chcesz wyjaśnić skuteczność działania akupunktury? powiesz pewnie że akupunktura to stymulacja nerwowa.

zastanawia mnie co sądzisz o OBE, bo stan ten graniczy znacząco ze stanami odurzenia psychodelikiem. Jeśli zbadałeś kilka z tych stanów, powineneś mieć nieco inne podejście.

Jak już napisałem nie raz nie dwa, nie przepadam za fantazjowaniem i być może OBE, czakry, energie stanowią dla mnie religię w pewnym sensie, ale nie koniecznie.
Chciałbym zapytać Ciebie Wulfen, co na ten temat sądzisz. Zadam Ci kilka pytań na które oczekuję odpowiedzi. Nie racjonalnych, zassanych z racjonalista.pl albo google.pl, tylko interesuje mnie Twoje zdanie
Pochodzimy od małp, codo tego się zgodzimy.

Teraz chcę zebys po krótce wyjaśnił jak to jest że z małp jedzących banany i skaczących po drzewach zmieniliśmy się w dominatorów planety o tak rozwiniętej (pseudo)kulturze i technologii?

Wyjaśnij też jak to jest z tymi snami, dlaczego faza REM jest tak ważna, że kiedy marynarz śpi dziennie pół godziny to 20 minut śni, a faza REM zużywa dość sporo energii i wcale nie regeneruje?

nie znamy odpowiedzi na wiele pytań. skreślając to, o czym pisano, rysowano i mówiono od czasów kiedy zeszliśmy z drzew, zachowujesz się równie inteligentnie, co dzieciak, który jest zły na rodziców, że nie chcą mu kupić playstation i w ramach protestu wyrzuca zabawki przez okno a potem sie dziwi że niema sie czym bawić.

wreszcie: nie mam obowiązku ani zbyt wielkiej potrzeby żeby ci to udowadniać, napisałem tylko dlatego, że oprócz ciebie i kilku innych twardogłowych, niektórzy mają otwarty umysł i naukowe podejście. Co znaczy: nie negują, dopóki nie będa pewni i nie będa mieli niezbitych dowodów

czekam na odpowiedź
pozdrawiam ciepło ;)

PS. zdaje sprawe że mogę się mylić a wszystkie halucynacje mogą być tylko przywidzeniami. teraz oczekuję na oświecenie z Twojej strony- bardziej logicznego i prostszego wytłumaczenia tak dziwnych zbiegów okoliczności ;)
PS2. jak to mój ojciec mawiał, "srasz powyżej dupy,synek"
do tego wszystkiego dodać powinienem że psychologia już dziesiątki lat temu odkryła, że chemia może oddziaływać na świadomość w fizycznie niewiarygodny sposób. istnieje efekt tzw. dezintegracji ego, kiedy osoba doświadcza czasu zupełnie inaczej niż świadomy, "trzeźwy obserwator".

Wyobraź sobie że DMT nagromadzone w twoich gruczołach przez całe życie uwalnia się w momencie śmierci. Wykluczasz, że świadomość może przeżyć halucynacje, która będzie odczuwalna jak przeżycie kolejnego życia? jeśli nie, to czy byłaby to halucynacja?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
twistoid
post 16.05.2010 - 06:30
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

No i tak i ten tego i w ogóle.A tak na marginiesie i tegotam.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- dreamer_the_one   Dyskusja O Kosmosie - Sprzecznosci   15.05.2010 - 18:19
- - masa   Dreemer ciekawe... ze porownujesz trzecie oko jak ...   15.05.2010 - 19:15
- - dreamer_the_one   nie przeszkadzaj w czekaniu na odpowiedź miszcza ...   15.05.2010 - 19:22
- - masa   Ok nie przeszkadzam Ps. Nie pytam co wiem co po w...   15.05.2010 - 19:38
- - Wulfen   "a jak chcesz wyjaśnić skuteczność dział...   15.05.2010 - 20:39
|- - Koko1718   [quote name='Wulfen' date='15.05.2010 ...   16.05.2010 - 07:31
- - glutownica   Wulfen, rzucasz pojęciami ziemskiego myślenia. N...   15.05.2010 - 21:06
- - dreamer_the_one   CYTAT(Wulfen @ 15.05.2010 - 21:39) j...   15.05.2010 - 21:21
- - Amras84   Inne rasy w kosmosie... Zawsze mnie ciekawiło że...   15.05.2010 - 22:13
- - Wulfen   glutownica Wszechświat jest tak gigantyczny, że ...   16.05.2010 - 00:18
|- - Zbyszek   Powoli nazbieramy materiał pod audycje, dzieki   16.05.2010 - 01:29
- - glutownica   CYTATWszechświat jest tak gigantyczny, że sam wi...   16.05.2010 - 02:35
- - Darion   Wulfen, rozumiem Twój racjonalistyczny tok myśle...   16.05.2010 - 02:58
- - twistoid   No i tak i ten tego i w ogóle.A tak na marginiesi...   16.05.2010 - 06:30
- - leon   Sądzę że na tym forum każdy powinien sobie zda...   16.05.2010 - 07:25
- - dreamer_the_one   słyszeliście kiedyś o wodogłowiu? :-) choroba ...   16.05.2010 - 08:55
- - Gray   Sam żem ufa widział, chyba że USy czy ruskie ma...   16.05.2010 - 09:46
- - Zielarz Gajowy   Podobnych sceptyków jak Wulfen jest niestety spor...   16.05.2010 - 09:56
- - dreamer_the_one   zielarz mnie też sie nie wierzy w pustą ziemie. ...   16.05.2010 - 12:42
- - Zielarz Gajowy   Dreamer i widzisz to mi się podoba bo proponujesz...   16.05.2010 - 14:12
5 Stron V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park