oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dyskusja O Kosmosie - Sprzecznosci, -rozwidlenie watku sekciarstwo
dreamer_the_one
post 15.05.2010 - 18:19
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Wulfen @ 15.05.2010 - 14:37) *
że są na to jakieś dowody(tak o tobie dreamer mówię) zupełnie tak samo jak u ludzi religijnych którzy myślą ze maja niezbite dowody na swoje religie. a tak na prawdę to nie wiedza o czym mówią(energia). no ale cóż od tego właśnie jest to forum, żeby ludzie mogli wymieniać się swoimi-łagodnie mówiąc-"dziwnymi teoriami":)

rozejrzyj się :-) dlaczego czakra trzeciego oka jest zaznaczana w środku płatu czołowego? dlaczego trzecie oko uznawane jest za źródło wszelkich wizji, a dzisiaj niepodważalnym i dla Ciebie jako fana nauki świętym faktem jest, że SZYSZYNKA produkuje hormony i związki chemiczne, które prawdopodobnie(nie na pewno, ale substancji produkowanych przez szyszynkę jest wiele i wiele dotąd niezbadanych) odpowiadają za doświadczenia mistyczne? :-) jak chcesz to wyjaśnić? co jest pewne- szyszynka odpowiedzialna jest za sen(wytwarza melatoninę).

a jak chcesz wyjaśnić skuteczność działania akupunktury? powiesz pewnie że akupunktura to stymulacja nerwowa.

zastanawia mnie co sądzisz o OBE, bo stan ten graniczy znacząco ze stanami odurzenia psychodelikiem. Jeśli zbadałeś kilka z tych stanów, powineneś mieć nieco inne podejście.

Jak już napisałem nie raz nie dwa, nie przepadam za fantazjowaniem i być może OBE, czakry, energie stanowią dla mnie religię w pewnym sensie, ale nie koniecznie.
Chciałbym zapytać Ciebie Wulfen, co na ten temat sądzisz. Zadam Ci kilka pytań na które oczekuję odpowiedzi. Nie racjonalnych, zassanych z racjonalista.pl albo google.pl, tylko interesuje mnie Twoje zdanie
Pochodzimy od małp, codo tego się zgodzimy.

Teraz chcę zebys po krótce wyjaśnił jak to jest że z małp jedzących banany i skaczących po drzewach zmieniliśmy się w dominatorów planety o tak rozwiniętej (pseudo)kulturze i technologii?

Wyjaśnij też jak to jest z tymi snami, dlaczego faza REM jest tak ważna, że kiedy marynarz śpi dziennie pół godziny to 20 minut śni, a faza REM zużywa dość sporo energii i wcale nie regeneruje?

nie znamy odpowiedzi na wiele pytań. skreślając to, o czym pisano, rysowano i mówiono od czasów kiedy zeszliśmy z drzew, zachowujesz się równie inteligentnie, co dzieciak, który jest zły na rodziców, że nie chcą mu kupić playstation i w ramach protestu wyrzuca zabawki przez okno a potem sie dziwi że niema sie czym bawić.

wreszcie: nie mam obowiązku ani zbyt wielkiej potrzeby żeby ci to udowadniać, napisałem tylko dlatego, że oprócz ciebie i kilku innych twardogłowych, niektórzy mają otwarty umysł i naukowe podejście. Co znaczy: nie negują, dopóki nie będa pewni i nie będa mieli niezbitych dowodów

czekam na odpowiedź
pozdrawiam ciepło ;)

PS. zdaje sprawe że mogę się mylić a wszystkie halucynacje mogą być tylko przywidzeniami. teraz oczekuję na oświecenie z Twojej strony- bardziej logicznego i prostszego wytłumaczenia tak dziwnych zbiegów okoliczności ;)
PS2. jak to mój ojciec mawiał, "srasz powyżej dupy,synek"
do tego wszystkiego dodać powinienem że psychologia już dziesiątki lat temu odkryła, że chemia może oddziaływać na świadomość w fizycznie niewiarygodny sposób. istnieje efekt tzw. dezintegracji ego, kiedy osoba doświadcza czasu zupełnie inaczej niż świadomy, "trzeźwy obserwator".

Wyobraź sobie że DMT nagromadzone w twoich gruczołach przez całe życie uwalnia się w momencie śmierci. Wykluczasz, że świadomość może przeżyć halucynacje, która będzie odczuwalna jak przeżycie kolejnego życia? jeśli nie, to czy byłaby to halucynacja?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dreamer_the_one
post 16.05.2010 - 08:55
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

słyszeliście kiedyś o wodogłowiu? :-)
choroba w której płyny mózgowe zapełniają przestrzeń gdzie ma być mózg. Jest taki naukowiec, juz nie pamietam nazwiska, którego blokowano we wszystkich naukowych źródłach. chciał publikować swoje odkrycie, lecz nikt nie chciał z nim współpracować.
co odkrył? poznał setki ludzi, którzy z mniej lub bardziej zaawansowanym wodogłowiem mogli normalnie funkcjonować. niektórzy nie mieli mózgu w ogóle, nie wliczając niewielkiej tkanki.

;-) akcja kompletnie bez mózgu :-)

"Francuscy lekarze ze zdumieniem dowiedzieli się, że 44-letni normalnie funkcjonujący mężczyzna niemal nie ma? mózgu. Obrazowanie medyczne wykazało, że czaszkę prawie całkowicie wypełniał płyn mózgowo-rdzeniowy.

W czaszce zdrowego człowieka znajdują się cztery niewielkie komory, wypełnione płynem. U Francuza były one tak powiększone, że prawie nie było miejsca na mózg. Została mu tylko cienka warstwa komórek mózgowych.

Ma żonę, czworo dzieci i pracuje jako urzędnik państwowy - napisali lekarze w piśmie do specjalistycznego pisma medycznego ?Lancet?.

Mężczyzna trafił do szpitala, gdyż skarżył się na bóle nogi. Lekarze, którzy czytali jego kartę choroby, dowiedzieli się, że jako dziecko miał on założony dren, który odprowadzał z czaszki nadmiar płynu i dren ten został usunięty gdy mężczyzna miał 14 lat.

Lekarze najpierw przeprowadzili tomografię komputerową, a następnie rezonans magnetyczny. Byli zdumieni tym, co zobaczyli. Najbardziej zdumiewa mnie to, jak tak niewielki mózg poradził sobie z czynnościami życiowymi. On nie powinien żyć - mówi doktor Max Muenke, specjalista ds. uszkodzeń mózgu w Narodowym Instytucie Badań Ludzkiego Genomu.

U mężczyzny przeprowadzono testy na inteligencję, które wykazały IQ na poziomie 75 punktów. To mniej niż średnie 100 punktów, jednak nie można mężczyzny uznać za upośledzonego."
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- dreamer_the_one   Dyskusja O Kosmosie - Sprzecznosci   15.05.2010 - 18:19
- - masa   Dreemer ciekawe... ze porownujesz trzecie oko jak ...   15.05.2010 - 19:15
- - dreamer_the_one   nie przeszkadzaj w czekaniu na odpowiedź miszcza ...   15.05.2010 - 19:22
- - masa   Ok nie przeszkadzam Ps. Nie pytam co wiem co po w...   15.05.2010 - 19:38
- - Wulfen   "a jak chcesz wyjaśnić skuteczność dział...   15.05.2010 - 20:39
|- - Koko1718   [quote name='Wulfen' date='15.05.2010 ...   16.05.2010 - 07:31
- - glutownica   Wulfen, rzucasz pojęciami ziemskiego myślenia. N...   15.05.2010 - 21:06
- - dreamer_the_one   CYTAT(Wulfen @ 15.05.2010 - 21:39) j...   15.05.2010 - 21:21
- - Amras84   Inne rasy w kosmosie... Zawsze mnie ciekawiło że...   15.05.2010 - 22:13
- - Wulfen   glutownica Wszechświat jest tak gigantyczny, że ...   16.05.2010 - 00:18
|- - Zbyszek   Powoli nazbieramy materiał pod audycje, dzieki   16.05.2010 - 01:29
- - glutownica   CYTATWszechświat jest tak gigantyczny, że sam wi...   16.05.2010 - 02:35
- - Darion   Wulfen, rozumiem Twój racjonalistyczny tok myśle...   16.05.2010 - 02:58
- - twistoid   No i tak i ten tego i w ogóle.A tak na marginiesi...   16.05.2010 - 06:30
- - leon   Sądzę że na tym forum każdy powinien sobie zda...   16.05.2010 - 07:25
- - dreamer_the_one   słyszeliście kiedyś o wodogłowiu? :-) choroba ...   16.05.2010 - 08:55
- - Gray   Sam żem ufa widział, chyba że USy czy ruskie ma...   16.05.2010 - 09:46
- - Zielarz Gajowy   Podobnych sceptyków jak Wulfen jest niestety spor...   16.05.2010 - 09:56
- - dreamer_the_one   zielarz mnie też sie nie wierzy w pustą ziemie. ...   16.05.2010 - 12:42
- - Zielarz Gajowy   Dreamer i widzisz to mi się podoba bo proponujesz...   16.05.2010 - 14:12
5 Stron V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park