|
|
15.05.2010 - 18:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
że są na to jakieś dowody(tak o tobie dreamer mówię) zupełnie tak samo jak u ludzi religijnych którzy myślą ze maja niezbite dowody na swoje religie. a tak na prawdę to nie wiedza o czym mówią(energia). no ale cóż od tego właśnie jest to forum, żeby ludzie mogli wymieniać się swoimi-łagodnie mówiąc-"dziwnymi teoriami":) rozejrzyj się :-) dlaczego czakra trzeciego oka jest zaznaczana w środku płatu czołowego? dlaczego trzecie oko uznawane jest za źródło wszelkich wizji, a dzisiaj niepodważalnym i dla Ciebie jako fana nauki świętym faktem jest, że SZYSZYNKA produkuje hormony i związki chemiczne, które prawdopodobnie(nie na pewno, ale substancji produkowanych przez szyszynkę jest wiele i wiele dotąd niezbadanych) odpowiadają za doświadczenia mistyczne? :-) jak chcesz to wyjaśnić? co jest pewne- szyszynka odpowiedzialna jest za sen(wytwarza melatoninę). a jak chcesz wyjaśnić skuteczność działania akupunktury? powiesz pewnie że akupunktura to stymulacja nerwowa. zastanawia mnie co sądzisz o OBE, bo stan ten graniczy znacząco ze stanami odurzenia psychodelikiem. Jeśli zbadałeś kilka z tych stanów, powineneś mieć nieco inne podejście. Jak już napisałem nie raz nie dwa, nie przepadam za fantazjowaniem i być może OBE, czakry, energie stanowią dla mnie religię w pewnym sensie, ale nie koniecznie. Chciałbym zapytać Ciebie Wulfen, co na ten temat sądzisz. Zadam Ci kilka pytań na które oczekuję odpowiedzi. Nie racjonalnych, zassanych z racjonalista.pl albo google.pl, tylko interesuje mnie Twoje zdanie Pochodzimy od małp, codo tego się zgodzimy. Teraz chcę zebys po krótce wyjaśnił jak to jest że z małp jedzących banany i skaczących po drzewach zmieniliśmy się w dominatorów planety o tak rozwiniętej (pseudo)kulturze i technologii? Wyjaśnij też jak to jest z tymi snami, dlaczego faza REM jest tak ważna, że kiedy marynarz śpi dziennie pół godziny to 20 minut śni, a faza REM zużywa dość sporo energii i wcale nie regeneruje? nie znamy odpowiedzi na wiele pytań. skreślając to, o czym pisano, rysowano i mówiono od czasów kiedy zeszliśmy z drzew, zachowujesz się równie inteligentnie, co dzieciak, który jest zły na rodziców, że nie chcą mu kupić playstation i w ramach protestu wyrzuca zabawki przez okno a potem sie dziwi że niema sie czym bawić. wreszcie: nie mam obowiązku ani zbyt wielkiej potrzeby żeby ci to udowadniać, napisałem tylko dlatego, że oprócz ciebie i kilku innych twardogłowych, niektórzy mają otwarty umysł i naukowe podejście. Co znaczy: nie negują, dopóki nie będa pewni i nie będa mieli niezbitych dowodów czekam na odpowiedź pozdrawiam ciepło ;) PS. zdaje sprawe że mogę się mylić a wszystkie halucynacje mogą być tylko przywidzeniami. teraz oczekuję na oświecenie z Twojej strony- bardziej logicznego i prostszego wytłumaczenia tak dziwnych zbiegów okoliczności ;) PS2. jak to mój ojciec mawiał, "srasz powyżej dupy,synek" do tego wszystkiego dodać powinienem że psychologia już dziesiątki lat temu odkryła, że chemia może oddziaływać na świadomość w fizycznie niewiarygodny sposób. istnieje efekt tzw. dezintegracji ego, kiedy osoba doświadcza czasu zupełnie inaczej niż świadomy, "trzeźwy obserwator". Wyobraź sobie że DMT nagromadzone w twoich gruczołach przez całe życie uwalnia się w momencie śmierci. Wykluczasz, że świadomość może przeżyć halucynacje, która będzie odczuwalna jak przeżycie kolejnego życia? jeśli nie, to czy byłaby to halucynacja? |
|
|
|
![]() |
16.05.2010 - 14:12
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dreamer i widzisz to mi się podoba bo proponujesz inny poziom dyskusji. Nie negujesz dla zasady, ale dopytujesz i z miłą chęcią podzielę się z Tobą swoimi przemyśleniami. Poco nas robią w konia? Aby nami manipulować i odciągać uwagę od spraw, faktów, które uświadamiają. Zmanipulowanym społeczeństwem łatwo się dyryguje. Nie dociekasz, nie pytasz to nie stanowisz problemu. Zacznij jednak dopytywać i już wzbudzi to u "przywódców" niepokój bo pytanie rodzi pytanie a to szybka droga do poznania prawdy a co najmniej do odkrycia wielu fałszywych teorii jak nasze pochodzenie.
Co mi to daje? Satysfakcję, że nie uległem masowej głupawce. Że nie daję robić się w konia, że mam swoje zdanie i wiele faktów potwierdza moje dociekania. Traktuję to jak hobby. Dociekam i zastanawiam się jak zrobiono te dziury w andezycie w Puma Punku?:) Jaka siła zniszczyła te budowle andezytowe? Wiem, że musiała to być wielka siła, ale wtedy oficjalnie nie było żadnej broni o takiej sile, tak?:) Ja tylko weryfikuję stan powszechnej wiedzy jaką nam się zapodaje. Oczywiście wnioski nic praktycznego do mojego życia nie wniosą, ale zwiększa to moją świadomość. Jeden uwierzy, że pochodzi w prostej linii od małpy i mu to starczy a inny zacznie zadawać pytania, jak ta sama małpa zbudowała Wielką Piramidę i inne megality. Jak małpa mogła nauczyć się transportować kilkuset tonowe bloki i układać je w doskonałe budowle. Jaką i skąd tą technologię posiadała ta małpa itd. Jak mówię...to jedno z moich zainteresowań obok zielarstwa, snów, wycieczek leśnych itd. Niedawno urodziła mi się córka i chciałbym, aby wiedziała, że MY nie wiemy jak zbudowano Wielką Piramidę. Nie wiemy, ale się domyślamy. W ten sposób nie będę jej okłamywał. Mówiąc jej, że zbudowało jak sądzi Wulfen dziesiątki tysięcy ludzi na polecenie Cheopsa to byłoby kłamstwo. Mam okłamywać swoje dziecko? W imię czego? Kogo? Jak jej powiem, nie wiemy jak ją zbudowano to jak będzie chciała zacznie dociekać, drążyć...ale nie mam zamiaru karmić ją kłamstwami tak jak nas karmią. Dam jej wybór i nie będę narzucał swojego zdania. Ponadto istnienie WP ma dla mnie głębszy sens a dla Wulfena zbudowano ją bez sensu. Taka różnica. Co do teorii pustej Ziemi. Nie wierzą w nią ślepo. Jest jednak wiele dowodów, faktów, że to bardzo prawdopodobne. Wielu ludzi bierze pod uwagę taką możliwość: http://tinyurl.com/34xf765 Niestety póki co nie kontroluję oobe i nie potrafię przelecieć przez Ziemię, aby sprawdzić czy coś, ktoś w niej jest, ale jak ktoś ma ochotę to niech sprawdzi:) Dla mnie podstawową życiową zasadą jest to, że zanim coś skrytykuję, zaneguję to muszę dany temat przerobić z każdej strony. Wulfen zaprzecza dla zasady i do tego nieświadomie kłamie. Przykład tych budowniczych Wielkiej Piramidy i ich ilość i prymitywne sposoby budowy. Jak można takie bzdury wygadywać i się przy tym upierać, kiedy logika i fakty podpowiadają co innego. O tym wszystkim fajnie się gada. Pisanie troszkę ogranicza, ale i tak fajnie, że są ludzie otwarci. A skoro są otwarci to dla równowagi muszą być zamknięci. Szkoda tylko, że Ci zamknięci mają buzie otwartą i mielą jęzorem bez sensu... O Struskim: http://www.andrzejstruski.com/mypage_2_Struski-Andrzej.html |
|
|
|
dreamer_the_one Dyskusja O Kosmosie - Sprzecznosci 15.05.2010 - 18:19
masa Dreemer ciekawe... ze porownujesz trzecie oko jak ... 15.05.2010 - 19:15
dreamer_the_one nie przeszkadzaj w czekaniu na odpowiedź miszcza ... 15.05.2010 - 19:22
masa Ok nie przeszkadzam
Ps. Nie pytam co wiem co po w... 15.05.2010 - 19:38
Wulfen "a jak chcesz wyjaśnić skuteczność dział... 15.05.2010 - 20:39
Koko1718 [quote name='Wulfen' date='15.05.2010 ... 16.05.2010 - 07:31
glutownica Wulfen, rzucasz pojęciami ziemskiego myślenia. N... 15.05.2010 - 21:06
dreamer_the_one CYTAT(Wulfen @ 15.05.2010 - 21:39) j... 15.05.2010 - 21:21
Amras84 Inne rasy w kosmosie... Zawsze mnie ciekawiło że... 15.05.2010 - 22:13
Wulfen glutownica
Wszechświat jest tak gigantyczny, że ... 16.05.2010 - 00:18
Zbyszek Powoli nazbieramy materiał pod audycje,
dzieki 16.05.2010 - 01:29
glutownica CYTATWszechświat jest tak gigantyczny, że sam wi... 16.05.2010 - 02:35
Darion Wulfen, rozumiem Twój racjonalistyczny tok myśle... 16.05.2010 - 02:58
twistoid No i tak i ten tego i w ogóle.A tak na marginiesi... 16.05.2010 - 06:30
leon Sądzę że na tym forum każdy powinien sobie zda... 16.05.2010 - 07:25
dreamer_the_one słyszeliście kiedyś o wodogłowiu? :-)
choroba ... 16.05.2010 - 08:55
Gray Sam żem ufa widział, chyba że USy czy ruskie ma... 16.05.2010 - 09:46
Zielarz Gajowy Podobnych sceptyków jak Wulfen jest niestety spor... 16.05.2010 - 09:56
dreamer_the_one zielarz mnie też sie nie wierzy w pustą ziemie. ... 16.05.2010 - 12:42![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |