CYTAT(Zbyszek @ 26.05.2010 - 10:58)

Nie tylko mistrz z filmu je dostał, jest sporo takich powściągliwych mistrzów.
Myślę, że ma to ścisły związek z powiedzeniem "nie rzuca się pereł przed wieprze". Już kiedyś o tym pisałem. Ma to sens i jest uzasadnione, choć z drugiej strony szkoda dla tych co chcieli by zrozumieć/poznać a nie wiedzą do kogo się zwrócić o przewodnictwo. Tak czy inaczej "kto prawdy pożąda ten ją pozna" - gdzieś przeczytałem ;)
Osobiście nie wyciągał bym zbyt pochopnych wniosków na temat owego mistrza bo niewiele o nim wiem a ściślej mówiąc wiem o nim tylko tyle, że jest, więc... Co do "odzyskań" mam swoje zdanie na ten temat ale nie będę robił offtopu. Żeby była jasność nie jestem temu przeciwny a nawet uważam to za fascynujące ale...
Napisz Zbyszku czego się dowiedziałeś w tej materii.
Poczytałem co nieco na temat rozmarynu i postanowiłem kupić sobie olejek naturalny z niego, lecz niestety w pobliskiej aptece nie było ale poszukam jeszcze. Jestem ciekaw jego działania. Może go sobie nawet posadzę w doniczce.
Postanowiłem przeprowadzić drobny eksperyment dzięki któremu naocznie przekonam się czy jestem w stanie wpłynąć za pomocą energii chi na wzrost roślin. Doświadczenie potrwa pewnie ok. 2 tygodnie ale oczywiście zamierzam podzielić się wnioskami z obserwacji jeśli będzie to kogoś interesowało. Czasami spotykam się z powiedzeniem, że ktoś ma "rękę do roślin" więc coś w tym musi być.
PS. Chętnie skorzystam z Twoich rad Zielarzu ale może na PM żeby nie robić bałaganu, ewentualnie założymy osobny temat.
Pozdrawiam