|
|
26.06.2010 - 19:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak w temacie. Zaciekawiło mnie zjawisko, pojawiających się coraz to nowych teorii spiskowych związanych z różnymi tematami. Ciekawi mnie dlaczego ludzie wierzą tym teoriom. Czemu w ostatnich latach namnożyło się tego tyle? I czy rzeczywiście niektóre teorię mogą być wiarygodne? Oczekuje uzasadnionych odpowiedzi.
PS: Jak przyjdą wam pomysły na temat dodatkowych pytań dotyczących tych "teorii" to śmiało walić w tym temacie. |
|
|
|
![]() |
28.06.2010 - 09:41
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Teorie spiskowe można przydzielić do różnych działów: zamachy, żywność itp. i w każdym znajdziemy wiele zasadnych spiskowych teorii.
Chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego, że zamach na WTC to nie był zamach:) W ten sam dzień, kiedy zobaczyłem w telewizji jak te wierze się walą pomyślałem. Coś tu nie gra! W technikum miałem przedmiot konstrukcje budowlane i obliczałem siły nośności itd. Skoro te samoloty uderzyły na sporej wysokości to dlaczego budynki zrównały się z ziemią? To było moje pierwsze pytanie i wtedy nie było jeszcze żadnych teorii spiskowych. Chwila analizy w tym samym dniu i doszedłem do wniosku, że budynki u podstaw musiały zostać jakoś podcięte bo przecież jeżeli budynek zaczął się walić to siła nośna budynku od miejsca uderzenia w dół nie pozwoliła by na zniwelowała budynku aż do ziemi. Kikut musiałby zostać. Później okazało się, że słyszano wybuchy itd czyli moja teoria spiskowa potwierdziła się w 100%. Kto nie widział to polecam 2 część a i pierwsza część jest teorią spiskową w dziale: wiara:) http://video.google.pl/videoplay?docid=-2147432141700087937# Teoria spiskowa w żywności i modyfikowanym żarciu to kolejny przekręt. http://teoriespiskowe.pl/wspolczesne/77-go...ycz-stewii.html Mam tą roślinę na balkonie i nie używam praktycznie cukru bo poco skoro jest roślina duuuużo bardziej słodka i zdrowa:) No, ale biznes cukrowy jest biznes cukrowy:) Słodziki i inne duperele dostały by po dupie przez taką stewię:) Przekręty widoczne są na każdym kroku. Konopi dlaczego nie można uprawiać myślicie tylko dlatego bo fazuje? Otóż nie...temat jest dużo bardziej skomplikowany. Właściciel największej firmy DuPont produkującej chemikalia umożliwiające przetwarzanie drzew w papier mówi: Przywrócenie 'do życia' konopi w latach trzydziestych byłoby zagrożeniem dla strategii petrochemiczych Duponta. DuPont mógł produkować środki i substancje chemiczne i tworzywa sztuczne (nylon) bez obawy o konkurencję. Konopia to super praktyczna roślina, ale co? Zakłóciła by istniejący ułożony rynek odzieżowy? Zatem najłatwiej zdelegalizować tak jak próbowano zrobić ze stewią. Jak myślicie dlaczego teraz powstaje w UE ustawa zakazująca uprawy ziół a sklepy zielarskie mają zostać zlikwidowane? Czyżby zagrożenie dla koncernów farmaceutycznych? Naturalne leczenie jest darmowe bo Matka Natura nie pobiera opłat za zbiory:) Ale WTC pokazuje to co mnie przeraża czyli wpływ kilku ludzi na losy, dzieje ziemi. Teraz taki Pan B. (USA) może walczyć z terroryzmem do końca świata w imię czego? Ropy? A co zrobili? Zabili po prostu ludzi, ale trzeba przyznać, świetnie wymyślone. Ewolucja Darwina pomimo wielu lat wciąż jest aktualna i nie podlega weryfikacji a wręcz przeciwnie. Szukamy na chama ogniw pośrednich, aby wmówić człowiekowi, że w wyniku naturalnej ewolucji biologiczne zmienił się od małpy w człowieka:) Ciekawe czy za milion lat dzisiejsze małpy też zmienią się w ludzi, którzy na początek wybudują Wielką Piramidę a po kolejnych kilku tysiącach lat współczesna już małpa nie będzie wiedziała poco i jak zbudowano taką piramidę:) Przy okazji Wielkiej Piramidy też mam swoją teorię spiskową polegającą na darmowym poborze energii...darmowa???? Jak coś może być darmowe dzisiaj?:) Ropa, ropa, kasa, kasa...:) No cóż...teorie spiskowe są potrzebne bo to są teorie ukazujące prawdę i demaskujące wiele przekrętów, zatem temat jest bardziej poważny niż co niektórym się wydaje:) -------------------------------- Jak ktoś chce kupić sadzonki stevi to tu są:) http://allegro.pl/item1080622337_stevia_st...odkie_list.html |
|
|
|
28.06.2010 - 13:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zielarz Gajowy w 100% się z tobą zgadzam, też twierdzę, że WTC to największy przekręt XXI wieku. A co do żywności też interesuje się tym tematem i np. teoria na temat: Codex Alimentarius jest całkowicie uzasadniona. Cieszę się, że są ludzie co nie wrzucają wszystkich teorii do jednego wora.
|
|
|
|
Kimkolwiek Czy Wierzycie W Teorie Spiskowe? 26.06.2010 - 19:35
Amras84 CYTAT(Kimkolwiek @ 26.06.2010 - 20:3... 26.06.2010 - 20:25
tom a może zamiast gdybać, po prostu żyj? :) 26.06.2010 - 21:06
Kimkolwiek CYTAT(tom @ 26.06.2010 - 22:06) a mo... 26.06.2010 - 21:11
Angello Jeżeli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o... ?... 26.06.2010 - 22:17
aumakumma nic nie mówię ale ciekawy temat 27.06.2010 - 00:44
Wulfen CYTATponieważ kilka takich teorii okazało się w... 27.06.2010 - 01:30
Amras84 CYTAT(Wulfen @ 27.06.2010 - 02:30) a... 27.06.2010 - 10:42
Józef Np: 'A świsak siedzi i zawija je w te sreberk... 27.06.2010 - 08:03
Józef Sam nawet widziałem jak ten świstak siedzi i zaw... 27.06.2010 - 08:08
Koko1718 moze sprawa Smolenska? to to,co ostanie kojarzy mi... 27.06.2010 - 08:51
sonic3 Teorie spiskowe to takie fajne słowo sugerujące ... 28.06.2010 - 10:01
sonic3 Czy teorie spiskowe są tylko teoriami? Prezydent ... 28.06.2010 - 14:19
Majster Oj biedni z was ludzie, nie dajecie się ogłupić... 28.06.2010 - 16:13
braciakmatrix Dokładnie Majster masz rację, nie dać się ... 28.06.2010 - 17:54
Gray Nie ma czegoś takiego jak terroryzm. 28.06.2010 - 18:34
Zielarz Gajowy Skoro małpa w wyniku ewolucji wybudowała m.in. W... 28.06.2010 - 18:40
braciakmatrix Zielarz jak zwykle się wypociłeś nie rozumieją... 28.06.2010 - 19:17![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |