CYTAT(turysta49 @ 08.07.2010 - 12:59)

mruczuś:
jeden napisze że to całe OBE dzieje się tylko w mózgu, a inny powie, że w mózgu następuje reakcja zgodna z doświadczeniem jakie ma miejsce w OBE (ten pierwszy "przywita się" drażniąc mózg elektrodami, a ten drugi - rozmawiając z dublerem stojącym tuż obok). jest wiele furtek do uzyskania podobnych jesli nie takich samych efektów.
dokładnie tak....wszyscy nazywamy tą samą rzecz inaczej, każdy stosuje swoją metode...jest bardzo dużo technik....i jak sądzę, że każda metoda ma taką samą podstawę, tzn. prowadzi do tego, by nasz umysł wszedł w stan....który jest taki sam dla wszystkich (myśle, jest to ten stan w temacie postu:) )
I właśnie o określenie co prowadzi do tego stanu(w waszych technikach) mi chodzi...*stanu, w którym wasza świadomość wyparta jest z ciała fizycznego(brak odczucia ciała)
Od 3 lat siedze w temacie....trochę poczytałem...wiele technik...metod...szukałem dalej...nic do mnie nie przemawiało:). I dopiero niedawno natknąłem się na tekst (
google: Jeff's OBE tips), który uświadomił mi trochę jakby cel wszystkich technik, tzn. o co tak naprawdę chodzi, nie drogę pośrednią...a cel sam w sobie.
Bardzo fajnie jest taż opisana 5cz. Traktatu o Projekcji astralnej....w.II od str.32.....nie jest napisane "wspinaj się po linie" i już...no w zasadzie jest, ale:)... opisane są poszczególne etapy, o co w tej technice chodzi i uświadamia, co takie mentalne działanie powoduje. I o to właśnie mi chodzi.