CYTAT(turysta49 @ 10.07.2010 - 02:18)

a czytasz o co nam chodzi?
czy tylko tak trochę? :-D
miłej zabawy :-)
dokładnie, mogę ci napisać odwrotnie...mimo ze 4 postów...takich że się odechciewa ich czytać, nie mam pojęcia dlaczego dalej nie wiecie o co mi chodzi:)
Próżnia- czyli ten nieszczęsny temat, wydawało mi się ze jest, czymś (etapem?), do którego prowadzą pewne
świadome kroki(mniej, lub bardziej świadome)
Tak samo jak do oobe....prowadzą "mniej lub bardziej świadome kroki"
Nie mam pojęcia dlaczego, mylicie to z techniką/metodą.
Przykład spece....może to wam coś da do myślenia:
Jedziemy autem....za pierwszym razem, jedziemy nieświadomie...zdaliśmy prawko...jesteśmy w stresie...nie mamy obycia w jeździe...jedziemy wolno...nie zwracamy uwagi na szczegóły...auto...to dla nas kierownica, kupa blachy, pedały i 4 koła.
A teraz jedziemy XX raz....teraz robimy to świadomie...mamy doświadczenie...pełen luz...pełna kontrola pojazdu....zauważamy znacznie wiecej....teraz rozglądamy się ,popatrzymy na krajobraz...pogadamy przez telefon, łokcia sobie wystawimy przez okno:D, popatrzymy w boczne lusterka...znaki...popatrzymy na laski na bilbordach....a nawet uświadomimy sobie, że auto, to nie tylko koła, blacha, pedały i 4 koła....uświadomimy sobie, że tam coś trzeszczy jak się hamuje, a tam się coś tłucze, silnik nierówno pracuje itp. itd
Rozumiecie, że początkujący kierowca....tego wszystkiego nie zauważy
Tak samo jak ktoś osiągając oobe po raz XX...to za tym XX-razem, robi to z dużo większą świadomością - świadomością kroków...wie kiedy ma zrobić to...wie kiedy jego ciało astalne, działa na intencje/myśli..."cyk i wychodzi"...pytam właśnie o tą waszą świadomość kroków!
Początkujący, nigdy nie będzie o tych krokach widział.
Nie rozpozna momentów:np. kiedy jego świadomość obejmuje ciało eteryczne?kiedy astralne? kiedy ma zrobić - to "cyk"
ale ok...rozumiem, że mam się uczyć na własnych błędach
Mam nadzieje, że kiedyś nie będe pytającym, a odpowiadającym i pokaże wam spece jak należy udzielać rad i dzielić się doświadczeniem...hehe
strzałka