Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Co Dalej Z Polską I Co Z Religią?
TyHu
post 08.08.2010 - 19:12
Post #1

Coprobo
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7098

W tym temacie chciałem poruszyć dwa tematy. Jeden o naszym kochanym kraju i o religi znienawidzonej
przez naszych niektórych forumowiczów :)

1. Kazdy wie mniej wiecej co sie dzieje w naszym kraju. Jestem przerażony tą sytuacją jestem młody i nie wiem czy bedzie sie dalo normalnie tutaj żyć za kilka lat.Nie tyle się martwie o rzad bo z tym jest problem juz od dawna ale postawą niektórych obywateli.Było widać na wyborach te fanatyczne podejscie a wiadomo jacy ludzie(wiekszosc) taka wladza.Jedyna probe walki z dziura finansawa jak slyszalem bylo podniesienie podatkow.Jak wlaczylem na tvn24 i zobaczylem tych moherów spierajacych sie gdzie ma k*** stac ten P********* krzyz to juz calkiem stracilem wiare w ten naród. Nie wiem czy ma byc ten koniec swiata ale z tym krajem jest bardzo zle :/i moze przesadzam ale sami to ocencie.

2.Religia Chrzescijanska mi sie wydaje nie jest zła religią to niektórzy ludzie ja zle zrozumieli.
No i mam taka teorie czemu Jezusowi sie nieudalo zeby ta religia niosla tylko dobro:

Mysle ze jej wymagania przerosly ludzi bo jak sie nie myle jest tam o pomaganiu drugiej osobie ktore przewyzsza wlasne potrzeby.No niestety czlowiek w kolejnosci mysli o sobie a potem innych a nie odwrotnie.
Napacztku zaczelo sie od niesienia pomocy za nic w sensie materialnym ale za radosc wewnetrzna duchowa.
Potem "nauczyciele Chrystusa" chcieliby na tym zarobic :) a na koniec natrafilo na totalnych egoistow ktozy robiac ludzi w h*** beda sie na tym wzbogacac.

dlatego w chrzescijanstwie jest tyle nienawisci

a na przyklad w byddyzmie tyle milosci (bo to jest nauka o udoskonalaniu siebie a nie o pomaganiu innym)

bo moze ladnie to w teori wyglada ale praktyce sie niesprawdza :/
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zielarz Gajowy
post 09.08.2010 - 22:15
Post #2

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Wystarczy obrócić krzyż, chwycić za "rękojeść" i mamy miecz. Mam wrażenie, że dzisiaj wśród pewnych grup ludzi krzyż jest właśnie w taki sposób trzymany - gotowy do walki w imię niczego.

Zmiany na lepsze nastąpią tylko wtedy jeżeli człowiek uświadomi sobie znowu, że Matka Ziemia żyje i za jej pomocą można rozmawiać z wszystkim...Dużo zależy od wychowania, ale trzeba pamiętać, że niedawno były wojny i to zresetowało umysły ludzkie i zablokowało innego typu myślenie i postrzeganie rzeczywistości.

Religie segregują ludzi i nie wiem czy i kiedy wszyscy ludzie na Ziemi będą znowu jednością. Póki co jest konkretny rozpiździel i nie widać na horyzoncie kandydata na wprowadzenie pokoju. Ziemia najwyraźniej jest miejscem, gdzie dobro i zło walczyły, walczą i będą walczyć jak nie w imię religii, krzyża to w imię dowolnie inne a to wszystko wydaje się być i tak bez znaczenia jak uświadomimy sobie, że kiedyś znowu Polska zostanie przykryta grubą warstwą lodu, Antarktyda znowu stanie się dżunglą i tak dopóki słońce nie zgaśnie lub coś w Ziemię nie trzaśnie. Cieszyć się należy każdym oddechem.
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 10.08.2010 - 17:51
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

Wiekszosc ludzi z tego forum ktytykuje chrzescijanizm zachwyca sie buddyzmem a zaloze sie ze 80% z nich nie przeczytalo nigdy nowego testamentu nie mowiac o starym. Moze w tym tkwi paradoks ze wychowani w chrzescijanstwie mysla ze go znaja.

Sciezka jezusa byla sciezka milosci dlatego tez w chrzescijanstwie najwazniejsza jest milosc, gdy Faryzaeusze zapytali Jezusa jakie przykazanie jest najwaznejsze odpowiedzial: Bedziesz milowal Boga swega z calego serca swego z calych sil swoich, calych mysli swoich a blizniego swego jak siebie samego"

Jezus to ciekawy gosc, robil cuda, umial zjednac sobie tlumy, wkurwic tak ze rozwalil targowiksko w kosciele a przeciez sprzedawali tam ludzie ktorzy mieli rodziny, dzieci i robili to zeby zarobic na "chleb", a on im to rozdupcyl.
Albo przeklal drzewo ze nie wydda juz nigdy owocu bo akurat kiedy byl glodny z uczniami nie znalazl na nim zadnego. Co to drzewo bylo winne. Wiedzial tez ze czeka go proba w ktorej godzinnie zostanie sam a przeciez lubil otaczac sie tlumami.
Czasem sobie mysle ze musialbyc strasznym skurczybykiem w poprzednim wcieleniu bo jego karma bylo umrzezc na krzyzu. Mowil tez duzo o milosierdziu Boga i otym ze grzechy trzeba odkupic. Przy nim Budda powiewa nuda.

Ten z koleji w przeciwjenstwie do poprzedniego urodzil sie jako ksiaze mial wszystko czego dusza za pragnie. Codziennie inne kobiety, piekne szaty, luksusy. Nie cierpial na samotnosc i mysle ze na brak odczuwania milosci tez nie. Porzucil jednak to wszystko w poszukiwaniu wolnosci. Jego sciezka byla sciezka swiadomosci. Mowil ze, zeby poznac prawde trzeba dzielic brylke zlota jak krusznik na najmiejsze czesci. Nie zachowalby sie jak jezus w swiatyni czy w przypoadku tego drzewa. Nie czynil cudow choc napewno posiadal moce psychiczne.

Do czego zmierzam, ze wszytsko zalezy od czlowieka nie od religi, mocherowe berety chodza do kosciola z samotnosci, zyjemy wspoleczenstwie gdzie ludzi starzy czuja sie ni potrzebni. Wlasnie w takich chwilach przy krzyzu czuja ze robia cos dobrego. Sa wtedy potrzebni spelniajac swoja misie czyniac dobro.
Ten ktory odrzuca chrzescijanstwo jest takim samym fanatykiem jak oni tylko dziala z przeciwnie skierowanym biegunem.

Amen
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- TyHu   Co Dalej Z Polską I Co Z Religią?   08.08.2010 - 19:12
- - lokop   To prawda w katolicyzmie nie znajdziesz odrobiny m...   08.08.2010 - 19:29
- - thias   Taki katolicyzm jest serwowany niestety nie tylko ...   08.08.2010 - 20:01
- - Gray   CYTATa na przyklad w byddyzmie tyle milosci (bo to...   08.08.2010 - 20:50
- - Abi   Ale dlaczego panuje przekonanie ze nie mozna OOBE ...   08.08.2010 - 21:10
- - thias   Abi, oczywiście, że można, ale powiedz to klero...   08.08.2010 - 21:36
|- - Wulfen   CYTAT(thias @ 08.08.2010 - 22:36) Ab...   09.08.2010 - 14:02
- - Amras84   Religia katolicka dla tych, którzy zastanawiają ...   08.08.2010 - 22:03
- - lokop   Mozna polaczyc oobe z wiara, Robert Monroe w koncu...   09.08.2010 - 18:32
- - Future   Wiesz ludzie raczej bardzo dobrze zrozumieli chrze...   09.08.2010 - 18:56
- - Gray   CYTATJa jestem drogą i prawdą, i życiem Wg. mn...   09.08.2010 - 19:25
- - dolla   Kur** nie mogę czytać niektórych postów. Zaró...   10.08.2010 - 17:49
|- - Amras84   CYTAT(dolla @ 10.08.2010 - 18:49) Ku...   10.08.2010 - 20:44
- - rugwa   Bywa, że religia oddala człowieka od Boga. Bywa,...   10.08.2010 - 18:09
- - thias   Rugwie niech będą dzięki. Amen.   10.08.2010 - 18:10
|- - Izra   Bywa = Normalne i też pasuje ;>   10.08.2010 - 19:19
- - masa   http://www.youtube.com/watch?v=wkMBOAtboN8   10.08.2010 - 19:29
- - Shizmo   CYTAT(masa @ 10.08.2010 - 18:51) Jez...   10.08.2010 - 20:04
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic