Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Teoria O Luszu I Jej Implikacje.
set.h
post 17.08.2010 - 10:13
Post #1

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Ostatnimi czasy powróciłem do przeszłości i sięgnąłem ponownie po trylogie Monroe. Uderzyło mnie to, że wyciągam odmienne wnioski niż dawniej. Czytając drugi tom w rozdziale "Zasłyszana historia" doznałem lekkiego wstrząsu i pobudzenia.
Zaczynając od początku, każdy zna chyba termin Lusz i co on oznacza ale jest parę zakoli tej teorii i nie wszyscy prawdopodobnie zwrócili na nie uwagę. Są to:
Lusz uwalnia poprzez przemiany węglowo tlenowe !!. Nie generują luszu istoty energetyczne !!! i tym samym poza ciałem go nie generujemy.
Lusz jest zbierany i magazynowany by przekazać go GDZIEŚ by istoty podobne do KTOŚ mogły z niego korzystać w celach w jakich ludzkość wykorzystuje np paliwa lub używki.
Lusz czysty lub destylowany jest emitowany w momentach czystej bezwarunkowej miłości. Z racji że jest to bardzo rzadka emisja lusz jest destylowany z fragmentów podzielonych niczym kolory barwy tęczy które składają się na czystą biel. Kolory Luszu to uczucia od nienawiści po miłość. Wszystkie uczucia od najbardziej nędznych i podłych po wzniosłe i boskie składają się na barwy Luszu. To implikuje niesamowite stwierdzenie ale to za chwilę...
INSPEKI są ogrodnikami i nadzorcami Ogrodu. Likwidują zatory przy produkcji Luszu i dbają o ogólna kondycje ogrodu. Monroe porównał ich w pewnym momencie do aniołów.
Dla Inspektów produkcja Luszu jest bardzo ważna ale oprócz tego na ziemi funkcjonuje Ziemska Szkoła która umożliwia szybki wzrost i naukę istoty duchowej.
Spróbuje teraz podsumować i wyciągnąć wnioski które trochę mnie przeraziły.
Dla Inspeków najważniejsza jest produkcja i zbiory Luszu. Ziemska nauka odbywa się jakby przy okazji. Czysty biały Lusz jest rzadki i trzeba go destylować z pełnej gamy barw!!! Inspeki zatem muszą dbać o stały dopływ wszystkich jego kolorów a zamieniając to na formę uczuć od najbardziej podłych po wzniosłe. Inspeki są zatem z ludzkiego punktu widzenia zarówno aniołami i demonami. Muszą dbać by zło i dobro trwało w równowadze w ziemskim ogrodzie!!! bo inaczej Lusz będzie złej jakości. tu cytat:
"W oparciu o doświadczenie. Nadzorcy wypracowali całą technologię zbierania Luszu z osobników typu 4M, wykorzystując w tym celu pomocnicze narzędzia. Najbardziej powszechne z nich nazwano miłością, przyjaźnią, rodziną, chciwością, nienawiścią, bólem, winą, chorobą, zarozumiałością, ambicją, poczuciem własności, posiadaniem, poświęceniem, a na większą skalę – narodowością, prowincjonalizmem, wojnami, głodem, religią, automatyzacją, wolnością, przemysłem, handlem, i tak dalej. Nigdy dotąd nie było tak wysokiej produkcji Luszu..."

Z punktu widzenia istoty która wpadła w kołowrót wcieleń wyrwanie się z zaklętego ogrodu może odbyć się jedynie poprzez naukę uwalniania czystej i bezwarunkowej miłości. Udaje się to jednostkom i cykl kręci się bez końca chociaż z punktu widzenia istoty która w wnika w iluzje czasoprzestrzeni to moment niczym wejście i wyjście ale czasoprzestrzeń rozciąga to na miliony ziemskich lat. Istoty które wchodzą do Ogrodu spadają zazwyczaj szybko na jego dno produkując najsłabszy Lusz by z czasem się podnosić coraz wyżej i produkować kolejne barwy Luszu.
Reasumując:
Inspeki muszą dbać by zło i dobro trwały bez końca. Inspeki muszą również wywoływać wojny i katastrofy gdy potrzebna jest większa niż zwykle produkcja Luszu. Muszą także dbać by miłość i dobro nie uległo złu.
Mną to wstrząsnęło a wami?
PS
Na koniec przypominam że Lusz uwalanie się wyłącznie poprzez przemiany węglowo tlenowe...
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
set.h
post 18.08.2010 - 13:43
Post #2

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Tyle że w 3000 roku była już garstka ludzi na Ziemi. Co sie stało z miliardami ? Do tego z punktu widzenia INSEKÓW kontakty z obcymi cywilizacjami są niepotrzebne ( w sumie po co? , utrudniło by to tylko kontrole zbioru Luszu). nie ma więc co liczyć na oświecenie z zewnątrz :(. Cywilizacja techniczna musi upaść bo z czasem za bardzo zacznie ingerować w strukturę czasoprzestrzeni i może zaburzyć zbiory.
Co do wielkiego wydarzenia i zgromadzenia, czas w którym ma narodzić się nowa energia nie może być rozpatrywany z ziemskiego punktu odniesienia. Zgromadzenie jest poza czasem a narodziny energii w ziemskim pojęciu czasu może już były w przeszłości (np. Budda, Jezus itp.) albo może będzie za setki lat lub stało sie miliony lat temu. Dla nich na zewnątrz będzie to teraz.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- set.h   Teoria O Luszu I Jej Implikacje.   17.08.2010 - 10:13
- - twistoid   To ciekawe kojarzy mi się trochę z niefizycznym ...   17.08.2010 - 13:28
- - masa   A mi sie przypomnial tekst piosenki: "Milos...   17.08.2010 - 16:08
- - lordini   Wszystko jest idealnie zaplanowane jak samo napęd...   18.08.2010 - 10:12
- - firmasons   Nie zapominajcie jak Monroe opisywał ludzi po 3t...   18.08.2010 - 13:03
- - firmasons   Tyle że w 3000 roku była już garstka ludzi na Z...   18.08.2010 - 15:16
- - Zielarz Gajowy   Ludzie jak się nie opamiętają to zostaną ukara...   18.08.2010 - 16:57
- - masa   Bylem ciekawy kiedy zabierzesz udzial w tej rozmow...   18.08.2010 - 19:12
- - Silverka   a mnie się przypomniał fragment z książki Bruc...   18.08.2010 - 19:27
- - Zielarz Gajowy   Masa... 1. Niektóre posty nie nadają się na fo...   18.08.2010 - 20:56
- - Zielarz Gajowy   No, ale wracając do tematu. Lusz produkują równ...   18.08.2010 - 22:00
- - Herbina   Pierwszy raz czytam o czyms takim jak "impery...   18.08.2010 - 23:05
- - twistoid   ile ludziuf tyle teoriuf kojarzy mi sie to z rodza...   19.08.2010 - 05:11
- - Zielarz Gajowy   Czyli wychodzi jednak na to, że mrówki hodują s...   19.08.2010 - 10:19
- - Herbina   a jezeli nie teoria? :))   19.08.2010 - 23:14
- - lordini   A mnie nie obchodzi co oni tam chujem wywijają, m...   20.08.2010 - 10:06
- - Zielarz Gajowy   No i oto chodzi właśnie...a skoro oni biorą od ...   20.08.2010 - 11:07
- - hepi   CYTAT(lordini @ 20.08.2010 - 11:06) ...   20.08.2010 - 23:27
- - Zbyszek   coś jest popieprzone z tym luszem   21.08.2010 - 19:25
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic