Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Teoria O Luszu I Jej Implikacje.
set.h
post 17.08.2010 - 10:13
Post #1

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Ostatnimi czasy powróciłem do przeszłości i sięgnąłem ponownie po trylogie Monroe. Uderzyło mnie to, że wyciągam odmienne wnioski niż dawniej. Czytając drugi tom w rozdziale "Zasłyszana historia" doznałem lekkiego wstrząsu i pobudzenia.
Zaczynając od początku, każdy zna chyba termin Lusz i co on oznacza ale jest parę zakoli tej teorii i nie wszyscy prawdopodobnie zwrócili na nie uwagę. Są to:
Lusz uwalnia poprzez przemiany węglowo tlenowe !!. Nie generują luszu istoty energetyczne !!! i tym samym poza ciałem go nie generujemy.
Lusz jest zbierany i magazynowany by przekazać go GDZIEŚ by istoty podobne do KTOŚ mogły z niego korzystać w celach w jakich ludzkość wykorzystuje np paliwa lub używki.
Lusz czysty lub destylowany jest emitowany w momentach czystej bezwarunkowej miłości. Z racji że jest to bardzo rzadka emisja lusz jest destylowany z fragmentów podzielonych niczym kolory barwy tęczy które składają się na czystą biel. Kolory Luszu to uczucia od nienawiści po miłość. Wszystkie uczucia od najbardziej nędznych i podłych po wzniosłe i boskie składają się na barwy Luszu. To implikuje niesamowite stwierdzenie ale to za chwilę...
INSPEKI są ogrodnikami i nadzorcami Ogrodu. Likwidują zatory przy produkcji Luszu i dbają o ogólna kondycje ogrodu. Monroe porównał ich w pewnym momencie do aniołów.
Dla Inspektów produkcja Luszu jest bardzo ważna ale oprócz tego na ziemi funkcjonuje Ziemska Szkoła która umożliwia szybki wzrost i naukę istoty duchowej.
Spróbuje teraz podsumować i wyciągnąć wnioski które trochę mnie przeraziły.
Dla Inspeków najważniejsza jest produkcja i zbiory Luszu. Ziemska nauka odbywa się jakby przy okazji. Czysty biały Lusz jest rzadki i trzeba go destylować z pełnej gamy barw!!! Inspeki zatem muszą dbać o stały dopływ wszystkich jego kolorów a zamieniając to na formę uczuć od najbardziej podłych po wzniosłe. Inspeki są zatem z ludzkiego punktu widzenia zarówno aniołami i demonami. Muszą dbać by zło i dobro trwało w równowadze w ziemskim ogrodzie!!! bo inaczej Lusz będzie złej jakości. tu cytat:
"W oparciu o doświadczenie. Nadzorcy wypracowali całą technologię zbierania Luszu z osobników typu 4M, wykorzystując w tym celu pomocnicze narzędzia. Najbardziej powszechne z nich nazwano miłością, przyjaźnią, rodziną, chciwością, nienawiścią, bólem, winą, chorobą, zarozumiałością, ambicją, poczuciem własności, posiadaniem, poświęceniem, a na większą skalę – narodowością, prowincjonalizmem, wojnami, głodem, religią, automatyzacją, wolnością, przemysłem, handlem, i tak dalej. Nigdy dotąd nie było tak wysokiej produkcji Luszu..."

Z punktu widzenia istoty która wpadła w kołowrót wcieleń wyrwanie się z zaklętego ogrodu może odbyć się jedynie poprzez naukę uwalniania czystej i bezwarunkowej miłości. Udaje się to jednostkom i cykl kręci się bez końca chociaż z punktu widzenia istoty która w wnika w iluzje czasoprzestrzeni to moment niczym wejście i wyjście ale czasoprzestrzeń rozciąga to na miliony ziemskich lat. Istoty które wchodzą do Ogrodu spadają zazwyczaj szybko na jego dno produkując najsłabszy Lusz by z czasem się podnosić coraz wyżej i produkować kolejne barwy Luszu.
Reasumując:
Inspeki muszą dbać by zło i dobro trwały bez końca. Inspeki muszą również wywoływać wojny i katastrofy gdy potrzebna jest większa niż zwykle produkcja Luszu. Muszą także dbać by miłość i dobro nie uległo złu.
Mną to wstrząsnęło a wami?
PS
Na koniec przypominam że Lusz uwalanie się wyłącznie poprzez przemiany węglowo tlenowe...
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Silverka
post 18.08.2010 - 19:27
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 5613

a mnie się przypomniał fragment z książki Bruce Moena , w którym mówił on o pobycie w centrum planowania i o tym jak Inspeki przepowiadały, że prędzej czy później nastąpi albo trzesienie Ziemi ,które pozabija wszystkich albo jakiś Virus, albo będzie to kometa ale na taką skalę, która zniszczy tyle ludzi, że bedzie ich naprawdę niewiele. Przyjaciele Moena wspominali o linii zdarzeń, które są umawiane jednocześnie / taka ogólna sieć myśli , która się łączy w zdarzenie za pomocą zgody wszystkich ludzi jednocześnie. takie spoiwo działań a jednocześnie to co ludzie czynią w danym czasie będzie wynikiem tego co będzie później. Dla mnie LUSZ to nie zbiór czegoś osobnego i jakiś substancji ale po prostu GAMA EMOCJI i uczuć, które Inspeki obserwują , doglądają i czasem dają nam lepsze rozwiazania i tego jak LUSZ się rozwinie zależy już od nas samych. pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- set.h   Teoria O Luszu I Jej Implikacje.   17.08.2010 - 10:13
- - twistoid   To ciekawe kojarzy mi się trochę z niefizycznym ...   17.08.2010 - 13:28
- - masa   A mi sie przypomnial tekst piosenki: "Milos...   17.08.2010 - 16:08
- - lordini   Wszystko jest idealnie zaplanowane jak samo napęd...   18.08.2010 - 10:12
- - firmasons   Nie zapominajcie jak Monroe opisywał ludzi po 3t...   18.08.2010 - 13:03
- - set.h   Tyle że w 3000 roku była już garstka ludzi na Z...   18.08.2010 - 13:43
- - firmasons   Tyle że w 3000 roku była już garstka ludzi na Z...   18.08.2010 - 15:16
- - Zielarz Gajowy   Ludzie jak się nie opamiętają to zostaną ukara...   18.08.2010 - 16:57
- - masa   Bylem ciekawy kiedy zabierzesz udzial w tej rozmow...   18.08.2010 - 19:12
- - Zielarz Gajowy   Masa... 1. Niektóre posty nie nadają się na fo...   18.08.2010 - 20:56
- - Zielarz Gajowy   No, ale wracając do tematu. Lusz produkują równ...   18.08.2010 - 22:00
- - Herbina   Pierwszy raz czytam o czyms takim jak "impery...   18.08.2010 - 23:05
- - twistoid   ile ludziuf tyle teoriuf kojarzy mi sie to z rodza...   19.08.2010 - 05:11
- - Zielarz Gajowy   Czyli wychodzi jednak na to, że mrówki hodują s...   19.08.2010 - 10:19
- - Herbina   a jezeli nie teoria? :))   19.08.2010 - 23:14
- - lordini   A mnie nie obchodzi co oni tam chujem wywijają, m...   20.08.2010 - 10:06
- - Zielarz Gajowy   No i oto chodzi właśnie...a skoro oni biorą od ...   20.08.2010 - 11:07
- - hepi   CYTAT(lordini @ 20.08.2010 - 11:06) ...   20.08.2010 - 23:27
- - Zbyszek   coś jest popieprzone z tym luszem   21.08.2010 - 19:25
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic