oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Udało Się! Wyszedłem - Historyczny Dzień Dla Mnie Xd!
obe_jerry
post 26.06.2007 - 09:14
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ludzie nawet nie wiecie jak ja sie ciesze!!
Tylko ten kto juz kiedyś wyszedł moze wiedzieć jak ja sie dzisiaj czuje!!!!:D Jestem taki szczęśliwy!

tak od początku opisując (chociaż nie bardzo moge skleić litery ze szczęscia..:D)

Przed pójściem spać trzepnąłem sobie moje afirmacje i zacząłem medytować i w pewnej chwili czułem że odjeżdżam, jakbym był na prochach, czułem okropne zawroty głowy i dziwną wirującą ciemność, ale postanowiłem spokojnie dojść do stanu uspokojenia, żeby sie położyć spać, bo wiedziałem że czeka mnie dziś 4+1 i nie chciałem zbytnio przed nią eksperymentować.
Położyłem się i wstałem po ok 3,5 h. rozbudzałem sie dosłownie moze 5-10 minut i położyłem się oczywiscie z mocną chęcią wyjścia i prośbą do Przyjaciół, oraz wyraziłem swój jasny cel dla którego chcę wyjść - TO BARDZO WAŻNE aby mieć cel.
Zaczęło się....czułem podobne "odjeżdżanie" jak podczas poprzedniej medytacji jednak duzo silniejsze. Poczułem lekkie prądy na nogach które zacząłem kontrolować po całym ciele i nagle zaczynałem widzieć przez powieki. Pokój stawał się coraz wyraźniejszy jednak ostatecznie nie był tak wyraźny jak Ś.F.
Widziałem jakby przez mgłę i w innych nieco kolorach. Wstałem bez problemu bo wmówiłem sobie że nie ma zadnych przeszkód typu NGC czy coś w tym rodzaju i zacząłem spacerować po mieszkaniu. Nie widziałem zbyt wyraźnie więc próbowałem się lepiej dostroić. Zacząłem przechodzić przez ściany, a o lataniu nie myślałem bo byłem zbyt podekscytowany. I właśnie nie wiem czy z tego powodu czy zbyt małej energii, moja podróż trwała bardzo krótko. Obraz zaczął ciemnieć, zachodzić mgłą i czułem ze cofa mnie do ciała.... Wtedy otworzyłem oczy - te fizyczne i byłem juz w C.F na łóżku.
Do teraz czuje ogromne szczęscie i radość ze udało mi się wyjść!!! Wiem że może was to nie zainteresuje, ale trzymać w głowie i nie dzielić sie takimi doświadczeniami to aż "grzech" obemaniaków:D
Pozdrawiam! KOCHAM WAS!!!!!!!!! xD

Jeśli miałbym doradzić coś tym którzy jeszcze nie wyszli, to chce powiedzieć że to prawda że najlepiej wypracować własną metodę i nie być zapatrzonym w czyjąś technike i myśleć krok po kroku co robić następnie bo wtedy moze nie wyjść. Pamiętajcie kazdy jest inny i kazdy po jakims czasie dojdzie do perfekcji jedynie własną pracą!! Wiem że to może brzmieć ciężko "wypracuj własną metodę" ale ona sama przyjdzie z czasem. Eksperymentujcie i poznawajcie swoje ciało aby wiedzieć jak funkcjonuje. Nie bawcie sie w żadne Czakry, pozycje Płn-Płd, BWgeny czy cos w tym rodzaju. NIE BLOKUJCIE SIĘ!! JESTEŚCIE WOLNI !!!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Discoverer
post 26.06.2007 - 12:59
Post #2

OBE Maniak 41
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Brawo!:) Dalej będzie już łatwiej. Otwiera się przed Tobą droga niesamowitych historii doznań powodzenia badaczu.
CYTAT(jerry1990 @ 26.06.2007 - 10:42) *
dzięki set.h taka rada na 100% mi sie przyda ;)
Zapomnialem jeszcze dodać że przez cały czas szedłem za ręke z "kimś" a pod koniec puścił mnie i wtedy właśnie zaczęło mnie cofać. Ten "ktoś" na początku był pod wyglądem mojej mamy :D a potem bezpostaciowy.

Możliwe ze to Twój opiekun przybrał postać mamy abyś czuł się bezpiecznie.
Dobrą techniką, aby wyostrzyć obraz czy utrzymać świadomość poza pocieraniem paneli czy tez mebli czy innych rzeczy w niefizycznym obszarze jest spoglądanie na szczegóły. Sprawdza się podczas LD i OBE niema znaczenia.
Spoglądanie na szczegóły bardzo uspokaja i silnie zajmuje naszą świadomość. Metodę można stosować od razu po rozpoznaniu, iż to jest sen lub po wyjściu z CF i dostrojeniu przez pocieranie. Jesli tracisz kontrole odpływasz w sen wówczas skup swój wzrok na konkretnej rzeczy znajdującej się w Twoim pobliżu. Spoglądaj na nią kilka sekund - spokojnie, z rozwagą oglądaj każdy jej szczegół! Następnie przenieś spojrzenie na inną rzecz!!!
To bardzo ważne! Nie wolno spoglądać w jedno miejsce - takie zachowanie nie zmusza Twojej świadomości do pracy... Musisz karmić ją coraz to nowymi szczegółami. Przenieś, więc wzrok na inną rzecz! Oglądaj ją znowu przez kilka sekund (dokładnie, szczegółowo) i znowu zmień obiekt! Rób to tak długo aż poczujesz, że mocno jesteś osadzony w POZA.
Jest to dobra metoda, bo uczy panowania nad emocjami i przygotowuje do podróży po naszym wyśnionym świecie czy też jakimkolwiek obszarze niefizycznym. Uczy obserwacji. Z pewnością zdziwi ciebie to jak dokładnie widać szczegóły. Obiekt oddalony o wiele metrów staje się niemalże namacalny
Pamiętaj o zmianie obiektów, na które patrzysz!
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- jerry1990   Udało Się! Wyszedłem - Historyczny Dzień Dla Mnie Xd!   26.06.2007 - 09:14
- - set.h   Gratulacje jerry1990. Jak widać wytwałość w d�...   26.06.2007 - 09:37
|- - jerry1990   dzięki set.h taka rada na 100% mi sie przyda ;) Z...   26.06.2007 - 09:42
- - Ketrab   Mój pierwszy raz kiedy to było ....................   26.06.2007 - 12:08
- - Discoverer   Brawo!:) Dalej będzie już łatwiej. Otwiera ...   26.06.2007 - 12:59
- - Danrizz   No prosze rzeri ^^ great wiadomosc xD to teraz juz...   26.06.2007 - 14:47
|- - Kronopio   he he przyłączam się do gratulacji. Rzeczywisci...   26.06.2007 - 22:08
|- - silverek84   Ja również gratuluję wyjścia i życzę dalszyc...   26.06.2007 - 22:34
- - Artur_flyer   Gratuluje i życzę powodzenia :)   27.06.2007 - 11:58
|- - Zbyszek   Gratulacje. Po przeczytaniu waszych postow tez zd...   27.06.2007 - 13:34
- - Discoverer   CYTAT(Ketrab @ 27.06.2007 - 08:33) D...   27.06.2007 - 17:48
- - daywalker   Temat powinien zostac przeniesiony do "notatn...   28.06.2007 - 02:55
|- - jerry1990   Dzięki wszystkim ;):) A co do przeniesienia, to s...   28.06.2007 - 11:11
- - Karakan   "Your wish is my command" jak to było p...   28.06.2007 - 12:44
- - bobek_balinek   Jerry a byles trzezwy wtedy ;] [joke] Gratuluje.. ...   28.06.2007 - 14:47
- - alan11211   Gratulacje stary super wow zazdroszcze ci bo ja ja...   28.06.2007 - 15:23
- - focus_oobe   szczere gratulacje jerry :) bobek, alan ..wierzyc...   30.06.2007 - 11:11
- - Warlord Shadow   Gratuluję... nie ma sprawiedliwości na tym świe...   02.08.2007 - 14:23
- - twistoid   Gratuluję z całego serca i życzę dalzych sukce...   02.08.2007 - 14:45
- - set.h   Warlord Shadow gdzieś popełniasz błąd że ci n...   02.08.2007 - 23:06
5 Stron V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park