Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zmiany W życiu - Sprawa Wiary.
DawidTHAW
post 09.09.2010 - 13:09
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 8063

Witam. Mam pewne pytanie do Obewiczów :)
Zastanawiam się co (i czy w ogóle) zmieniło się dzięki podróżom poza ciałem w waszym życiu? Szczególnie nęci mnie sprawa religii. Jakie jest Wasze podejście do wiary w Boga odkąd zaczęliście podróży po drugiej stronie? Coś się konkretnie zmieniło?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Amras84
post 10.09.2010 - 17:29
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7649

Jeśli nie jesteś człowiekiem pozbawionym jakiejkolwiek wiary, lub jeśli nie jesteś ateistą twierdzącym że "jesteś tylko teraz i poźniej nie ma nic" to zyskasz przede wszystkim pewność. Pewność że koniec egzystencji tutaj nie jest końcem ostatecznym. Czy ma to jakiś wpływ na wiarę? Zależy w co i jak wirzysz. Ja wychowałem sie w rodzinie katolickiej. Lubiłem swoją religię dopóki nie poznałem jej za dobrze i nie zacząłem sam sobie zadawać pytań. Potem zmieniłem swoje postrzeganie i nadal pozostaję człowiekiem głęboeko wierzącym ale moja wiara nie ma nic wspólnego z katolicyzmem czy z jakąkolwiek religią. Wogóle oddzielam pojęcia wiara i religia. Jedank dozania pozacielesne nie miały na to wpływu. Jedank gdy zacząłem sie na nich skupiać utwierdziły mnie tylko w przekonaniu iż ścieżka którą podążam jest tą właściwą. Nauczyłem sie przy tym nie negować, a wręcz szanowac poglądy innych osób względem wiary i religii. Wiem że czeka nas wszystkich to samo bez względu na sposób i rodzaj wyznania, tylko każdy dozna tego na swój unikalny sposób.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic