Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Sen A śnienie
pływak
post 24.09.2010 - 20:03
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4156

czytam właśnie Castanedę. Pisze on o tzw. bramach śnienia i zastanawiam się czy to nie chodzi o odpowiednik monroenowskich focusów. Podczas przechodzenia przez poszczególne bramy potrzebna nam jest energia, którą prowadzimy i koncentrujemy w jednym miejscu w ciele, aby ją potem wykorzystać w projekcji astralnej. Oczywiście część energii zostaje do podtrzymania funkcji życiowych organizmu. W zależności od naszych zdolności energetycznych możemy przemieszczać swoje ciało NF bliżej lub dalej i nasze OOBE trwa dłużej lub krócej. Castaneda rozróżnia też między snem a śnieniem. Nam blizszy jest ten drugi termin i nie chodzi tu tylko o nazewnictwo. Celem śnienia jest doskonalenie ciała energetycznego. Możemy przebudzić się w innym śnie i mieć świadomość śnienia, a wtedy możemy osiągnąć wyższe stany śwaidomości (kolejne bramy śnienia lub wyższe fokusy). Jest to nic innego jak projekcja astralna, jak my to nazywamy.
Dla mnie istotna jest tutaj koncentracja energii potrzebnej go "odlotu" i istota rzeczy polega na jej odpowiednim nagromadzeniu. Krótko mówiąc: im więcej potrafię zgromadzić energii (najlepiej w czakrze głowy tzw. lotus) w jednym miejscu w ciele, tym dłuższa będzie moja projekcja. Oderwanie się ciała astralnego może nastąpić b. szybko ale od ilości energii w tym ciele będzie zależało jak długo pozostaniemy poza CF.

Załączony plik
Dodany plik  grey_alex_dying.jpg ( 37.8k ) Liczba pobrań: 48

Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
rugwa
post 25.09.2010 - 23:09
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 7321

Tak naprawdę o co chodzi z tymi bramami i focusami wiedzą tylko autorzy książek je opisujących. Natomiast jeśli chodzi o poziom energetyczny i jego wpływ na jakość i długość oobe, to według mnie jest to "zasada" uniwersalna. Energię można gromadzić w ciągu dnia, można tez przed snem czy przed oobe. Można również dopałerzyć się już w świecie niefizycznym, co z mojego doświadczenia przynosi skutki najszybsze, ale niekoniecznie najbardziej trwałe. Najbardziej trwałe efekty przynosi systematyczna praca z energią w ciągu dnia - przynajmniej w moim przypadku się to sprawdza.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic