|
qinshy - wielkie dzięki. Używałem słów Monroe aby jak najlepiej sprecyzować na co odpowiedzi dokładnie szukam. Wierzę, że w Twoich słowach jest bardzo dużo racji a przekonanie o braku wartościowania energii jak najbardziej słuszne z punktu widzenia doświadczenia. Być może kiedyś uda mi się doświadczyć i uzyskać odpowiedź na postawione pytanie. Myślę, że tak jak piszesz, tylko moja własna odpowiedź podparta przeżyciem będzie satysfakcjonująca.
braciakmatrix - i w tym, co piszesz jest wiele prawdy. Z tego, co zdołałem się zorientować, wciąż trwa zażarta dyskusja w materii LD, OOBE i OSPUO. I tak jak wszędzie ile osób i odmiennych punktów widzenia, odmiennych poziomów świadomości - tyle najróżniejszych interpretacji. Dla jednego rzeczywistość będzie twardym, realnym światem poza którym nie istnieje nic, dla innego to tylko punkt wyjścia. LD jako sen rozgrywający się wewnątrz umysłu obserwatora, a OOBE zdecydowanie opuszczenie ciała fizycznego do innej, równoległej wymiarowości. Z tym, że z mojego punktu widzenia wszystko jest tożsame i połączone ze sobą a mały umysł warto ujednolicić w formę Wielkiego Umysłu. Naukowcy zrobili zdjęcie widma pewnego obszaru Wszechświata, odległego na tyle, że galaktyki tworzą gromady i wzory oraz porównano z mikroskopowym zdjęciem neuronu w ludzkim ciele. Wyglądały tak samo. Ja przez to jak i przez własne doświadczenia nauczyłem się, że wszystko, co można odkryć, wszędzie gdzie można szukać, jest tylko i wyłącznie w tym, co my określamy jako nasza głowa. Przy takim założeniu LD, OOBE i Rzeczywistość są dokładnie tym samym - fikcją naszego umysłu.
leon - dziś mam 24 lata. 12 lat temu miałem... 12 ;) i byłem zdrowy. Jednak nie był to czas początku moich dolegliwości. Na poważnie zaczęły dawać o sobie znać jakieś 3 lata temu. Nie jestem w stanie powiązać ich z żadnym konkretnym doświadczeniem. Raczej z całym szeregiem. 12 lat to po prostu okres, gdy zacząłem interesować się OOBE, ale dość szybko to minęło. Używałem technik wizualizacji, liny, wyciągania z ciała, próśb do Opiekunów i MTJ, transu, paraliżu sennego.
thewave - przez transfer świadomości rozumiem stałą zmianę środowiska wyjściowego dla obserwatora.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi i dotychczasową pomoc!
|