oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Paraliż Senny-film
chemiq12
post 17.10.2010 - 20:45
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Polecam film w całości wrzucony na GoogleVideos - http://video.google.pl/videoplay?docid=-4404415361043892859#

Mimo że troche zbajerowany śmieszącymi mnie wstawkami mającymi wywołać momenty grozy jak np kosmici przy łóżku "ofiary" to i tak jest warty polecenia.

Film jest o paraliży sennym przedstawianym w niektórych kulturach. Chodzi o to że podczas paraliżu sennego "ofiary" "demonów" mają wrażenie i są pewne że wtedy nie śnią że ktoś ściska im klatkę piersiową. Nazywają to zmorą nocną, a ryciny przedstawiające diabła ściskającego/duszącego śniącego pojawiały się już wiele setek lat temu. Np:http://gwiazdy.com.pl/images/46_00/6zmora.jpg

Zajebiście uderza fakt że opisy osób które doświadczyły atak zmory nocnej są bardzo podobne. Więc ciężko podejrzewać że jest to zwykły sen. Swoją droga zastanawia mnie fakt że w dwóch w życiu sytuacjach kiedy doświadczyłem praliżu sennego nic takiego nie miało miejsca...

Pozdrawiam, chemiczny !
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Freddy K
post 18.10.2010 - 20:29
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ja nie wiem, tyle ludzi na forum pyta się, jak mieć OBE, jaka technika najlepsza itd, aż do znudzenia, a kiedy już są bardzo blisko, gdy są "porażeni" sennym paraliżem, to mają to w dupie i próbują się jak najszybciej obudzić, zamiast wykorzystać okazję, i sobie "wyjść poza ciało".

To wcale nie jest trudne. To tak na prawdę najprostsza ze wszystkich metoda na OBE. Właściwie to nie jest jakaś specjalna metoda, ale jest skuteczna. Nie ma prostszej. W stanie odrętwienia, na granicy snu i jawy, gdy nie możesz się ruszyć, a twoje zmysły są wyłączone, mając zachowaną świadomość, często pojawiają się wizję, omamy, np. widzisz swój pokój, a w nim różne postacie. To twoja wyobraźnia, która pracuje na pełnych obrotach.

A więc, gdy masz paraliż, nie panikuj! Olać strach. Masz zamknięte oczy, a mimo to widzisz pokój? To masz jeszcze lepiej, bo to twój najbliższy punkt orientacyjny. Będzie ci łatwiej poruszać się w czasie OBE. Teraz tylko potrzebna jest twoja wola. Chcesz OBE, chcesz wyjść? To zrób to gdy będziesz miał paraliż, i olej zmory, duchy i inne potwory - nic ci nie zrobią, bo to twory twojego umysłu. Za pomocą myśli "oddzielisz" się od ciała.

Jak mieć w nocy paraliż? Jak napisałem w poprzednim poście, przytrafia się nam zazwyczaj, gdy śpimy w pozycji, w której trudno nam zasnąć, np. na plecach.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park