oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Wartościowe Linki
Lucy
post 15.11.2010 - 16:49
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam
Każdy z nas poza tym forum korzysta również z innych źrodeł aby pogłębiać swoją wiedzę.
Myśle że dużą pomocą dla początkujących i nie tylko, byłby zbiór linków z poza forum i listy lektór do poczytania. Czytaliście ciekawą książke związaną z tematem lub artykuł na nacie? Wrzucajcie linki i tytuły :))) Myśle że książki Moena, Monroe, Sugiera można pominąć to standart który raczej każdy zna :)

Tematu szukałam takiego ale nie było, były linki z forum jedynie. Mam nadzieje ze nie pominełam.
pozdrawiam forum
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Lucy
post 17.11.2010 - 16:47
Post #2

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT
Dobra kilka porad dla początkujących i nie tylko:
1. Metoda przerywanego snu jest jedyną skuteczną drogą do OBE, zapomnijcie o innych metodach.
2. Podstawa to pójść wcześniej spać np. o 22 i zaplanować sobie pobudkę na 3 lub 4 rano.
3. Spać warto kilka godzin jednakże godzina pomiędzy 3 i 4 jest specyficzna bo w tym czasie sen z reguły jest najgłębszy i przede wszystkim z doświadczenia wynika że w tym czasie najłatwiej wyjść.
4. Nie trzeba czuwać godziny wystarczy nawet 10 min grunt do dobrze się rozbudzić i ważne żeby włączyć światło i nawet kilka razy popatrzeć na nie (byle nie bezpośrednio na żarówkę :D). Chodzi o to by spadł trochę poziom melatoniny i uciekła senność. Tu dobra jest łyżka guarany przepita mlekiem (bo z wodą to masakra :D) lub jakaś cherbatka (Yerba). Napojów typu red-bull nie próbowałem :/. Ja promuje guarane bo naprawdę poprawia mi skuteczność i częstość wyjść.
5. Teraz gdy jesteśmy rozbudzeni należy się wyciszyć i przygotować ciało do wyjścia. Ćwiczenia relaksacyjne, konentracja, metody gromadzenia energii, praca z czakrami to wszystko ma jedno na celu, wyciszyć ciało i zachować sprawny umysł. Polecam prace z energiami i skupianie się i ładowanie czakry serca. Dobrze jest słuchać wtedy jakiejś muzyki koncentracyjnej lub Hemi-Sync.
6. 30 min słuchania jest optymalna i powinno wystarczyć. Teraz trzeba zmienić pozycje najlepiej położyć sie na boku nieważne którym ale dobrze by leżeć na brzegu łóżka (ma to pewien związek z wyjściem bo powoduje często efekt upadku z łóżka na podłogę ciałem niefizycznym)
7. Teraz należy po prostu leżeć i czekać. Jest jednak jedna bardzo ważna zasada. Nie można leżeć i pogrążyć się w myślach bo zaśniemy. Trzeba się skupić np na własnym oddechu, wsłuchać w ciszę lub dźwięki płynące z otoczenia itp. ale podstawa to nie ulec galopującym myślom.
8. Jeżeli do 40 min lub godziny nie udało nam się wyjść możemy odpuścić bo pewnie się już nie uda i można spokojnie zmienić pozycję i iść spać. Jeżeli jednak zaczniemy odczuwać jakby rodzaj napięcia i jakiegoś wewnętrznego niepokoju to są oznaki zbliżającego się wyjścia. Zaraz potem mogą się pojawić wibracje lub różne słuchowe i czuciowe rewelacje. Często czuć w uszach jakby zmieniające się ciśnienie i jakby przepływ prądu zmiennego przez ciało. To oznaki wyjścia często nieobowiązkowe ale bardzo ekscytujące.
9. Te efekty kończą się z reguły opuszczeniem ciała, czasem trzeba sobie pomóc i jakby rozhuśtać ciało niefizyczne ale to już inny temat...

post z forum

CYTAT
Dla początkujących adeptów magii polecam dzieła Crowleya,w szczególności ''magija w teorii i praktyce''.
nie dla początkujących, zeby to zrozumieć juz trzeba być w temacie
L.Żądło ma ciekawe pozycje, np. "jak korzystać ze zdolności parapsychicznych" załapie każdy, od podstaw
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park