oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Poprawić Sobie Wzrok, czyli spacer po alternatywnych metodach
Asha
post 02.02.2011 - 12:57
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Przypomniała mi się pewna ciekawostka, więc pomyślałam czemu by się nią nie podzielić :)
W kupie siła, więc może ktoś domyśli coś pożytecznego do tego.

Aby tymczasowo poprawić sobie wzrok, wystarczy przycisnąć oko w lewym lub prawym jego rogu, gdzieś na górnej powiece (albo dolnej). Należy to zrobić lekko i trochę popróbować, bo nie zawsze za pierwszym razem wychodzi. U mnie skutkuje to wyostrzeniem do żylety :D najlepiej testować na tekście.

Skąd taki efekt? Wzrok może psuć się przez długotrwałe napięcia mięśni utrzymujących oko. W zależności, z którymi mięśniami mamy do czynienia, oko albo spłaszcza się w poziomie, albo w pionie. Dlatego, jak się oko przyciśnie to wzrok się wyostrza. Fajnie jest jak się tak przytrzyma, ale jak zrobić efekt długotrwały? Są książki na temat ćwiczenia tych mięśni ocznych i przez to, korekcji wzroku. Są one jednak długotrwałe. Zapewne znalazłyby się skuteczniejsze sposoby.

Ciekawa jestem u ilu osób przyciśnięcie oka działa w ten sposób.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kira0sama
post 04.02.2011 - 08:33
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

To nawet jest mniej niż przecieranie oczek... Lekkie przyciskanie w żaden sposób nie uszkodzi oka albo jego mięśni (chyba, że walniesz się z piąchy w oko). Nie sprawdzałem tego bo też nie mam po co gdyż widzę dobrze, ale nie wątpie w działanie tej techniki.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park