|
Ja miałem jak na razie to tylko jedno prawdziwe LD. Otóż podczas snu, gdy robiłem coś zorientowałem się, że dawno tego nie robiłem, a nie miałem na razie takiego zamiaru, więc to musi być sen. Powróciła mi świadomość - to świetne uczucie. Jednocześnie czułem się dziwnie, bo czułem wszystko w tym śnie jakby to było na jawie, ale także czułem też, że leżę w łóżku i śpię. Dziwne. Niestety z tego LD nie udało mi się dużo wycisnąć. Myślę, że to dlatego, że poczułem radośćm, że mam LD i myślałem o tym. Próbowałem być spokojny i stworzyć coś na próbę, ale wszystko dookoła zaczęło się rozpadać, a ja się obudziłem. W dzieciństwie również miałem swojego rodzaju LD, ale jakieś inne. Otóż najczęściej występowały w koszmarach. Gdy w tych koszmarach się bałem, to uświadamiałem sobie, że coś takiego jest niemożliwe w prawdziwym świecie(za dużo fantastyki czytałem i miałem potem sny o jakiś wapirach czy czymś:) i odzyskiwałem świadomość - wiedziałem, że to sen, ale nie czułem że mogę przejąć nad nim kontrolę - nie wiedziałem wtedy o czymś takim jak LD. Sen toczył się dalej, a ja się już nie bałem, bo wiedziałem że tak na prawdę w tym momencie śpię i nic mi się nie stanie :)
|