CYTAT(Zbyszek @ 04.07.2007 - 09:12)

Odnosze wrazenie ,ze brak wam troche odwagi i pewnosci siebie Wypowiadacie sie sceptycznie o religji pelni zalu jak dzieci.Wiele ich jest i sa przerozne. Znaczy to ,ze je potrzebujemy.Postrzec ,ze sie jest niesmiertelnym jest niezwykle ciezko.Walczymy o wyjasnienia od tysiecy lat.Kupe pracy wlozylismy w cywilizacje.. Mamy slowniki z masa wspanialych pojec, autostrady,samoloty,uniwerki i przerozne poglady.
To bogactwo form postawcie za plecami ,nech was wspieraja.Tysiace przodkow niech za wami stoja ze swoim wkladem. Kazdy sie pocil by cos odkryc. -To my bylismy tymi przodkami. To my wymyslelismy madrosci co podcinaja nam teraz nogi..Znaczy to, jest z nami coraz lepiej. A wiec nie jeczmy czy kosciol jest przezytek tylko wezmy sie do nauki i analizy.
Nobla za synteze.
Widzę Zbyszek że wytrwale wierzysz w Reinkarnacje , może w poprzednim wcieleniu byłeś Apostołem Pawłem
i to ty tak namieszałeś ? (: Ja podejrzewam że byłem pasterzem i pasłem barany na zboczach himalajów nikomu nic nie wadziłem ,nikomu nic nie wymyśliłem (:
p.s
Masz Racje Zbyszek ale my żyjemy teraz .Zyjemy po to by te błędy popełnione w przeszłości odnaleźć,patrzysz zbyt daleko w tył zapominając o naszej świadomości tu i teraz ,czy można obwiniać człowieka za jego błędy "kiedyś" gdy żyje on w teraźniejszości i jest tych błędów nieświadomy?
Nie patrzmy na wszystko przez pryzmat błędów w przeszłości żyjmy aby odnaleźć prawdę
2 p.s(:
Nobla ? Tak nisko oceniasz swoją sentencję ,niech bóg ci w OOBE wynagrodzi (: