oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Paraliż Senny-film
chemiq12
post 17.10.2010 - 20:45
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Polecam film w całości wrzucony na GoogleVideos - http://video.google.pl/videoplay?docid=-4404415361043892859#

Mimo że troche zbajerowany śmieszącymi mnie wstawkami mającymi wywołać momenty grozy jak np kosmici przy łóżku "ofiary" to i tak jest warty polecenia.

Film jest o paraliży sennym przedstawianym w niektórych kulturach. Chodzi o to że podczas paraliżu sennego "ofiary" "demonów" mają wrażenie i są pewne że wtedy nie śnią że ktoś ściska im klatkę piersiową. Nazywają to zmorą nocną, a ryciny przedstawiające diabła ściskającego/duszącego śniącego pojawiały się już wiele setek lat temu. Np:http://gwiazdy.com.pl/images/46_00/6zmora.jpg

Zajebiście uderza fakt że opisy osób które doświadczyły atak zmory nocnej są bardzo podobne. Więc ciężko podejrzewać że jest to zwykły sen. Swoją droga zastanawia mnie fakt że w dwóch w życiu sytuacjach kiedy doświadczyłem praliżu sennego nic takiego nie miało miejsca...

Pozdrawiam, chemiczny !
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
radzik21
post 12.04.2011 - 11:42
Post #2

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Ja często miałem paraliż w wieku 5-8 lat, otwierałem oczy nad ranem i nie mogłem się ruszyć z łóżka, widziałem różne postacie przy nim stojące. Ostatnimi czasy miałem 2 miesiące temu i chyba znalazłem źródło dlaczego tak się u mnie dzieje. Przez ostatnie pół roku pracowałem na całodobowej stacji gazu, więc na nockach gdy był mały ruch spało się na czuwaniu do tego doszedł nie regularny sen, wcześniej też tak miałem jak dojeżdżałem pociągiem do pracy i w nim przysypiałem. Budziłem się później w "swojej głowie" wmawiałem sobie tylko spokojnie ale i tak strach był zawsze większy. Pracę zmieniłem objawy przeszły, teraz przed każdym spaniem wmawiam sobie że mogę spać do rana bez przeszkód i działa, muszę tak robić może to trochę śmieszne, ale jestem od 2 miesięcy sam w domu, bo żona za granicą, więc kto mnie wybudzi w razie czego? Co do filmów to nie mogę oglądać rzeczy w stylu Paranormal Activity, Emily Rose czy Egzorcysta. Horrory z flakami przełykam bezproblemowo.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park