|
Robert nie rozumiesz. Ci co jak to napisałeś krytykują Cię lub jak napisał Dzyeson opierdalają nie mają na celu pokazania siebie jako tych co stoją na wyższej półce. W absolutnym rozumowaniu nie ma niższych i wyższych, są tylko dualistyczne koncepcje :) Chodzi o to, że robiąc to co robisz szkodzisz zjawisku oobe, szkodzisz też przede wszystkim nam, bo stawiasz w nieodpowiednim świetle to co my ( społeczność ludzi związanych z tą tematyką ) robimy i próbujemy w sposób przystępny naświetlić populacji. Ktoś kto obejrzy Twój filmik automatycznie wyrobi sobie błędną opinię na temat oobe głównie przez to w jaki sposób to przedstawiasz. Zrozum też, że krytyka bywa konstruktywna. Słowa przelane na forum pod Twoim adresem ugodziły Twoje ego, Twoją godność, więc zastanów się kogo traktujesz jako doskonałego? Skoro wytykają Ci inni błędy to przyjmij je z pokorą, i dziękuj za to, bo nie każdy ma możliwość ujrzenia siebie w zwierciadle.
Tak czy inaczej swoje to zrobiło, bo podjąłeś decyzję. Postanowiłeś usunąć ten filmik i chwała Ci za to, oraz obraziłeś się i uciekłeś ;) Z czasem jednak zrozumiesz pozytywne echo tych słów. Życzysz wszystkiego dobrego tym którzy Cię nie krytykowali, czyli tym którzy karmili Twoje ego, a tym którzy chcieli Ci pomóc obrywa się, ale tak jest zawsze. Mało kto potrafi zrozumieć prawdziwy sens konstruktywnej krytyki przywołując ciągle słowa Jezusa o belce w oku oraz o kamieniach tak jak Ty to zrobiłeś. Pomyśl co tak naprawdę miał on na myśli, bo nie powinno się według mnie wszystkiego traktować jednoznacznie lub oceniać tylko w skrajnościach.
Wracając do Twojego pytania. Powiem szczerze, że mi to wisi czy Ty będziesz czy nie, ponieważ czy masz zamiar tu być dla mnie czy dla siebie ?
|