oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dlaczego New Age Przeżyje Rozpad Kościoła Katolickiego?
Rokinon
post 21.05.2011 - 02:01
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Witam:]

Temat zakładam, nawiązując do "katolickich wątków", które nijak pasują do tego forum.
Dlaczego nie pasują? O tym w linku.

Dlaczego KK obawia się New Age?
"New Age" wyzwoli świadomość jednostek.
Nie tak, jak religie, które od zawsze tylko obiecywały wolność człowiekowi i o czywiście tylko po śmierci.
Bo tu wolności nikomu nie potrzeba, trza rąk do pracy - utrzymać katolickiego kolosa ktoś musi.
Gdzie znajduje się i pozostanie / w obronie swych dziwacznych dogmatów/ Kościół Katolicki?
Proszę zajrzeć do tego linka i kolejnych.

Rewolucja już trwa!:]

Jak sprawdzić, czy nie jesteś pod wpływem szatana?
To proste. Prawdziwy katolik nie ogląda Gwiezdnych Wojen, nie czyta książek o akupunkturze, nie praktykuje sztuk walki, nie praktykuje OBEE, Feng shui, nie gra w demoniczne gry komputerowe, nie czyta Harry Potera, nie....

http://www.youtube.com/watch?v=XqflhC6JPKA...feature=related

pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Kamilloobe
post 21.05.2011 - 15:41
Post #2

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Według mnie każda religia dąży do rozwoju duchowego, lecz niektórym nie za bardzo to wychodzi (nie znam za dużo religi). OOBE, samo w sobie, to poszerzanie świadomości i rozwój. Sam jestem katolikiem (wierzącym i praktykującym), ale dla mnie Kościół jest tylko pomocą w wybraniu odpowiedniej drogi i łączeniu z Bogiem (msza). Nie zawsze musi też mieć racji. Niestety w mojej parafii księża nie wiedzą co to jest OOBE i LD, więc zdania o tym nie mają.

A ten ksiądz z linku za dużo się nasłuchał i po prostu zwariował. W jednym filmiku powiedział, że bycie Emo jest grzechem, a następnie że pozytywne myślenie to też grzech. Coś tu mi nie pasuje :).

+Quote Post
Rokinon
post 21.05.2011 - 17:09
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Kamilloobe @ 21.05.2011 - 16:41) *
Według mnie każda religia dąży do rozwoju duchowego, lecz niektórym nie za bardzo to wychodzi (nie znam za dużo religi). OOBE, samo w sobie, to poszerzanie świadomości i rozwój. Sam jestem katolikiem (wierzącym i praktykującym), ale dla mnie Kościół jest tylko pomocą w wybraniu odpowiedniej drogi i łączeniu z Bogiem (msza). Nie zawsze musi też mieć racji. Niestety w mojej parafii księża nie wiedzą co to jest OOBE i LD, więc zdania o tym nie mają.

A ten ksiądz z linku za dużo się nasłuchał i po prostu zwariował. W jednym filmiku powiedział, że bycie Emo jest grzechem, a następnie że pozytywne myślenie to też grzech. Coś tu mi nie pasuje :).

Za to ten ksiądz ma nadzieje na lepsze jutro dla "pedałów" :]

http://www.youtube.com/watch?v=23PDQ33QNfE

A tak generalnie chyba sie nie zrozumieliśmy, o upadku kościoła mówię poprzez pryzmat przemian społeczno - kulturalno - technologicznych /m.in internet/ powodujących wzrost samoświadomości "owiec";)
W konsekwencji, o utracie funkcji "przewodnictwa duchowego" i autorytetu w tych sprawach, jaki miał do tej pory kościół manipulując mityczno - historycznym wizerunkiem założycieli wiary / co sie zresztą tyczy każdej religii/

pozdr

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park