Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ponad 100 Hemisync, Recenzje
Sensei Noni
post 09.06.2011 - 14:59
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8457

Chciałbym stworzyć ogólny notatnik dla każdego byśmy tutaj mogli wspólnie testować oraz relacjonować działanie i efekty po użyciu różnych hemi-sync Monroe.

Posiadam ponad 100 różnych nagrań Hemi-sync jeśli ktoś jest zainteresowany posiadaniem jakieś płytki to dajcie znać.

Działanie mózgu bez i z hemi-sync.

(IMG:http://www.dolphincoveretreats.com/wp-content/uploads/2009/11/Hemisync-graphic.jpg)

Hemi-sync
Winds Over the world

CYTAT
Aborygeńskie flety i Hemi-Sync® prowadzą cię przez świat muzycznej wyobraźni, kiedy płyniesz z ta pełna wdzięku ekspresją ducha życia. Pozwól sobie na czerpanie przyjemności z nieustającego stanu spokoju podczas swej wewnętrznej podróży. Używaj Winds Over The World do poszerzania świadomości poprzez muzyczną imaginację; dla głębszej relaksacji; lub po prostu dla przyjemności. Skomponowane i wykonane przez Richarda Roberts’a. Czas trwania: 29 minut.

Relacja:

Wchodzę w focus10 i zakładam słuchawki. Odpalam i zaczyna się.

Staram się jak najbardziej oddać moją podróż bo dawno takiej nie miałem!

Głośność miałem ustawioną bardzo dużą nie chciało mi się już jej zmieniać więc pierwsza minuta była niezłym buum.

Pozwoliłem muzyce porwać Mnie w granice harmonii i bardzo szybko bo już około 2 minuty utworu wpadłem w głęboki relaks i a moje ciało spało. Hemisync robił swoje i zaczynałem dostrajać się do Astrala.
Zacząłem całym ciałem całym Sobą śpiewać, nucić i rezonensować do melodii którą słyszałem na przemian w obu uszach. Okazało się że to było to!
Od razu poczułem wibrację, eksplozja wibracji w górę i w dół w prawo i w lewo moja świadomość tańczyła na wietrze tej wspaniałej kompozycji. Zrozumiałem że o to chodzi więc jeszcze mocniej wczułem się i rezonensowałem do wibracji fletów. Po prostu musicie to poczuć i dopasować się do tego oddając z Siebie taką samą melodie to jest klucz.

Potem kiedy nastała przerwa zaczął wiać wiatr a ja razem z tym wiatrem poprze moje wibracje wyobraziłem Sobie jak pędzę w czarności przed oczyma na końcu tego pędu jak pocisk wystrzelony wylądowałem w scenie niczym z filmów Discovery. Przed Sobą miałem prawdziwego dinozaura. Takiego tam Jaszczura w trawie. Długo mu się nie przyglądałem :)
Potem zacząłem zwiedzać poruszając się myślami po tej krainie widziałem piękne widoki prehistoryczne i dużo osławionych dinozaurów. Od znanych roślinożerców po znane mięsożerne bestie!
Widziałem też pierwszy raz jakieś dziwolągi i inne stworzenia których nie ma w książkach. Kolejny wiatr! O nie znowu lecę zabiera mnie w czarną pustkę.
Lece z wiatrem w nową jeszcze bardziej bajeczną krainę.
teraz ląduje w jakiejś bajecznej krainie nad wodospadem na niebie tęcza zimna woda i zielone rośliny po horyzont. Czego chcieć więcej?
Pod wodospadem stoi jakaś kobieta. Podchodzę do Niej bliżej a to jest Sasha :) Witam się z Nią rozmwiamy.

Znowu wiatr! Tym razem lecę w górę na orbitę w kosmos!
Lece poprzez kosmos jak fraktal jakiś i spadam na naszą planetę ziemia.

jednak to inna ziemia. To ziemia z czasów Edenu. Jestem w podobnej roślinnej scenerii. Podbiega do Mnie lampart. Jednak to nie był zwykły lampart. On był niczym magiczny taki jak Ja. Miał świadomość.
Odezwał się do Mnie telepatycznie i podał mi łapę. Dotykam go i wtedy wchodzę w jego ciało. Jestem lampartem. Biegam Sobie po krainie skacze po drzewach...

Czy te 29 minut były warte takiej podróży? Niech każdy odpowie Sobie sam.

Pozdrawiam

(IMG:http://img835.imageshack.us/img835/956/foldereln.jpg)

CYTAT
Rozkoszuj się klasyką barokową wykonywaną przez Arcangelos Chamber Ensemble, w połączeniu z częstotliwościami Hemi-Sync® stymulującymi koncentrację, aby uczynić zadania umysłowe łatwiejszymi i bardziej wydajnymi. Czerp przyjemność z muzyki, która przetrwała próbę czasu, napisana przez takich kompozytorów jak Bach, Vivaldi, Corelli czy Albinoni. Używaj Baroque Garden w domu, w pracy lub w szkole podczas uczenia się, czytania, do pracy przy komputerze lub planowania wydatków. Odtwarzaj lub używaj na słuchawkach w celu wzmocnienia i zwiększenia umiejętności umysłowych podczas stymulowania kreatywności i wyobraźni. Wyprodukowane przez: Richarda Lawrence’a i Joshuę Leeds’a. Czas trwania: 46 minut.

Recenzja: muzyka przyjemna, można przy Niej śmiało pracować uczyć się czy przeglądać strony www, próbowałem także Sobie przy Niej leżeć na łóżku relaksować się cieszyć się chwilą. Myślę że wszystko jest ok. Nie powiem że powaliła Mnie na kolana bo nie ale jak na melodię klasyczne typu Bach Corelli itd. całkiem nieźle :)

Oczywiście Polecam.

Następne recenzje wkrótce
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
puppy
post 12.06.2011 - 23:50
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8456