|
|
21.10.2006 - 21:36
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam.
Kurs się skończył a ja obiecałem opisać zadania. Niesą to rewelacje ale uwierzcie na 100%... są to naprawdę ważne czynności w drodze do perfekcji w OOBE. Bardzo ukształtuje wam to umysł a zarazem koordynacje. Weź kartkę i podziel ją na dwie części. Po lewej wypisz swoje złe strony a po prawej dobre. Swoje minusy i atuty. Postaraj się to zrobić jak najbardziej sumiennie. Co dalej spytasz? Staraj się doprowadzić lewą stronę do zera……. Praktycznie jest to niewykonalne i wielu pracuje na to całe życie a często niewychodzi. Jednak wiele daje jeśli chodzi o energię. Niezmieniaj wszystkiego naraz. Zacznij od najprostszych zmian by stać się lepszy. Puźniej bierz się za cięższe żeczy gdy zniwelujesz te słabe zupełnie. Zadanie1: Uśmiechnij się w duszy… niewiesz pewnie co to znaczy. Jest to niesamowite uczucie lecz na początku trudno to osiągnąć. Gdy zrobisz coś bezinteresownie ( komuś pomożesz ) i ta osoba się tym szczerze ucieszy to jest radość…… fascynacja przyrodą i pięknem… ciężkie to do wytłumaczenia ale zastosuj się do tych rad a gdy uda Ci się uśmiechnąć w duszy Twój stan i radość same CI powiedzą, że osiągnąłeś sukces. Jak często to robić ? Jak tylko często chcesz !! Zadanie 2: Wyjdz na dwór mimo iż chłodno i zimno. Usiądź w zaciszu parku. Obserwuj co się dzieje. Staraj się dużo rozmyślać o życiu i o przyrodzie. Postaraj się odczuć naturę, której sami jesteśmy częścią lecz od niej odeszliśmy. Staraj się dostrzegać piękno drzewa, złotych liści. Odczuć to wszystko co piekne i czyste. Zastanów się czym jest miłość, dobro i zło. Kim są aniołowie a kim Bóg. Rozpatrz to w różnych aspektach zarówno religijnych jak i energetycznych. Co to LD i co nam daje. Zastanów się co byś zrobił gdybyś miał taką władze jak w LD w normalnym życiu ( odpowiedz sam sobie szczerze ). Staraj się niepatrzeć od dziś oczami… patrz sercem bo tylko ono wskaże Ci prawdziwą drogę do celu. To co widzą oczy to tylko złudzenie bo niezobaczą co jest w środku człowieka, pamiętaj to. Niemusisz odpowiadac na te pojęcia w ciągu 1 dnia….. masz tyle czasu ile potrzebujesz, liczy się poprawność myślenia. Zadanie 3: Tu troche funduszy. Kup sobie 3 pileczki korówki. Ucz się żąglować 3 piłeczkami. Zadanie 4: Weź pilke kortową i znajdź jakiś mur gdzie niema ludzi ( jeśli CI niebędą przeszkadzać to looz ). Stań jakieś 7m przed murem i żuć w niego korówką z średnią siłą, obróć się szybko o 360 stopni i postaraj się piłkę złapać w rękę ponownie. Gdy za każdym razem będzie wychodzić zmniejszaj odległość o 50 cm. Ćwiczenie naprawdę rozwija umysł i zmysły oraz wzmacnia i rozdziela koordynacje UMYSŁ – CIAŁO ; CIAŁO – UMYSŁ. Masz czas i podejdź do tego poważnie. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
22.10.2006 - 19:33
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Naprawdę świetne ćwiczenia Songo, a co najważniejsze bardzo ważne dla każdego kto chce się rozwijać duchowo. Po przeczytaniu tego sam się naprawde zdziwiłem, że ten temat nie był jeszcze poruszany. Radość z przyrody, kierowanie się sercem to coś co potrafi być często bardzo trudne, ale daje olbrzymią satysfakcję. Podpisuję się pod postem Songo obiema ręcami ;)
Nieszkasnow, ciekawy jestem czy Songo odpowie na twoje pytanie, ponieważ On od początku był osobą wzbudzającą spore emocje na tym forum i nie lubiącą zbyt głęboko opowiadać o odmiennych stanach świadomości. Oczywiście pełne uszanowanie dla Ciebie, Songo ponieważ uważam Cię za jak najbardziej pozytywną osobę =] Pozdrawiam |
|
|
|
23.10.2006 - 14:50
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam.
Co do kursu niewiadomo kiedy bedzie następny. ,,Czy moge spytac czy te zadania zostaly juz przez kogos wczesniej wymyslone czy poprostu czerpiecie wiedze z literatury/internetu itp. ? ". Część ćwczeń podana mi przez starego "nauczyciela" a część wymyślona. Zaczerpnieta z netu ani z literatury niezostała chodź możliwe, że ćwiczenia działające na podobnej zasadzie są gdzieś w necie... Niewiem bo nieczytam książek o tych sprawach ;) nieszkasnow: Owszem "podobne przyciąga podobne". Dokładnie chodzi o to, że po opuszczeniu ciała jeśli będzie lęk, strach i złe myśli będzie to przyciągać złe istoty... zło przyciągnie zło. Zasada prosta: Łatwiej wykorzystać osobę przestraszoną niż pewną siebie. Jedna z ważnych zasad o której chyba już pisałem nawet to ta, że istoty w astralu są ograniczone zakazami. Przykład: Wyszłaś z ciałą i jakiś gość pobiera od Ciebie energię... wydanie polecenia ( ZAKAZU ) z Twojej strony sprawi, że przestanie. Musi przestać i musi usłuchać tego rozkazu. Wszystko co się tyczy Twej przestrzeni i Twej osoby wydane w formie rozkazu musi być spełnione np: Odejdz odemnie. Ale jeśli każesz coś wykonać, jakąś konkretną czynność niezwiązaną z Toba typu: ,, Zaprowadź mnie, pokaż mi, pujdź tam" to to zalezy już tylko od jej dobrej woli czy to zrobi czy też nie. Innym dość ważnym prawem jest zakaz przekazywania energi istotom żywym. I tu wyjaśnię: Jest to zakaz, którego istoty astralne niełamią. Dla nich każdy zakaz rzecz święta i ani w głowie im o łamaniu. Człowiek natomiast będąc w OOBE może przekazać energię żywej istocie jednak niepowinien tego robić bo w czasie OOBE prześle ją w postaci strasznie czystej i skondensowanej, i niewiadomo jaki będzie tego efekt. W Sumie do dzisiaj mi niewyjaśniona dlaczego człowieka nieobowiązuje ten zakaz ale wydaje mi się, że dlatego iż jesteśmy przywiązani do ciał fizycznych nadal. Innych praw nieszko narazie nieopiszę, wybacz. Wszystko przyjdzie z czasem a znajomosc tych 3 to podstawa. Ice: PIŁKI KORTÓWKI. Wybaczcie za literówkę w tekście. Pozdrawiam P.S. Tekst ten sam co rano z tym, że rano byłem śpiacy jak go pisałem i zjadłem część zdania przy drugim prawie astralnym i zdanie niemiało sensu zabardzo :). Tekst poprawiony zamieszczam ponownie. Wybaczcie za komplikacje. |
|
|
|
Songo Zadania dodatkowe 21.10.2006 - 21:36
Psychedelic_mind A propo kursu.... wiadomo juz kiedy bedzie koleny ... 21.10.2006 - 21:45
Kapcio Czy moge spytac czy te zadania zostaly juz przez k... 22.10.2006 - 18:12
nieszkasnow Drogi Songo,
Mam ogromną prośbę. Kiedyś na for... 22.10.2006 - 18:30
ICE yyyy... moze to głupie pytanie.... jak wyglądaja... 22.10.2006 - 18:59
Lukasz ;p kortówki, czy do tenisa, takie zielone wlochat... 22.10.2006 - 19:12
silverek84 Wielkie dzięki Songo za te rady. Tego mi było tr... 22.10.2006 - 19:27
ICE tak tez sie domyslalem a ze nie bylem pewien wolal... 23.10.2006 - 16:14
nieszkasnow Dzięki wielkie Songo :-)
Właśnie o podstawy pr... 23.10.2006 - 20:12
XnmRphR Songo.
Te zadania obowiazkowe w przecietnej lepsze... 24.10.2006 - 14:56
ICE CYTAT(XnmRphR @ 24.10.2006 - 15:56) ... 24.10.2006 - 15:11
Zbyszek wyczyszczono z zalecen dziadka 30.11.2006 - 22:59
prof.dr.Wiktor Wektor czesc.
przeczytalem wszystko i powiem wam ze mi j... 30.11.2006 - 23:16
Zbyszek Dzien dobry dr.Wektor.Jestem przechodniem przegla... 01.12.2006 - 10:34
nerhaa Z tego wszystkiego, to mogę pojąć to odbijanie ... 04.12.2006 - 00:25
Zbyszek wyczyszczone z zalecen dziadka 06.12.2006 - 01:12
ozzy bardzo fajne zadania (będę wykonywał) ale:
pu�... 04.12.2006 - 15:12
Zbyszek Dobrze by bylo raz rozloscic tygrysa i patrzyc jak... 07.12.2006 - 13:05![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |