|
Witam.
Co do kursu niewiadomo kiedy bedzie następny.
,,Czy moge spytac czy te zadania zostaly juz przez kogos wczesniej wymyslone czy poprostu czerpiecie wiedze z literatury/internetu itp. ? ". Część ćwczeń podana mi przez starego "nauczyciela" a część wymyślona. Zaczerpnieta z netu ani z literatury niezostała chodź możliwe, że ćwiczenia działające na podobnej zasadzie są gdzieś w necie... Niewiem bo nieczytam książek o tych sprawach ;)
nieszkasnow: Owszem "podobne przyciąga podobne". Dokładnie chodzi o to, że po opuszczeniu ciała jeśli będzie lęk, strach i złe myśli będzie to przyciągać złe istoty... zło przyciągnie zło. Zasada prosta: Łatwiej wykorzystać osobę przestraszoną niż pewną siebie. Jedna z ważnych zasad o której chyba już pisałem nawet to ta, że istoty w astralu są ograniczone zakazami. Przykład: Wyszłaś z ciałą i jakiś gość pobiera od Ciebie energię... wydanie polecenia ( ZAKAZU ) z Twojej strony sprawi, że przestanie. Musi przestać i musi usłuchać tego rozkazu. Wszystko co się tyczy Twej przestrzeni i Twej osoby wydane w formie rozkazu musi być spełnione np: Odejdz odemnie. Ale jeśli każesz coś wykonać, jakąś konkretną czynność niezwiązaną z Toba typu: ,, Zaprowadź mnie, pokaż mi, pujdź tam" to to zalezy już tylko od jej dobrej woli czy to zrobi czy też nie. Innym dość ważnym prawem jest zakaz przekazywania energi istotom żywym. I tu wyjaśnię: Jest to zakaz, którego istoty astralne niełamią. Dla nich każdy zakaz rzecz święta i ani w głowie im o łamaniu. Człowiek natomiast będąc w OOBE może przekazać energię żywej istocie jednak niepowinien tego robić bo w czasie OOBE prześle ją w postaci strasznie czystej i skondensowanej, i niewiadomo jaki będzie tego efekt. W Sumie do dzisiaj mi niewyjaśniona dlaczego człowieka nieobowiązuje ten zakaz ale wydaje mi się, że dlatego iż jesteśmy przywiązani do ciał fizycznych nadal. Innych praw nieszko narazie nieopiszę, wybacz. Wszystko przyjdzie z czasem a znajomosc tych 3 to podstawa.
Ice: PIŁKI KORTÓWKI. Wybaczcie za literówkę w tekście.
Pozdrawiam
P.S. Tekst ten sam co rano z tym, że rano byłem śpiacy jak go pisałem i zjadłem część zdania przy drugim prawie astralnym i zdanie niemiało sensu zabardzo :). Tekst poprawiony zamieszczam ponownie. Wybaczcie za komplikacje.
|