|
Wiele lat temu czytając książkę Lecha Emfazego Stefańskiego "Od magii do psychotroniki" znalazłem w niej zamieszczony schemat prostego urządzenia do biofeedbacku. Jako młody maniak elektroniki od razu zrobiłem sobie układzik i zacząłem testować. Działanie układu było proste ale skuteczne i wtedy właśnie dzięki niemu zaliczyłem pierwsze mocne koncentracje. Wydaje mi się że to dzięki nim z czasem nauczyłem się wychodzić z ciała.
Trochę czasu minęło i współcześnie wykorzystując komputer można niesamowicie rozszerzyć funkcjonalność bioofeedbacku GSR. Dlatego stworzyłem program biofeedback który oprócz pomocy we wprowadzaniu w głęboki trans ma kilka funkcji do kontroli utrzymania świadomości. (Szczegóły w załączonym pliku pdf.)
Program wymaga wsparcia elektronicznego przetwornika AC którego zmontowanie jest proste nawet dla osoby nie znającej się kompletnie na elektronice. Ogólnie dostępny Kit AVT można kupić w sklepie internetowym. Koszt z elementami i zaprogramowanym układem wyniósł w moim przypadku ok 60 zł. Stworzoną przezemnie aplikację komunikującą się z przetwornikiem pomiarowym daję wszystkim zainteresowanym za darmo. Oczywiście program jest bezużyteczny bez przetwornika. Mam nadzieję że komuś się przyda :)
|