Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Metamuzyka
puppy
post 18.08.2011 - 11:37
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8456

Metamuzyka jest połączeniem muzyki i nagrań synchronizujących :)
CYTAT
From soul-stirring music to the timeless popularity of classical music, Metamusic combines delightful musical selections with renowned Hemi-Sync® sound technologies to entertain and benefit the listener. Many titles feature special blends of Alpha, Delta, and Theta frequencies to quiet distracting mental activity in order to facilitate meditation or support relaxation and focus. Some selections feature a predominance of Beta frequencies for focus and concentration or Delta frequencies for sleep enhancement to promote a useful and applied application for your listening experience. Use Metamusic to enhance focus and concentration, for expanding awareness through musical imagery, for deeper, more profound relaxation, or simply for musical enjoyment, but NOT while driving or operating heavy machinery. Just like the listeners that enjoy Metamusic, the applications are unique and unlimited!

Cytat z http://www.monroeinstitute.org/metamusic/
Ostatnio robiłem ciekawy eksperyment połączyłem nagranie Bwgena Mind Awake Body Aslepp i tą muzykę relaksacyjną

Nagranie trwało 30min a już po 15 poczułem dziwne uczucie ciężkiego ciała (coś w tym stylu).
Zauploaduje na rapidshare ten plik i wyśle tu link :)
Można byłoby połączyć to nagranie z instrukcjami (w załączniku) i zobaczyć co z tego wyjdzie

Załączony plik
Dodany plik  skryptoobe.txt ( 1.51k ) Liczba pobrań: 80

Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
makyo
post 19.08.2011 - 14:37
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8310

Teksty nagrań Monroe'a są już przetłumaczone i leża na chomiku:)
Jeśli będziecie coś takiego robić dla ludzkości, to warto dobrać taki głos, który nie będzie wnerwiał:P ani za słodki, ani za sztywny ani... :) Można czasem dorwać nagrania do relaksu po naszemu, gdzie prowadzący na tak beznadziejny głos, że odpycha i nie relaksuje.
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 19.08.2011 - 14:50
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(makyo @ 19.08.2011 - 15:37) *
Teksty nagrań Monroe'a są już przetłumaczone i leża na chomiku:)
Jeśli będziecie coś takiego robić dla ludzkości, to warto dobrać taki głos, który nie będzie wnerwiał:P ani za słodki, ani za sztywny ani... :) Można czasem dorwać nagrania do relaksu po naszemu, gdzie prowadzący na tak beznadziejny głos, że odpycha i nie relaksuje.

Znalazłem http://docs9.chomikuj.pl/311210419,0,0,T%C...bs%C5%82ugi.doc :)
Zaraz wrzucę próbkę mojego głosu i zobaczymy czy się nadaje...
Ten gość co to wrzucił najlepszy :>
W załączniku tłumaczenia i próbka głosu (do sprawdzenia czy nadaje się do czytania tych instrukcji)
Mam jeszcze takie pytania (chodzi tu o nagranie Wave I - Discovery)
1.Czy dzięki hemi-sync można za pierwszym razem osiągnąć OBE?
2.Jak oni to zrobili że słyszę głos tylko w prawej słuchawce?
3.Czy to jest głos Roberta Monroe (tak z ciekawości)
4.Czy jeśli nic nie rozumiem z tego mówi lektor mogę osiągnąć Focus 10
Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Załączony plik
Dodany plik  hemi_sync.zip ( 145.64k ) Liczba pobrań: 51
Dodany plik  voice.mp3 ( 29.04k ) Liczba pobrań: 62

Profile CardPM
+Quote Post
makyo
post 19.08.2011 - 20:47
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8310

CYTAT(puppy @ 19.08.2011 - 15:50) *
Znalazłem http://docs9.chomikuj.pl/311210419,0,0,T%C...bs%C5%82ugi.doc :)
Zaraz wrzucę próbkę mojego głosu i zobaczymy czy się nadaje...
Ten gość co to wrzucił najlepszy :>
W załączniku tłumaczenia i próbka głosu (do sprawdzenia czy nadaje się do czytania tych instrukcji)
Mam jeszcze takie pytania (chodzi tu o nagranie Wave I - Discovery)
1.Czy dzięki hemi-sync można za pierwszym razem osiągnąć OBE?
2.Jak oni to zrobili że słyszę głos tylko w prawej słuchawce?
3.Czy to jest głos Roberta Monroe (tak z ciekawości)
4.Czy jeśli nic nie rozumiem z tego mówi lektor mogę osiągnąć Focus 10
Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Głos myślę, że ujdzie:) irytujący nie jest. Jest dość naturalny.
odp.3 Tak to Monroe
odp.4. pewnie tak, ale nie będziesz wiedział jak się kolejno zrelaksować, nazbierać energii, dostroić, zabezpieczyć energetycznie itd.
Profile CardPM
+Quote Post
puppy
post 19.08.2011 - 22:38
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(makyo @ 19.08.2011 - 21:47) *
Głos myślę, że ujdzie:) irytujący nie jest. Jest dość naturalny.
odp.3 Tak to Monroe
odp.4. pewnie tak, ale nie będziesz wiedział jak się kolejno zrelaksować, nazbierać energii, dostroić, zabezpieczyć energetycznie itd.

Dzięki za opinie o moim głosie :P
Bardzo się cieszę że to mistrz będzie mnie prowadził przez proces Eksterioryzacji :)
Ehh spróbuję jakoś nagrać to spolszczenie ;)
CYTAT
Informacja dla Osób stosujących nagrania Heml-Sync© Metamusic z zastosowaniem tłumaczeń z
programów.

Na całym świecie Osoby nie znające języka USA czy angielskiego i mające trudności z zastosowaniem nagrań z prowadzeniem werbalnym, z powodzeniem stosują również nagrania "Hemi-Sync: Metamusic" zawierające dźwięki Hemi-Sync® i muzykę artystów światowej sławy, przy jednoczesnym zastosowaniu tekstów wybranego programu. Prosimy pamiętać , że każde nagranie The Monroe Institute (TMI) zawiera złożone dźwięki Hemi-Sync do pomocy w synchronizacji umysłu i osiąganiu celów, przy odpowiednim zastosowaniu instrukcji "Jak stosować nagrania Hemi-Sync".
Nagrania z prowadzeniem werbalnym zawierają duże ilości słów. Podstawą dla osiągnięcia każdego z celów programów jest w pierwszym rzędzie skupianie się na opanowaniu głębokiego relaksu na czas ćwiczenia i na dźwiękach, a co za tym idzie, coraz większe panowanie nad własnym umysłem, dlatego zastosowanie zamienne nagrań Hemi-Sync: Metamusic , jest w powyższych przypadkach wskazane. W przypadku stosowania nagrań "Metamusic" możliwe jest użycie dowolnie wybranego z tych nagrań, do dowolnie wybranego tekstu, ponieważ każde z nich zawiera dźwięki "Hemi-Sync". Na różnych nagraniach "Metamusic" zróżnicowano jedynie muzykę, dla zwiększenia atrakcyjności słuchania, a także by Osoby długo stosujące Hemi-Sync mogły z przyjemnością korzystać z coraz to nowej muzyki, co stanowi większą atrakcję dla umysłu i uniknięcie monotonii. Tak też, z jednym nagraniem "Metamusic" można nabyć tekst l tłumaczenia ze względu na to, iż w TMI przez wiele lat pracowano nad tymi programami.
Dla skorzystania z tekstu przy użyciu "Hemi-Sync: Metamusic" nagranie to winno być odsłuchiwane z odtwarzacza stereo, poprzez słuchawki. Po co najmniej kilkakrotnym wykonaniu głębokich oddechów, tekst można czytać w myślach, powoli, równo z oddechem, a po zapamiętaniu jego istoty, sensu (nie jest konieczne zapamiętanie dokładne każdego słowa), tekst można powtarzać w myśli, leżąc z zamkniętymi oczyma.
Wielu ludzi nagrywa tekst na oddzielnej taśmie i słucha go jednocześnie z nagraniem oryginalnym, włączając go w drugim odtwarzaczu (ten może być mono). Nagrania oryginalnego słuchamy zawsze przez słuchawki, nagrania z tłumaczeniem można słuchać bez słuchawek. Inne instrukcje można odnaleźć na stronie "Jak stosować nagrania Hemi-Sync". Życzymy dużo przyjemności przy dźwiękach Hemi-Sync: Metamusic.

:D
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 20.08.2011 - 00:33
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

CYTAT(puppy @ 19.08.2011 - 23:38) *
Dzięki za opinie o moim głosie :P
Bardzo się cieszę że to mistrz będzie mnie prowadził przez proces Eksterioryzacji :)
Ehh spróbuję jakoś nagrać to spolszczenie ;)

:D

To se tak ne da :/ a jak wytniesz oryginalnego lektora - miszca monroe? i zastapisz go swoim głosem?

Ja mogę poedytować tak nagrania żeby były bez monroea - a o lektora nie chodziło mi o elektronicznego tylko profesjonalist jak z nagrania jacobsona :)ale z Twoim glosem tez moze by fajnie wyszlo
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic