|
Sign piszesz trochę bez sensu. Po co Ci w takim razie sen, skoro czasem (może często) go nie pamiętasz? Jesteś tu i teraz, otaczasz się takimi a takimi ludźmi, bo masz coś do wykonania/przeżycia. Możliwe, że jesteśmy tutaj, w swoim ciele fizycznym, ponieważ chcemy doświadczyć czegoś, co do tej pory nie było nam dane (np. robiliśmy coś innego), czyli z czystej ciekawości. Możliwe też, że poprzednim razem podobało nam się tak bardzo, że postanowiliśmy przeżyć to jeszcez raz. Jednak najbardziej wydaje mi się, że zdecydowałam się tu wrócić, ponieważ nie zrobiłam wcześniej czegoś. Może byłam złym człowiekiem, a teraz dałam sobie kolejną szansę? Możliwe, że wcześniej ktoś lub ja cierpiałam i wlekła się za mną myśl, że muszę wrócić, by teraz to coś zmienić..? Coś, co mnie w sobie wkurzało, a czego zmienić wcześniej nie potrafiłam..? Wierzę w to, że chcemy i doświadczamy różnych bytów oraz w to, że sami wybieramy formę. Jeśli jednak większość z nas się myli i po śmierci nie ma nic, to jakie to będzie miało potem dla nas znaczenie, jeśli już nie będziemy myśleć i czuć? Nie przeraża mnie i ta opcja. Pozdrawiam
|