CYTAT(Saiko @ 16.09.2011 - 23:42)

Czy nie przypadkiem OOBE to w 100% odzwierciedlenie tego CO CHCEMY zobaczyć po wyjściu? Jeżeli ktoś będzie chciał zobaczyć demona i zostać opętany, to zostanie opętany, jeżeli zaś będzie chciał doznać oświecenia to je dostanie.
Zresztą kościół zasiewa w ludzkich umysłach ziarno niepewności, tego że jednak coś nam może się stać i to właśnie TO stwarza problemy. Dlatego potem ktoś twierdzi że został opętany, a kościół nie dość że krzywdzi ludzi, to w dodatku posługuje się takimi osobami jako dowód!
Miało być cytuj a nie dzięki :)
Jakoś nigdy mi do łba nie wpadło żeby chciec być opętanym - a czasem przykre myśli i doświadczenia jednak się zdarzaja - i ciężko mieć nad nimi kontrolę - w takich chwilach wole powiedziec dość - odejdź - teraz nie będzie obbe - to na pewno nie zaden opiekun mnie teraz spontanicznie wyciąga. i odchodzą. dają spokój jak pomyśle o tym jednym człowieku który mówił o tej wąskiej ścieżce. Ale jak zwykle na wszystko znajdzie sie wytłumaczenie ze psychika itp. oki . - ja tam po swojemu wychodę z podwójną świadomością - taki double check :)