|
Muszę tu coś skrobnąć na temat przemyśleń jakie mi się zbierają po ostatnich zaszłościach.
Zacznę od tego iż trafiłem na pojawiające się infa o filmikach które nagrał Noble - i były bardzo fajne. Na tyle fajne że widziałem że są kręcone w Poznaniu gdzie aktualnie przebywam.
Nie znam Roberta osobiście i wydał mi sie sympatycznym człowiekiem - zaproponowałem piwko na privie i może nawet żebym porobił muzykę do filmików z racji moich zainteresowań . Na chwilę obecną propozycję stanowczo wycofuję(oodnośnie muzyki ) Noble.
Dlaczego ??? Pojawił się post na forum Noniego o kursie płatnym co łaska - poczytałem i stwierdziłem - oki ktoś chce na opłaty - może funduszy nie starcza.
Później przeglądam maila - a tu oferta Nobla - kursu OOBE(filmik) - za kwotę coś tam okoklo 150 zł. I coś mnie uderzyło - no zaraz - ja myślałem że tu wszyscy pasję realizują ....
Ale oki - oglądam kolejny filmik zachęcający do OOBE i płatnego kursu - a na końcu podpisuje się pod tym Warmine i Seth. Niby spoko. Warmine - piszesz tu dla przyjemności - bezinteresownie. Seth - napiepieprzyłeś się z projektem Biofeedback który bardzo cenię - napisałeś oprogramowanie - projektujesz lepszy przetwornik - i robisz to za free. Ja posyłałem melatoninę ludziom - Makyo wysłał mi Ormus za free(dzięki). Złożyłem i przetestowałem urządzonko do biofeedbacku dla Arisiu(userki z forum) - za free(koszty materiałów jedynie.) z ogromną dozą problemów i doświadczeń.
Zawiodłem się - i rozczarowałem - runeło coś - przez co inaczej już patrzę na to forum. Noble - wybacz - ale jak masz jakieś koszty związane z kursem to napisz o tym w prost - typu - możecie zakupić dodatkowo książkę tu i tu - albo płyta za wysyłką tyle i tyle. A jak chcesz zarabiać tak na życie to po prostu o tym głośno powiedz.
A może zwrzyj umowę z userem - jak coś wpłynie mocno na jego zycie ale w sposób który nie będzie przewidziany w 60 dniach kontaktu - to zagwarantuj mu dożywotnią poliśę na wypadek dziwnych przypadków.
Myślałem że ludzie którzy doznali wszechpotężnej ułudy tego co nas otacza - będą inaczej to wszytko odbierać . Pewna misja - cel....Myślałem że ... No właśnie zaraz pewnie usłyszę że źle to odbieram. Ale papierek jest jednak ważniejszy. No nic - nie pierwszy raz w życiu tracę ideały...
|