|
|
08.10.2011 - 20:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
:) Mam kilka fajnych ćwiczeń, które mogą niektórym pomóc w zmianie przekonać, pozbyciu się kotwic i w spojrzeniu na świat z zupełnie innej perspektywy.
Zapraszam do rozmowy. Najpierw może powiem o czym ma być ten wątek. Żyjemy w dziwnym świecie, gdzie różni ludzie żyją i wierzą w różne rzeczy. Dla jednych życie jest piekłem, dla innych rajem:) Jedni latają w astralnych chmurach, a inni stąpają twardo po ziemi w realu. Temat jest o tym, jak pogodzić technologię cudów z fizyką kwantową:) Tak na prawdę w naszym świecie dla każdego jest miejsce. Zatem do rzeczy. Pierwszy i najbliższy mi temat to uzdrawianie przez nic nie robienie:) . Matryca energetyczna (matrix energetix), matryca krystaliczna, Metoda Dr Yuen (yuen method), kwantowy dotyk (quantum touch), tranformacja rdzenia (core transfirmation), tetha healing, reconnective healing i dziesiatki innych systemów. Jak po przeglądać YT to robi to niezłe wrażenie. Kości się nastawiają, ból znika w mgnieniu oka, znikają guzy i dzieją inne cuda. Wszystkie te cudowne systemy bazują na kwantowych teoriach. :) tak na prawdę nie ma znaczenia, czy te zjawiska zachodzą w oparciu o fizykę kwantową. Ważne jest to, że teorie kwantowe są pomocne w ich opisywaniu i obserwowaniu. Zatem można powiedzieć, że według teorii fizyki kwantowej, cuda mogą zachodzić:) Skoro cuda mogą zachodzić i ludzie mogą ich doświadczać, to znaczy, że każdy może ich doświadczać i wspierać proces ich powstawania. To znaczy, że można się tego nauczyć i można nauczać innych. Ja będę się tu skupiał na zastosowaniu tego do celów uzdrawiania, ale pamiętajcie, że na poziomie kwantowym zmieniać można ciało, ducha, zepsuty odkurzacz i stosunki miedzy ludzkie. Tak naprawdę my nie zmieniamy niczego i niczego nie uzdrawiamy. To sobie robi Bóg:) My tylko przygotowujemy grunt pod cuda. Teraz trochę o naszych przekonaniach:) Pytanie: Wierzysz, że światem rządzi jedna siła, która wypełnia i przenika wszystko(Bóg)? Czy raczej wierzysz, że światem rządzą 2 siły (dobro i zło, czarne i białe, plus i minus)? :) Jeśli wierzysz, że światem rządzi dobro i zło, to nie możesz wierzyć że światem rządzi Bóg. Wszechświat i twoje życie staja się polem walki. Takie podejście sprawia, że patrzysz na świat przez pryzmat nieustanej wojny. Życie staje się ciągłą walką i szarpaniną. Jedni ją dobrzy a drudzy źli. Jedni chcą mojego dobra, a drudzy chcą mnie zniszczyć:/ lipa, strach itd. Z drugiej strony, jeśli wierzysz, że światem rządzi Bóg i przejawia się on we wszystkim co istnieje to życie zaczyna nabierać sensu. Zamiast walczyć zaczynasz płynąć na fali. Strach znika:) W takiej postawie nie chodzi o to, żeby negować istnienie zła. To co jest to każdy widzi. Chodzi o to, że przestajesz być przeciwko złu, a zaczynasz być za pokojem:) Różnica niby subtelna, ale tak na prawe ogromna! Matka Teresa ponoć powiedziała, że nigdy nie poprze ruchu antywojennego i że woli ruchy pro pokojowe:) Będąc przeciwko czemuś, wiążesz się z tym i nadajesz mu energię. Walcząc z chorobą dodajesz jej energii. Ponoć największe cuda zaczynają się dziać, kiedy człowiek odpuszcza i poddaje się woli nieba. Nie chodzi tu o zrezygnowania z leczenia, tylko z chęci kontrolowania sytuacji. W piśmie jest taki tekst, że człowiek nie potrafi nawet zmienić koloru swoich włosów:) Jak wiec możemy kontrolować wszystko w swoim życiu. Odpuszczenie chęci kontroli, zaufanie, które z czasem zmienia się w wiarę i pewność to klucz:) To tyle we wstępie, teraz konkrety. Przestrzeń serca: Wszyscy biadolą o tej przestrzeni serca, a nie wiadomo o co chodzi. Będąc w ciele, możesz być tylko w 2 miejscach. W głowie albo w sercu. Działanie z serca ma tą zaletę nad działaniem z głowy, że działając z serca, nie oceniasz, nie różnicujesz, nie dzielisz itd. Nauka wchodzenia w tą przestrzeń jest banalna, ale znaczenie tego jest niebanalne. Możecie sobie doczytać o co dokładnie chodzi z tym sercem, ale było ono ważne dla zawsze , dla wszystkich niemalże kultur na świecie. Serce ma ogromną moc, wielkie pole elektromagnetyczne (duuużo większe niż mózg). Ponoć w sercu jest święte miejsce. Taki mały dupelek który omijają chirurdzy podczas operacji. Że niby jak się tam gmyra to pacjent umiera. Niektórzy mówią o świątyni Boga, świadomości Chrystysowej itd. Jak wejść w przestrzeń serca? 1. Winda Widzimy się w swojej własnej głowie. Wsiadamy do windy, wciskamy przycisk z napisem serce i zjeżdżamy do serca. Wysiadamy:) Jesteśmy w przestrzeni serca! Za łatwe co? Pewnie by brzmiało bardziej przekonująco gdyby opis był bardziej skomplikowany, do tego świece, talizmany i inne kadzidła:P Usiądź, zjedź winda do serca. wyobraź sobie, że pole twojego serca wypełnia cały pokój. Posiedź chwilę w tym stanie. Następnie pole rozrasta się na cały dom, potem na całe miasto, państwo, kulę ziemską, układ słoneczny , galaktykę i cały Wszechświat. Potem na wszechświaty równoległe:P Posiedź w tym stanie Potem zacznij proces rośnięcia całym twoim ciałem, aż dorówna ono obszarowi serca. Potem wróć do pokoju i napisz czego doświadczyłeś lub doświadczyłaś. :) miłego rośnięcia cdn. |
|
|
|
![]() |
09.10.2011 - 01:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
TyHu
ja zamiast słowa bóg używam wszechświat - ludzkość. Nie potrzebne mi żadne wyznanie religijne żeby mi pokazywało jak mam żyć. Nie kieruje się zdnymi zasadami tylko tym co czuje. Sila rożnych bóstw istnieje, ludzie im ja dali. To ludzie stworzyli boga. |
|
|
|
makyo Kwantowe Serce:) 08.10.2011 - 20:23
Nilren CYTAT(makyo @ 08.10.2011 - 21:23) Wi... 08.10.2011 - 20:47
makyo :) Wszystko to jak i reszta, to tylko kwestia wier... 08.10.2011 - 21:11
TyHu Kto szuka choroby ten ją znajdzie, ja znalazłem ... 08.10.2011 - 21:37
Zielarz Gajowy Każda sekunda życia to praktyka. Tu i teraz. Obu... 08.10.2011 - 22:27
Mero CYTAT(Zielarz Gajowy @ 08.10.2011 - 22... 09.10.2011 - 00:26
Pavveł Zielarz Gajowy, lubię Cię :)
...
CYTAT(makyo ... 08.10.2011 - 23:10
Bilu Nilren, czy uważasz, że wszechświat się ograni... 09.10.2011 - 07:46
Nilren CYTAT(Bilu @ 09.10.2011 - 08:46) Nil... 09.10.2011 - 08:04
makyo Hola hola!:)
Zaprzestańcie proszę, bo mi ro... 09.10.2011 - 09:06
Nilren Ja próbowałam wczoraj przed snem :)
Przyjemnie w... 09.10.2011 - 09:17
makyo Dzięki za feedback:)
Medytacja medytacją, a te... 09.10.2011 - 13:04
makyo Jedziemy dalej?:)
Teraz coś na szybkości.
htt... 09.10.2011 - 15:15
Nilren To rzeczywiście proste o ile dobrze to robię.
Mo... 09.10.2011 - 15:35
makyo Żeby rozpoznać czy jesteś w przestrzeni głowy ... 09.10.2011 - 16:06
Nilren ja jestem zainteresowana :) 09.10.2011 - 16:17
TyHu skądś znam te uczucie 09.10.2011 - 17:23
makyo W między czasie odsyłam Was do innych źródeł:... 09.10.2011 - 17:25
makyo Przestrzeń serca poziom II :P
Bycie w Ps powoduj... 09.10.2011 - 19:12![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |