oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Kwantowe Serce:), Przestrzeń serca a matrix
makyo
post 08.10.2011 - 20:23
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

:) Mam kilka fajnych ćwiczeń, które mogą niektórym pomóc w zmianie przekonać, pozbyciu się kotwic i w spojrzeniu na świat z zupełnie innej perspektywy.

Zapraszam do rozmowy.

Najpierw może powiem o czym ma być ten wątek.
Żyjemy w dziwnym świecie, gdzie różni ludzie żyją i wierzą w różne rzeczy. Dla jednych życie jest piekłem, dla innych rajem:) Jedni latają w astralnych chmurach, a inni stąpają twardo po ziemi w realu.

Temat jest o tym, jak pogodzić technologię cudów z fizyką kwantową:)
Tak na prawdę w naszym świecie dla każdego jest miejsce.

Zatem do rzeczy.
Pierwszy i najbliższy mi temat to uzdrawianie przez nic nie robienie:) . Matryca energetyczna (matrix energetix), matryca krystaliczna, Metoda Dr Yuen (yuen method), kwantowy dotyk (quantum touch), tranformacja rdzenia (core transfirmation), tetha healing, reconnective healing i dziesiatki innych systemów.
Jak po przeglądać YT to robi to niezłe wrażenie. Kości się nastawiają, ból znika w mgnieniu oka, znikają guzy i dzieją inne cuda.
Wszystkie te cudowne systemy bazują na kwantowych teoriach. :) tak na prawdę nie ma znaczenia, czy te zjawiska zachodzą w oparciu o fizykę kwantową. Ważne jest to, że teorie kwantowe są pomocne w ich opisywaniu i obserwowaniu.

Zatem można powiedzieć, że według teorii fizyki kwantowej, cuda mogą zachodzić:)
Skoro cuda mogą zachodzić i ludzie mogą ich doświadczać, to znaczy, że każdy może ich doświadczać i wspierać proces ich powstawania. To znaczy, że można się tego nauczyć i można nauczać innych.

Ja będę się tu skupiał na zastosowaniu tego do celów uzdrawiania, ale pamiętajcie, że na poziomie kwantowym zmieniać można ciało, ducha, zepsuty odkurzacz i stosunki miedzy ludzkie. Tak naprawdę my nie zmieniamy niczego i niczego nie uzdrawiamy. To sobie robi Bóg:) My tylko przygotowujemy grunt pod cuda.

Teraz trochę o naszych przekonaniach:)
Pytanie:
Wierzysz, że światem rządzi jedna siła, która wypełnia i przenika wszystko(Bóg)?
Czy raczej wierzysz, że światem rządzą 2 siły (dobro i zło, czarne i białe, plus i minus)?

:) Jeśli wierzysz, że światem rządzi dobro i zło, to nie możesz wierzyć że światem rządzi Bóg. Wszechświat i twoje życie staja się polem walki. Takie podejście sprawia, że patrzysz na świat przez pryzmat nieustanej wojny. Życie staje się ciągłą walką i szarpaniną. Jedni ją dobrzy a drudzy źli. Jedni chcą mojego dobra, a drudzy chcą mnie zniszczyć:/ lipa, strach itd.

Z drugiej strony, jeśli wierzysz, że światem rządzi Bóg i przejawia się on we wszystkim co istnieje to życie zaczyna nabierać sensu. Zamiast walczyć zaczynasz płynąć na fali. Strach znika:)
W takiej postawie nie chodzi o to, żeby negować istnienie zła. To co jest to każdy widzi. Chodzi o to, że przestajesz być przeciwko złu, a zaczynasz być za pokojem:)
Różnica niby subtelna, ale tak na prawe ogromna!
Matka Teresa ponoć powiedziała, że nigdy nie poprze ruchu antywojennego i że woli ruchy pro pokojowe:)
Będąc przeciwko czemuś, wiążesz się z tym i nadajesz mu energię. Walcząc z chorobą dodajesz jej energii. Ponoć największe cuda zaczynają się dziać, kiedy człowiek odpuszcza i poddaje się woli nieba. Nie chodzi tu o zrezygnowania z leczenia, tylko z chęci kontrolowania sytuacji. W piśmie jest taki tekst, że człowiek nie potrafi nawet zmienić koloru swoich włosów:) Jak wiec możemy kontrolować wszystko w swoim życiu. Odpuszczenie chęci kontroli, zaufanie, które z czasem zmienia się w wiarę i pewność to klucz:)

To tyle we wstępie, teraz konkrety.

Przestrzeń serca:
Wszyscy biadolą o tej przestrzeni serca, a nie wiadomo o co chodzi.

Będąc w ciele, możesz być tylko w 2 miejscach. W głowie albo w sercu.
Działanie z serca ma tą zaletę nad działaniem z głowy, że działając z serca, nie oceniasz, nie różnicujesz, nie dzielisz itd.
Nauka wchodzenia w tą przestrzeń jest banalna, ale znaczenie tego jest niebanalne. Możecie sobie doczytać o co dokładnie chodzi z tym sercem, ale było ono ważne dla zawsze , dla wszystkich niemalże kultur na świecie. Serce ma ogromną moc, wielkie pole elektromagnetyczne (duuużo większe niż mózg).
Ponoć w sercu jest święte miejsce. Taki mały dupelek który omijają chirurdzy podczas operacji. Że niby jak się tam gmyra to pacjent umiera. Niektórzy mówią o świątyni Boga, świadomości Chrystysowej itd.

Jak wejść w przestrzeń serca?

1. Winda
Widzimy się w swojej własnej głowie. Wsiadamy do windy, wciskamy przycisk z napisem serce i zjeżdżamy do serca. Wysiadamy:) Jesteśmy w przestrzeni serca! Za łatwe co? Pewnie by brzmiało bardziej przekonująco gdyby opis był bardziej skomplikowany, do tego świece, talizmany i inne kadzidła:P

Usiądź, zjedź winda do serca. wyobraź sobie, że pole twojego serca wypełnia cały pokój. Posiedź chwilę w tym stanie. Następnie pole rozrasta się na cały dom, potem na całe miasto, państwo, kulę ziemską, układ słoneczny , galaktykę i cały Wszechświat. Potem na wszechświaty równoległe:P

Posiedź w tym stanie
Potem zacznij proces rośnięcia całym twoim ciałem, aż dorówna ono obszarowi serca.

Potem wróć do pokoju i napisz czego doświadczyłeś lub doświadczyłaś.
:) miłego rośnięcia

cdn.

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Nilren
post 09.10.2011 - 09:17
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ja próbowałam wczoraj przed snem :)
Przyjemnie we mnie to energie pobudziło. Nie dokończyłam tego z rośnięciem ciała, bo zasnęłam.
Przepływ energii był bardzo spokojny i harmonijny. Dobrze się nadal po tym czuje.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- makyo   Kwantowe Serce:)   08.10.2011 - 20:23
- - Nilren   CYTAT(makyo @ 08.10.2011 - 21:23) Wi...   08.10.2011 - 20:47
- - makyo   :) Wszystko to jak i reszta, to tylko kwestia wier...   08.10.2011 - 21:11
- - TyHu   Kto szuka choroby ten ją znajdzie, ja znalazłem ...   08.10.2011 - 21:37
- - Zielarz Gajowy   Każda sekunda życia to praktyka. Tu i teraz. Obu...   08.10.2011 - 22:27
|- - Mero   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 08.10.2011 - 22...   09.10.2011 - 00:26
- - Pavveł   Zielarz Gajowy, lubię Cię :) ... CYTAT(makyo ...   08.10.2011 - 23:10
- - Nilren   TyHu ja zamiast słowa bóg używam wszechświat -...   09.10.2011 - 01:45
- - Bilu   Nilren, czy uważasz, że wszechświat się ograni...   09.10.2011 - 07:46
- - Nilren   CYTAT(Bilu @ 09.10.2011 - 08:46) Nil...   09.10.2011 - 08:04
- - makyo   Hola hola!:) Zaprzestańcie proszę, bo mi ro...   09.10.2011 - 09:06
- - Nilren   Ja próbowałam wczoraj przed snem :) Przyjemnie w...   09.10.2011 - 09:17
- - makyo   Dzięki za feedback:) Medytacja medytacją, a te...   09.10.2011 - 13:04
- - makyo   Jedziemy dalej?:) Teraz coś na szybkości. htt...   09.10.2011 - 15:15
- - Nilren   To rzeczywiście proste o ile dobrze to robię. Mo...   09.10.2011 - 15:35
- - makyo   Żeby rozpoznać czy jesteś w przestrzeni głowy ...   09.10.2011 - 16:06
- - Nilren   ja jestem zainteresowana :)   09.10.2011 - 16:17
- - TyHu   skądś znam te uczucie   09.10.2011 - 17:23
- - makyo   W między czasie odsyłam Was do innych źródeł:...   09.10.2011 - 17:25
- - makyo   Przestrzeń serca poziom II :P Bycie w Ps powoduj...   09.10.2011 - 19:12
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park