CYTAT(sarajulka @ 12.10.2011 - 13:18)

OOBE uczę się od około moze miesiaca Więc , mam parę pytań i nie potrafię na nie znaleźć odpowiedzi , mam nedzieję że ktoś mi pomoże Wiec...
1.Czy kiedy już jestem w głębokim transie , (mam tiki , fale ciepła i zimna , dreszcze , hipnagogi , co chwilę tracę świadomość na kilka sekund) mogę wyjść?
2.Zawsze próby OOBE , trwają około 1-1,5 godziny , potem się nerwię i zasypiam.Kiedyś strasznie chciałam mieć OOBE , czekałam te 1,5 godziny , albo więcej i co wtedy? Wyobrażałam sobie że się bujam na hamaku , wir, lub na bok...I nic , ruszałam się cf. Napiszcie dokładnie moment przed i w trakcie wyjścia.
3.Czy kiedy możemy wyjść mamy jakieś uczucie , że to już?
4.Co robić żeby się nie ruszać cf?
5.Można '' wyciągać'' inne osoby? W sensie , że podejść do niej jak śpi , złapać jej astreala i pocignąć? Wtedy ta osoba będzie miała OOBE?
6.Czy kiedy się powie np.
Chcę zobaczyc zmarla bliska mi osobe i się ja zobaczy?
7.czy zasypiajac i trzymam swiadomosc trzezwo wejde w oobe swiadoma? pamietajac ze wchodze i wychodze nie gubiac tej swiadomosci?
1. Różnie z tym bywa ale w tej sytuacji wyjście to rzadkość. Musi nastąpić zmiana pozycji najlepiej na boku
i na brzegu łóżka.
2. Zasypiasz ale pytanie czy zmieniłaś pozycję po koncentracji (bardzo ważne!!). Ogólnie próby wyjścia przed snem i tym bardziej z pleców kończą się w 99% niepowodzeniem. Najlepiej próbować wybudzając się np o 4 w nocy ( lub po południu) zrobić 30 min koncentracji na plecach potem zmienić pozycję na bok na brzegu łózka i tak czujnie leżąc starać skupiać się na oddechu albo na czakrze serca lub 3 oka. Nie wolno rezygnować z tej pozycji!! tak trzeba zasnąć. Jeżeli się nie uda wyjść bezpośrednio to i tak bardzo często pojawia się LD.
3. TAK!!
4. :)
5. Nie słyszałem żeby komuś to się udało.(To pewnie jeden z mitów o OBE)
6. Oczywiście jest to możliwe. Jest kilka technik żeby to zrobić.
7. Tak to jest WILD czyli inaczej mówiąc w terminologi OBE metoda bezpośrednia. Patrz punkt 2.