Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy To Było Wyjście? Oraz Problemy Z Poruszaniem, Ciekawy przypadek
Jarzyn44
post 20.10.2011 - 21:48
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8610

Witam, doświadczyłem czegoś ciekawego. OOBE interesuję się już od ok. pół roku (może nawet rok, z przerwami). Pewnego razu nastąpiło coś ciekawego, spałem wtedy w Krzeszowicach (miasteczko nieopodal Krakowa, mieszkam głównie w Krakowie), nie starałem się wtedy o wyjście z ciała. Pamiętam że podczas snu nagle ocknąłem lewitując w swoim mieszkaniu, w Krakowie,było to bardzo realistyczne, pamiętam że czułem ciążenie, oraz bałem się wysokości (chociaż było to jakieś 3/4m nad podłogą). Równocześnie gdzieś w oddali widziałem siebie śpiącego, oraz czułem siebie fizycznego ( bilokacja), ciekawe nieprawdaż ? Niestety z powodu szoku i lęku wysokości, podróż pamiętam jako ok.5 sekund. Ciekawe jest to że ocknąłem się lewitując w co prawda znajomym sobie miejscu, ale dobre paręnaście kilometrów od ciała fizycznego.

Innym razem,, już później (to było moje drugie doświadczenie)- mam w zwyczaju wstawanie ok. godziny-dwóch przed czasem w którym powinienem wstac (ustawiam budzik), wypicie przygotowanej dzień wcześniej kawy (stojącej przy budziku) i dalsze pójście spac (by potem już łatwo wstac- tak, wiem. Dziwy jestem). Wtedy- zanim poszedłem spac, poszedłem jeszcze do tualety, oraz zjadłem ciasteczko. Nagle w nocy obudził mnie głośny dzwięk w mojej głowie - mieszanine pisku, buczenia i szumu, a przed sobą widziałem czerń oraz oraz zielone okręgi. Doznałem oświecenia, wiedziałem że teraz wyjście (którego tak wcześniej pragnąłem jest na wyciągnięcie ręki, nie wiedziałem jak to zrobic, a teraz wiem, i mogę!) Przeleciałem przez zielony krąg (niczym przepływając), obraz zawirował. a ja wzleciałem widząc pokój z nad siebie, chciałem przeleciec do sądsiedniego pokoju, jednak nie mogłem odleciec, poruszyłem dwa razy ręką której nie było, po czym "wpłynąłem, wsiąkłem" we własne ciało, ponownie widziałem zielony tunel, ale nie mogłem już wyleciec (choc byłem blisko). Dlaczego nie mogłem się poruszac?

Jescze opowiem o jednym przypadku,- parę dni temu po wypiciu codziennej wczesno-rannej kawy (pisałem o tym) znajdowałem się w stanie pół-snu. Pojawiały się jakieś hipnagogi, nagle ukazała się bliska mi osoba krzycząca (z wściekłością) -"Gdzie jest moja łazienka!"( remontujemy łazienkę), parę sekund później wyobraziłem sobie Ją płacząca, i przepraszającą mnie- nagle pojawiło się głośne buczenie, pojawił się jasny punkt w którego się wpatrywałem, obraz zaczął z czarno zmieniac się w kolor Błękitno-stalowy (podobny do nieba) a w środku pojawiła się poruszająca się z ogromną dynamiką figura gemoteryczna (podobna nieco do tych, które widziałem będąc raz pod wpływem silnych psychodelików), słyszałem dźwięk jak gdyby przecinała powietrze, i wiedziałem że wyjście jest już blisko, jednak strach zwyciężył.

Teraz myślę, że podobne doświadczenia będą mnie spotykac coraz częściej.

Mam pytania. - Co sądzicie o pierwszym "wyjściu" (jak pisałem, nietypowym), oraz dlaczego w drugim nie mogłem się poruszac?
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
pietrex
post 20.10.2011 - 23:48
Post #2

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 8375

CYTAT(Jarzyn44 @ 20.10.2011 - 22:48) *
Nagle w nocy obudził mnie głośny dzwięk w mojej głowie - mieszanine pisku, buczenia i szumu, a przed sobą widziałem czerń

U mnie pierwsze a zarazem ostatnie wyjście z ciała wyglądało identycznie (obudziłem się o 3 w nocy, poczułem bardzo silne wibracje, usłyszałem huk czajnika i po prostu wyszedłem).
Wychodząc z ciała byłem tego świadomy i odbierałem wszystkie bodźce jak w realu.

Teraz myślę, że podobne doświadczenia będą mnie spotykac coraz częściej.

Częściej, jeśli będziesz tego chciał.
Raz otwarte drzwi nie mogą zostać ponownie zamknięte.

Mam pytania. - Co sądzicie o pierwszym "wyjściu" (jak pisałem, nietypowym), oraz dlaczego w drugim nie mogłem się poruszac?
Pozdrawiam

Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, bo nie jestem wprawionym "podróżnikiem" (być może przyczyna tkwi w głowie np. stres).

Jeśli chodzi o całą resztę - dla mnie zjawisko OOBE jest czymś niesamowitym i jednocześnie przerażającym.
Od pierwszego wyjścia, które miało miejsce w lipcu dwukrotnie doświadczyłem stanu poprzedzającego wyjście.
Niestety, na chwilę obecną nie jestem w stanie przekroczyć bariery strachu i udać się w podróż astralną.
Wierzę jednak, że w końcu ją przełamię :)

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic