Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Z: Kwantowe Serce:), Z tematu o ID: 6318
sceptyk_adi
post 27.10.2011 - 12:56
Post #1

Guests

CYTAT(Pavveł @ 27.10.2011 - 12:46) *
aż mam ochotę Ci rzetelnie odpisać, ażebyś ochłonął ze swych niedojrzałych zapędów -.- po pierwsze nigdzie nie padło słowo "bajka", nie nazwałem żadnych ludzi muchami, to była metafora (może lepiej wytłumaczę: to że dużo ludzi w coś wierzy, jest tak samo wiarygodne, jak gówno nadaje się do jedzenia tylko dlatego, że dużo much je je... trochę więcej pomyślunku przy interpretacji proszę następnym razem)... zajrzyj sobie co to jest psychologia tłumu i przy okazji zastanów się - ludzie od tysięcy lat prowadzą wojny i się zabijają... wniosek? pewnie powiesz, kurde, tysiące lat zbrodni, zabójców różnych nacji i wyznań, coś w tym musi być, idę zabić pierwszą lepszą osobę!... zastanów się... a jeżeli chcesz, powołam się na pewien religijny autorytet, skoro lubisz takich słuchać:

kontynuując... cieszę się, że w tym przypadku jestem godny opinii koleżanki, bo teraz to Ty się pogrążasz :] ... i najpierw Ty pomyśl co piszesz, przede wszystkim nie obrażaj więcej tak ludzi!... nie mamy tematu, bo Ty masz za małą wiedzę na temat wiary, w jaką wierzysz... to, że był se Jezus, spoko... jak będzie chciał ze mną pogadać to wpadnie, ale na razie pewnie ma inne rzeczy na głowie nie będę mu jej zawracał, też chce se chłopak w astralu odpocząć od tych modłów... przed Jezusem był Ozyrys i nie jeden taki, któremu przypisywano te same "cuda"... mnie akurat średnio obchodzi to, że Jezusa ukrzyżowano (ok. przykro, że do tego doszło, ale teraz nic nie poradzisz), bardziej polecałbym przyjrzeć się jego naukom, do których w swych powyższych postach sceptyku widać się nie stosujesz :) akurat jego nauki były skierowane do ludzi nieuświadomionych duchowo, a że wiecznie w podstawówce być nie można, dlatego wielu z nas nie obchodzą już te nauki od dawna... ale nie tylko Jezus był nauczycielem, poza nim było, jest i będzie wielu, pomijając fakt, że każdy dla każdego jest świetnym nauczycielem... mimo to wielu z nas i nie tylko, woli samemu dochodzić rzeczy, bo jak to wg. mnie świetnie ujął masa:

a na koniec sceptyku_adi jeśli na prawdę chcesz wiedzieć za czym tak stajesz i się upierasz, a że powołujesz się głównie na wiedzę pisaną, polecam oprócz biblii, koranu itp. (które zawierają małą żałosną cząstkę wiedzy o wszechświecie, a ludzie próbują się w nich doszukiwać nie wiadomo czego) pointeresować się genezą wierzeń, przy których obstajesz, przy czym może Ci pomóc np. seria książek autorstwa Zecharia Sitchina... natomiast jeśli chcesz klucz do poznania Boga takiego jaki jest na prawdę, a nie jakiego opisują go w niektórych księgach, przeczytaj trylogię "Rozmowy z Bogiem" Donalda Neala Walscha... jestem pewien, że jeśli przeczytasz te książki, to po ich lekturze drastycznie zmienisz swe zdanie na wcześniej poruszony temat, który Cię tak rozdrażnił...
pozdrawiam ciepło

Wt@m.

Nie wyobraź sobie że nie jestem oczytany z ksiąg Rozmowy z Bogiem Donalda Neala Walscha nawet pismo święte mam o tyle o ile,ale mam oczy i widzę co się dzieje,tak mi imponują te księgi twoje,jak tobie mój Bóg. Napisałbym odnośnik posta ale koleżanka mnie prosiła abym olał jej osobę,komentarze i profil,a ja jestem grzeczny facecik i się dostosuję.
A widzisz te Rozmowy z Bogiem może przekartkuję.. Tymczasem komentarz o tych muchach jakoś .. wiesz fajnie brzmi ale bądź co bądź wychodzi na jedno (nie róbmy,tego co oni robią,nie bądźmy głupi )
cwaniactwo takie trochę wiesz .. (wydaje mi się że pismo św nie uczy złych rzeczy,nikt tam nie nawołuje żeby kogoś zabijać czy do innych dewiacji)
Ale cóż temat rzeka.. Wszystko okaże się w jednej chwili,w której już za późno będzie na zmianę,a ty drogi kolego będziesz mógł tylko westchnąć,o kurde ale przecież ja wiedziałem (paradoks taki) Oczywiście jest wiele teorii .. ale wolę nie wnikać,niech każdy myśli sobie i wierzy w to co mu najwygodniej.Najlepiej w nic.

Pozdrawiam kolegę.
+Quote Post

Posty w temacie

Go to the top of the page
Start new topic