Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Narzędzie Niewiedzy.. Pilnie Poszukiwane !
sceptyk_adi
post 26.10.2011 - 07:18
Post #1

Guests

Chodzi mi konkretnie o bieguny przeciwstawne,każdy głupi wie że wszystko ma swoją drugą stronę którą można ugryźć w pewnym sensie czerń ma biel,dobro ma zło itd.. coś czym można to zmienić i przy tym grzebać. Żeby w ogóle zacząć potrzebna jest jakaś wiedza i na przykład narzędziem wiedzy w zależności od dziedziny może być: książka (daje odpowiedzi na tematy) kalkulator (daje odpowiedzi,wyniki)daje wiedzę,rezultat.
Narzędziami dobra są dobre emocje,miłość,współczucie itd..
Narzędziami zła wiadomo ..
Pytanie brzmi jakie są narzędzia niewiedzy ? (przecież jakieś być muszą !) Nic mi nie przychodzi do głowy,chcąc je sobie wyobrazić..
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
sceptyk_adi
post 26.10.2011 - 22:24
Post #2

Guests

CYTAT(Bilu @ 26.10.2011 - 08:53) *
,
Narzędziami niewiedzy jest dezinformacja, czyli innymi słowy podawanie fałszywych informacji jako prawdziwych.

Ha! wbiłem już, odurzanie się narkotyki, psychotropy są skutecznym materialnym narzędziem niewiedzy,ale jakbyś miał jeszcze jakieś pomysły to wbijaj,dziekowac za posta.

CYTAT(siano @ 26.10.2011 - 16:27) *
Odcięcie se łba siekierom będzie chyba dobre jak mniemam

A więc siekiera mówisz xD
No cóż pomyślę,ale raczej poszukam bardziej wyszukanej formy,mam obraz kury jak se zapier*** bez głowy :] nie no chyba raczej nie oto mi chodziło.
+Quote Post
Majster
post 27.10.2011 - 14:25
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2298

CYTAT(sceptyk_adi @ 26.10.2011 - 23:24) *
Ha! wbiłem już, odurzanie się narkotyki, psychotropy są skutecznym materialnym narzędziem niewiedzy,

No widzisz, sam jesteś ZAJEBISTYM przykładem ignorancji w pełnej krasie. Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Polecam poczytać albo jeszcze lepiej spróbować, zwłaszcza psychodelików.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic