|
|
| nerhaa |
11.07.2007 - 22:36
|
|
Guests |
Tak sobie pomyślałem, że czas wreszcie się na ten kurs mailowy zapisać, chociaż niezbyt jestem do niego przekonany:)
Ale... pomyślałem coś sobie, bo gdzieś tu widziałem propozycje kursów w realu za kasiorkę. Może podpadnę niektórym - trudno. Od ogólników, do konkretów - nie wierzę w takie kursy - rozumiem 50zł za kurs, ale jak dla mnie to i tak jest nic nie warte - człowiek wydaje ciężko zarobioną kasę na kurs, na którym powiedzą mu to samo co może przez muła ściągnąć w jeden dzień i wcale nie ma gwarancji, że po kursie wyjdę z ciała :) Jak tylko przy jakimś temacie zacznie się zbierać więcej osób - zaraz się robi kursy, szkolenia, etc - płatne oczywiście. Oczywiście - zarabiać można i w ten sposób, można też tłumaczyć to kosztami wynajmu pomieszczenia, itd. itp. A mi się bardzo podoba, fakt, że oobe daje ludziom taką super prawdziwą wolność i dlaczego tą wolność rujnować faktem, że trzeba by płacić za nią (tak, tak wiem - nikt nie zmusza do kursów, jednakowoż kurs daje złudzenie, że się więcej tam osiągnie, co wcale już zgodne z prawdą nie jest). Znalazłem ogólnie dwa rozwiązania. Po pierwsze, jest kurs online z wykorzystaniem przekazu wideo - wykłady online, lub offline. Jak to zorganizować - stworzyć z trzy grupy kursantów, którymi kierowała będzie jedna, góra dwie osoby, które już wychodzą bez problemów. Kurs robić na spokojnie - np. w ciągu tygodnia emaile z zadaniami, a w weekendy wykład (jak zaoczne studia:P). Wykład online może być prowadzony w jakimś programie do wideokonferencji, skype, czy coś innego. To da możliwość zadawania pytań wykładowcy i odpowiedzi online, wykładowca może również sprawdzić, jak wyglądają postępy w nauce zadając odpowiednie pytania uczestnikom. Wydaje mi się pomysł warty uwagi i nie generujący kosztów :) Takie wykłady można ograniczyć tylko do fonii - też nieźle. Drugą rzeczą wartą uwagi byłoby założenie stowarzyszenia lub organizacji - formalnie i prawnie. Możnaby utworzyć struktury lokalne np. w większych miastach polski, by każdy miał stosunkowo blisko. Wówczas można prowadzić kursy za free w odpowiednich miejscach - w każdym mieście mieszka ktoś, kto ma opanowane OBE, więc jak zorganizować? Pomijając już fakt, że mnie poniosło ze stowarzyszeniem (chociaż wówczas by nas może poważniej traktowano i zrobiło by się głośniej - może pan Darek się odważy:D), przez cały okres od późnej wiosny do jesieni można kursy robić na świeżym powietrzu - w weekendy co by każdemu pasowało - nie codziennie, bo nikt się nie zjawi. Ważne jest, aby kursy prowadziły osoby które faktycznie coś potrafią i nie miały lat 15 (bez urazy młodsi obenauci) :) Czy to nierealne? Czy trzeba zaraz mieszać w to fizyczną kasę? Dajmy ludziom wolność za free! Nie dokonamy cudu za kasę. A nikt normalny nie zgłosi się na kurs OBE za 300zł + dojazd i wyżywienie wiedząc, że może osiągnąć to samo bez kursu. A może właśnie wszelkie kursy są tu zbyteczne - nic nowego nikt nie powie w tej kwestii - przecież już na tym forum jest wystarczająco dużo informacji i wskazówek - google daje resztę, nie wspominając o książkach. Ale wielcy Polscy Obemaniacy niech rozważą projekt OBE-stowarzyszenia:) I tym optymistycznym akcentem spadam przygotowywać się do kolejnej próby :D |
|
|
|
![]() |
12.07.2007 - 21:21
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak masz pytania to pisz je gdzieś, na forum czy gdzieś indziej, napewno ktos na nie odpowie. Na forum jest zalogowanych coś koło 1,500 osób. Jest jakiś temat "pytania" czy jakoś tak.
"chętnie pomogę jak tylko opanuję sztukę latania :) " oobe- to nie tylko latanie :P stawiałbym raczej na rozwój duchowy. :D Przestań z tą kasą, mówisz o niej jakby to był piorytet dla każdego kto pobiera opłaty za takie kursy. "Na forum jednak przeważają osoby, które nie wyszły a by chciały i w kółko słyszą o tym, żeby w kółko robić 4+1, żeby wierzyć i się uda. Taki kurs konkretów - o to mi biega" --> gdy ja zaczynałem przygodę z oobe to najpierw starałem sie poczytać o różnych technikach, sposobach, doznaniach i przezyciach ludzi wychodzących z ciał. "Taki kurs konkretów" to raczej byłby informator. Pasuje żeby przystępując do takiego kursu wiedzieć już np. co to są wibracje albo hipnagogi. a taka dygresja 4+1 nie działa na wszystkich :P i zamiast ciągle pytać można by chociaż wpisać w google "techniki oobe" i zamiast 4+1 znajdziesz tysiące innych :) oczywiście można łączyć, dodawać coś od siebie i wymyślać własne techniki. To nie jest jakiś wymóg, np. 4+1 --> muszą być 4 godziny snu i pełna godzina rozbudzania :p nie nie nie... Poza tym tyle rzeczy zostało już powiedziane i zapisane na tym forum. Niepotrzebnie są zakładane kolejne tematy. Wystarczy przejzec CAŁE forum. Tak wiem, jest tam tego wszystkiego za przeproszeniem wpizdu, ale jak Ci zalezy to przeczytasz. Jestem pewien że znajdziesz tam kilka odpowiedzi na niektóre z Twoich pytań. Jeśli chodzi o mnie mogę pomóc w miarę możliwości, ale prawda jest taka że moje osiągnięcia są niczym w porównaniu np. do osiagnięć innych których znam. A z doświadczenia wiem ze wszyscy początkujący jak chcą od kogoś rady, szczególnie przez internet, to od kogoś bardzo doświadczonego kto siedzi w tym pare lat. Dlatego taka osoba ma troche do roboty jeśli chce wytłumaczyć coś żółtodziobowi który w jednej sekundzie chce wiedzieć wszystko :P |
|
|
|
nerhaa Kursy Obe 11.07.2007 - 22:36
luzak067 Ja uważam ze płatne kursy są dobre. Masz pewne ... 11.07.2007 - 23:12
dino Dentysta musiał przez kilka dobrych lat się uczy... 11.07.2007 - 23:16
luzak067 CYTAT(dino @ 12.07.2007 - 00:16) Den... 12.07.2007 - 09:11
nerhaa Idąc do dentysty wiesz, że wyjdziesz z plombą -... 12.07.2007 - 03:48
Dominikoobe Jak dla mnie pomysł z kursem online video jest za... 12.07.2007 - 10:17
luzak067 Przecież do wszystko dzieje się w głowie. Jak w... 12.07.2007 - 10:39
nerhaa Przekaz wideło daje możliwość zamieszczenia ch... 12.07.2007 - 11:18
Hubert:) heh... no niezłe posty tu piszecie. Mam mieszane ... 12.07.2007 - 11:51
noizz Ja również jestem zdania, że kurs na żywo powi... 12.07.2007 - 13:20
nerhaa Wiedziałem, że prędzej czy później pojawi si�... 12.07.2007 - 13:51
Ketrab Ludziska kolejne kursy ? Zaczyna mnie zbierać wie... 12.07.2007 - 17:23
nerhaa Nie powiedziałem, że Darek nie jest osobą kompe... 12.07.2007 - 17:51
Hubert:) ehh.. zboże...
"Jak mamy być OBEmaniakami... 12.07.2007 - 19:13
nerhaa Chodzi mi o kurs z większym udziałem żywej osob... 12.07.2007 - 19:52
luzak067 E tam gadki-szmatki. kazdy niech robi jak mu się ... 12.07.2007 - 21:30
nerhaa Replikę ASG za 500zł - poczekaj aż siana przyb�... 12.07.2007 - 21:55
Kronopio AleśCieSieRozpisali! To forum + stronka Darka... 12.07.2007 - 22:12![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |