oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Weekendowe Warsztaty Gateway Experience Hemisync W Poznaniu, Czy byli by chętnie, info.
Crow'u
post 19.03.2010 - 12:54
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jakiś czas temu (jeszcze w starym roku) pomyślałem, że fajnie było by uczestniczyć w takich warsztatach, co by się bardziej doszkolić, czy zrozumieć pewne rzeczy. Popisałem kilka maili do TMI z zapytaniami o ów programy. Niestety takie rzeczy za granicą troszkę kosztują + jeszcze dojazd itp, co się kompletnie nie kalkulowało. Ale zostałem poinformowany, że nie było by problemu zorganizować taki program weekendowy w Polsce, w Poznaniu, ale musiałbym znaleźć odpowiednią ilość zainteresowanych + miejsce, w którym takie warsztaty mogły by się odbyć.

Warsztaty obejmują zapoznanie i oswojenie się z FOCUS 10 i 12. (w tym właśnie doświadczenie OBE) tak, że jak napisali w liście dla tych którzy szukają jakiegoś zwykłego relaksacyjnego kursu to może być za dużo :)

Taki warsztat prowadziła by "licencjonowana" instruktorka z Instytutu Monroe. Pochodzi z Niemiec ale mogła by ze spokojem dojechać do Poznania. Wymagana ilość osób od 5 do 8, no i tu niestety chętni musieli by znać angielski (warsztaty prowadzone byłyby w języku angielskim), oraz dobrze jeżeli uczestnicy są zapoznani z trylogią Roberta Monroe (myślę, że w tym nie problem:)). Koszt takich warsztatów byłby rzędu 400 - 500 zł i trwało by to 2 dni po 8 godz. z przerwą na obiad. W kosztach wliczone są opłaty za sam kurs (50E/os) + koszty związane z wynajęciem jakiegoś miejsca na warsztaty, nocleg dla przyjezdnych i instruktora, oraz opłaty przejazdu instruktora (ok 90E). Oczywiście można by te koszty zmniejszyć jeżeli ktoś ma np dostęp do jakiegoś miejsca, budynku, pomieszczenia gdzie takie warsztaty mogły by się odbyć i można by przenocować i/lub jeżeli zainteresowani mieli by blisko do Poznania.

Czy są jacyś zainteresowani? Jak tak i macie jakieś pytania piszcie. Za jakiś czas się je zbierze i wyśle zbiorczo do instruktorki.

PS. Dodatkowo dostałem info z TMI, że wstępnie nawet planowali by w 2011r. zacząć jakieś programy w Polsce po polskich cenach, ale nic nie wiadomo.

Pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Crow'u
post 18.04.2010 - 00:38
Post #2

Znajomy Rodziny

Notatnik

Witam, przepraszam za moją nie obecność.

PurpleCat - pisałem, że noszę się z zamiarem ponieważ, póki co czas nie pozwala mi w 100% się tym zająć stąd.

Fajnie, że są zainteresowani. Ja też z mojej strony mam kilka osób. Jednak obawiam się, że nie będę wstanie z tym zadziałać dopiero jak na jesień. W tej chiwli mam jeszcze półtora miesiąca aby pozaliczać semestr (na czym głównie skupiam swoją uwagę) i uporać się z dodatkową robotą, a w czerwcu wybywam na Work And Travel USA, gdzie mam zamiar m.in. odwiedzić Instytut aby i tam na miejscu doświadczyć takiego weekendowego programu i dowiedzieć się czegoś więcej osobiście. Wtedy też będę wiedzieć co tu można się spodziewać i z doświadczenia wam (zainteresowanym) opowiedzieć jaki takie warsztaty mają charakter. Wracam w październiku i wtedy już całą parą zabiorę się za organizację ów warsztatów w Poznaniu. Oczywiście o wszystkim będę informował, więc jeżeli nadal będą zainteresowani to zapraszam.

+Quote Post
Asha
post 18.04.2010 - 13:32
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Crow'u @ 18.04.2010 - 01:38) *
Fajnie, że są zainteresowani. Ja też z mojej strony mam kilka osób. Jednak obawiam się, że nie będę wstanie z tym zadziałać dopiero jak na jesień. W tej chiwli mam jeszcze półtora miesiąca aby pozaliczać semestr (na czym głównie skupiam swoją uwagę) i uporać się z dodatkową robotą, a w czerwcu wybywam na Work And Travel USA, gdzie mam zamiar m.in. odwiedzić Instytut aby i tam na miejscu doświadczyć takiego weekendowego programu i dowiedzieć się czegoś więcej osobiście. Wtedy też będę wiedzieć co tu można się spodziewać i z doświadczenia wam (zainteresowanym) opowiedzieć jaki takie warsztaty mają charakter. Wracam w październiku i wtedy już całą parą zabiorę się za organizację ów warsztatów w Poznaniu. Oczywiście o wszystkim będę informował, więc jeżeli nadal będą zainteresowani to zapraszam.

Dobrze by było porównać czym różnią się warsztaty tam i tu. Z tego co kojarzę zajęcia w TMI są dość drogie, zapewne ze względu na pomieszczenia w których się odbywają, których u nas nie ma. Zapytaj sie ode mnie czy mają w planach założenie pełnometrażowej filii instytutu w Europie :]

+Quote Post
Wolfstein
post 19.04.2010 - 19:48
Post #4

Gość Rodziny
*

Notatnik

Ciekawie... ale niestety nie ma szans, abym dojechał do Poznania, gdyby było trochę bardziej na południe (Wrocław/Kraków)... a druga sprawa to koszt trochę dużo, 500 zł... no ale w sumie nie znam się na takich kursach (może, to tanio?)... na dzień dzisiejszy, niestety nie...

+Quote Post
TheTruth
post 10.11.2011 - 19:28
Post #5

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Wolfstein @ 19.04.2010 - 19:48) *
a druga sprawa to koszt trochę dużo, 500 zł... no ale w sumie nie znam się na takich kursach (może, to tanio?)... na dzień dzisiejszy, niestety nie...

6-dniowe kursy w Instytucie Monroe'a kosztują 2000 dolarów :/...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park