Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Rozwój - Scenki Z Udziałem Naszej świadomości, mające na celu zmnniejszenie 3 sił: 1. Chciwości, 2. Żądzy władzy, 3.
ciciak
post 18.06.2007 - 23:37
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1209

Powyżej 18 lat (na wszelki wypadek).
Pierwsza wypowiedź - może administrator - nie jestem pewien czy czegoś nie przekraczam.

ad.1. Były u mnie ale za dużo pisania.
ad. 2. Na razie brak.
ad.3. Strachu przed śmiercią.

Przykład 1
czas trwania ok. 4s.
Ujęcie 1.
Jest widna noc, siedzę za stołem na skromnym przyjęciu u mojego sąsiada, siedzący trochę z lewej łapie się jedną ręką za nos, drugą udaje, że pociąga za sznurek jak przy spuszczaniu wody z toalety - zrozumiałem, że muszę iść zrobić siku.
Ujęcie 2.
Poza domem, noc widno, wyszedłem, robić to siku.
Ujęcie 3.
Jakieś 30m dalej od ostatniego miejsca na dnie wąwozu, zauważam i wyczuwam, że wataha wilków jest naprzeciw mnie - są pojedynczo rozstawione w kształt niepełnego półkola jakieś 50m ode mnie, zbliżają się, wiem, że uciec będzie niemożliwie wręcz trudno.
Ujęcie 4.
Udało mi się cofnąć zaledwie o parę kroków, półkole wilków jest tuż tuż, jednego lub dwóch wyczuwam/widzą obok mnie, to koniec. Umknięcie było niemożliwe, po co nawet próbowałem, od razu było widać, że są doskonale zgrane, zorganizowane, tworzą jedność w tym co robią, osiągnęły najwyższą doskonałość w swojej sztuce, oddaje się podziwowi dla nich.

Przykład 2.
czas trwania ok.5s.
Umieszczono mnie w takiej oto scence:
Jest nas chyba kilku, obserwujemy, jak zgrana ekipa (ok. 10 osób) wysportowanych sylwetek ludzi (sylwetki kształtne a la statuetka oscara) w odległości jakichś 50 m w sposób bardzo rytmiczny, zorganizowany - tak, że tworzą jedność - huśta się i jednocześnie obcina gałęzie dużego (ok.30m.) drzewa. Widać tylko coś jak przeskoki obrotu o 90 stopni pnia drzewa z gałęziami i zawieszonymi na gałęziach sylwetkami (również na jednej ręce) - obrót/przeskok zawis na gałęziach, ścięte kolejne konary, obrót/przeskok zawis na gałęziach, niektóre sylwetki zasłonięte konarami - kolejne ścięte gałęzie, obrót/przeskok zawis, ścięte kolejne, 4 obroty/przeskoki i gotowe, został sam pień - idealnie - szybciej i składniej nie można tego zrobić, doskonałość, jedność, rytm...

Jakaś połowa sylwetek była o połowę mniejsza od innych. Ci więksi wyglądali jak przypakowana na siłowni statuetka Oscara.
Wtem, ja obserwujący czuję, że jeden z tych większych "osiłków" trzyma mnie w uścisku dzudo za szyję (ja jestem od niego o połowe mniejszy)i z łagodną, rozśmieszającą łagodną natarczywością mówi - rzucę tobą. Widzę/czuję ścianę jakieś 10m po lewej - to tam mnie chce rzucić, trzymam go w antychwycie dzudo zastygamy tak, a ja zmieszany i rozbrojony jego chęcią zastosowania perfekcyjnego wytrenowania na mnie mówią: Dlaczego chcesz mną rzucać (czuję że mnie to rozśmiesza, złapał mnie i będzie se mną rzucał, no niepoważny, i taki uczepliwy). Koniec scenki, pobudka.

Wczorajszy cały ranek kończyłem w myślach, inną i tą scenkę w inny sposób, czułem bez wątpienia że tak ma się zakończyć i nie mogłem się powstrzymać od myślowego kończenia jej w ten sposób, robiłem to wiele razy, rozśmieszało mnie to.

W tym uścisku dzudo stojąc mówiłem zamiast :Dlaczego chcesz mną rzucać - Pierdzielnij mną, żeby się aż drzazgi posypały! - Cały czas się śmiejąc w duchu.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
starr
post 19.06.2007 - 14:57
Post #2

Guests

qrcze ciciak czemu zawsze musze czytac wiele razy twoje posty by rowiklac skroty myslowe ktore sa tylko dla Ciebie zrozumiale? :)
+Quote Post
Ketrab
post 19.06.2007 - 16:41
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(starr @ 19.06.2007 - 15:57) *
qrcze ciciak czemu zawsze musze czytac wiele razy twoje posty by rowiklac skroty myslowe ktore sa tylko dla Ciebie zrozumiale? :)

Masz swiętą racje Starr po pierwsze styl pisania bardzo trudny do odczytania dla przeciętnego człowieka z średnim wykształceniem , myślenie abstrakcyjne się kłania Po drugie >zamiast ś,ć,ł,ż.........> ? > czy jest tu ktoś kto zajmuję się tą stroną ? Jak bym umiał to bym się tym zajął ale moje aspirację zboczyły o 180 stopni z tego kursu ,jakiś admin ,moderator ? Wołanie odbija się echem po ścianach tego forum.........
p.s
Ciciak ale o co chodzi ?Chcesz nagrać film,serial czy może wystawić sztukę w teatrze? (:
Profile CardPM
+Quote Post
ciciak
post 14.07.2007 - 10:41
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1209

Ciciak ale o co chodzi ?Chcesz nagrać film,serial czy może wystawić sztukę w teatrze? (:
[/quote]

... No ... chodzi (z ociąganiem) o to, że bardzo pragnę przestać grać sztuki w teatrze zwanym "Ziemia"(jak również nie pragnę zaczynać gry w teatrze zwanym rzeczywistość Szarych oraz w teatrze zwanym Plejady, jak również w jakichkolwiek innych teatrach w CZASOPRZESTRZENI).

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic