|
|
13.01.2012 - 17:30
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Chciałabym przedstawić jedną z technik medytacji, która jest korzystna zarówno pod względem fizycznym jak i duchowym. Jej celem jest odwołanie się bezpośrednio do Absolutu, któremu przewodniczy osobowy Bóg (choć nie każdy rozumie ten fakt, aby przejść do tej techniki musi przyjąć to za pewnik – cała kultura ziemska kojarzy istnienie Najwyższej Osoby Boga, lecz niewielu zdaje sobie sprawę, gdzie szukać podstaw). Podstawą jesteś Ty sam.
Ideą tej medytacji jest koncentracja myśli za pomocą wielkiej modlitwy wedyjskiej zwanej maha – mantrą. Jej słowa okrzykują Boga Wisznu, lecz tak naprawdę jest to ten sam Bóg co w chrześcijaństwie, czy innej religii. Zapewniam Was. Samo powtarzanie w myślach lub na głos mantry prowadzi do poważnych zmian mentalnych i życiowych. Zachęcam zatem tych, którzy są zdecydowani do samorealizacji na płaszczyźnie transcendentalnej (jaźni, ducha). Zaletami techniki są: - objawienie duchowe - doładowanie energetyczne - spontaniczne oobe, wielokrotne LD - wyzwolenie sił witalnych - zmiany mentalne - szansa na wyzwolenie z materii - bezproblemowy Focus 10 - oczyszczenie. Skutki uboczne :) : - tęsknota za transcendencją (Domem) - odczuwanie fal energetycznych w ciele - prądy w głowie - sny prorocze - czasami złe samopoczucie lub problemy ze źle bilansowanymi czarkami. Medytacja z Maha – Mantrą 1.Dzień pierwszy, drugi i trzeci: powtarzanie świętych imion Pana w ciągu dnia, przed snem i w nocy, jeżeli to możliwe. Powtarzaj: Hare Kryszna Hare Kryszna Kryszna Kryszna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare Cel: skierowanie myśli w stronę Absolutu Efekt: Najwyższa Osoba Boga kieruje swoją energię na wzywającą Go uwarunkowaną duszę (to największa prawda życiowa, którą przekazują Mistrzowie Duchowi Wschodu, a ja przekazuję ją Wam) 2. Dzień trzeci, czwarty i kolejne (zależy od prób nawiązania kontaktu z kosmiczną energią, jeśli się uda, poczynić kolejny krok, jeśli nie - powtarzać co wieczór do skutku): pierwsza medytacja. Przed snem należy usiąść w pozycji lotosu (można się oprzeć, można położyć jeśli ktoś woli), zamknąć lekko oczy, rozluźnić się i skupić wzrok w okolice czoła. Powtórzyć w myślach mantrę kilka razy (np. 10 intonacji), a następnie wysłać pierwszą myśl do Boga: „Natchnij mnie sobą, ześlij na mnie łaskę duchowego odrodzenia, chcę poczuć Twoją energię. Natchnij mnie swoim Duchem.” Praktycznie od razu można dostrzec, że czerń pod powiekami rozjaśnia się i ociepla. Powtórz mantrę kolejne kilka razy, aż zobaczysz srebrzystą energię przenikającą w głąb twojej skóry. Pozwól, by to trwało, by fala wnikała w ciebie. Potem zaśnij. 3.Kolejny krok: oczyszczenie. Jeśli uda ci się odebrać sygnał/ident Boga, jego duchową wszech - przenikającą moc, ponownie zajmij wygodną pozycję. Wykorzystaj ten sam schemat, co uprzednio. Intonuj maha – mantrę, skupiaj wzrok na wysokość czoła (tam powstaje Trzecie Oko, Portal). Nie wzywaj Pana, on już jest w Tobie i pozwól Mu pozostać. Teraz dzięki jego bezprzyczynowej łasce możesz się oczyścić. Otwieraj czakry: podstawy, sakralną, splotu słonecznego, serca, krtani, czoła, czubka głowy. Wyobraź sobie, że każda z czakr to punkt, który widzisz w sobie. Przejdź do punktu podstawy kręgosłupa, zobacz ten punkt i mów w myślach: „Odblokuj moją czakrę podstawy. Spraw, by przepływ Twojej energii był w tym miejscu swobodny.” Punkt znika, czakra otwarta. Przejdź do czakry sakralnej, zobacz jej punkt w sobie i mów: „Odblokuj moją czakrę sakralną. Spraw, by przepływ Twojej energii był w tym miejscu swobodny”. Punkt znika – wyobraź to sobie, czakra otwarta. I tak dalej każdy z punktów należy odblokować. Istnieje ryzyko, że jeśli w między czasie się zaśnie i nie dokończy rytuału, rano można źle się poczuć. [Stąd odczuwalne lekkie bóle w czakrach, prądy w ciele itp. Wówczas nie pozostaje nic innego jak rozpocząć odblokowywanie czakramów ponownie i dokończyć proces oczyszczania. Jeśli otworzymy wszystkie punkty, musimy się oczyścić. Nie macie pojęcia ile negatywnej energii zalega w naszych ciałach. Z mojej głowy strumieniami ulatywała wręcz tryskająca fioletowa fontanna, a dopiero potem mleczno – srebrna energia.] Powiedz: „Hare Kryszna Hare Kryszna Kryszna Kryszna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare Ulecz mnie” i zobacz jak od podstawy aż do czubka głowy ulatuje Twoja fala nieczystości. Czekaj aż zniknie. Potem zaśnij. Opisujcie co się działo ciekawego, co czuliście i jakie zmiany nastąpiły. |
|
|
|
![]() |
13.01.2012 - 19:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
I kazda z drog prowadzi do domu boga. Przed nim nigdy nie uciekniesz ani nie obrazisz ;) niepojete sa dokladnie jego moce
|
|
|
|
Katha Medytacja Z Maha - Mantrą 13.01.2012 - 17:30
zankel Masz duza wiedze i umiejetnie ja obslugujesz.
Ja m... 13.01.2012 - 19:04
Katha każda droga do Boga jest dobra, jeśli masz swój... 13.01.2012 - 19:10
diaboliq To prawda Bóg istnieje i jest nim Jezus Chrystus... 13.01.2012 - 20:31
Zielarz Gajowy Asura jakoś uciekł. 13.01.2012 - 20:25
TyHu Ja jednak wole nic takiego nie praktykować zabard... 13.01.2012 - 20:42
Katha CYTAT(TyHu @ 13.01.2012 - 20:42) Ja ... 13.01.2012 - 22:09
zankel CYTAT(TyHu @ 13.01.2012 - 20:42) Ja ... 14.01.2012 - 07:52
Pavveł Hare Kryszna Hare Kryszna Kryśna Kryśka Hare Are... 13.01.2012 - 21:48
Pistash Powiedzcie proszę więcej o wizualizacji i otwarc... 14.01.2012 - 10:02
Katha CYTAT(Pistash @ 14.01.2012 - 10:02) ... 14.01.2012 - 11:57
siano Przeczytaj sobie "Czakry od podstaw" Dav... 14.01.2012 - 11:14
Pistash CYTAT(siano @ 14.01.2012 - 11:14) Pr... 14.01.2012 - 14:58
Katha dobra, weźcie się do roboty - za tydzień chcę ... 14.01.2012 - 15:38
KMA CYTAT(Katha @ 14.01.2012 - 15:38) do... 15.01.2012 - 12:04
zankel Katha. Tutaj jest Twoja Kryszna (Krishna)
http://... 14.01.2012 - 13:34
siano "Pewność siebie i poczucie siły, postrzega... 15.01.2012 - 13:31
KMA CYTAT(siano @ 15.01.2012 - 13:31) ... 15.01.2012 - 14:29
masa <pomyłka sorry> 15.01.2012 - 14:18![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |